Ημέρες Παιδείας και Πολιτισμού

.............................................................................................

Η επικοινωνία με το σχολείο θα εξακολουθήσει να γίνεται τηλεφωνικά και μέσω του email 2gympeir@sch.gr

..........................................................................................................................................

Ωράριο λειτουργίας

..........................................................................................................................................

NEO! [31.5.23] Συνεχής ενημέρωση για τη διαδικασία εισαγωγής στην Α΄ τάξη: Πίνακας εισακτέων

.............................................................................................

NEO! [14.5.23] Ενημέρωση γονέων και κηδεμόνων (για μαθητές και μαθήτριες του σχολείου)

30.3.23. Κ.Υ.Α. για τον COVID-19

.............................................................................................

Στη μνήμη όσων χάθηκαν άδικα στα Τέμπη 28/2/23

Αριθμός εισακτέων στην Α΄τάξη: 156
Αρχική σελίδα / eTwinning

eTwinning

Βίντεο ταξιδιού eTwinning "Let's meet new cultures

Παρακολουθήστε το βίντεο του ταξιδιού του έργου eTwinning "Let's meet new cultures". Τα παδιά "έντυσαν" με τις φωνές τους το βίντεο κάνοντας περιγραφή των δραστηριοτήτων. Επίσης, έχουν προστεθεί υπότιτλοι στην Αγγλική γλώσσα.

Δείτε το εδώ.

 

eTwinning "Let's meet new cultures" Ταξίδι (Φωτογραφίες)

Στις 6-10 Μαΐου 2019, πραγματοποιήθηκε η 5ήμερη εκδρομή του eTwinning έργου "Let's meet new cultures" στα πλαίσια της ηλεκτρονικής αδελφοποίησης με το Γαλλικό σχολείο François Le Gros. Το θέμα για το οποίο εργάστηκαν οι μαθητές ολόκληρη τη σχολική χρονιά ήταν η γνωριμία με ξένες κουλτούρες. Η εκπαιδευτική εκδρομή αποτέλεσε τη βιωματική πλαισίωση προσφέροντας ουσιαστικές και αξέχαστες εμπειρίες στα παιδιά μέσα από παιχνίδια προσανατολισμού με πολιτιστικά στοιχεία, τον εορτασμό της Ημέρας της Ευρώπης (9η Μαΐου) στο Γαλλικό σχολείο υλοποιώντας συνεργατικές δραστηριότητες που προάγουν τη συνεργασία, τη φιλία και την ενότητα των λαών αλλά και επισκέψεις όπως στο μουσείο του Λούβρου, στο κάστρο Sedan και σε καθεδρικούς ναούς.

Το παρακάτω blog χρησιμοποιήθηκε στη διάρκεια της εκδρομής για την ενημέρωση σχετικά με τις δραστηριότητες (παρατίθενται χρονικά):

https://2pfr2019.wordpress.com

 

Μερικές από τις φωτογραφίες (σύντομα θα υπάρξει και βίντεο):

 

eTwinning δραστηριότητες με το Γαλλικό σχολείο Collège François Legros

Στις 6 Μαρτίου 2019, στα πλαίσια του eTwinning project "Let's meet new cultures" κατά το τρέχον σχολικό έτος, πραγματοποιήθηκαν δραστηριότητες από κοινού με το Γαλλικό σχολείο Collège François Legros στη Reims. Είχαν προηγηθεί διαδικτυακά συναντήσεις με συνομιλίες και παιχνίδια γνώσεων, αλλά τώρα οι μαθητές και οι μαθήτριες, που συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό έργο, είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν καλύτερα μέσα από παιγνιώδεις δραστηριότητες. Στη συνέχεια, η βιωματική προσέγγιση του ευρωπαϊκού έργου που έχει σκοπό τη γνωριμία με νέες κουλτούρες ενισχύθηκε με δραστηριότητες που οργάνωσαν και υλοποίησαν οι μαθητές του σχολείου μας και είχαν πολιτιστικό χαρακτήρα. Μαγείρεψαν ελληνικά παραδοσιακά εδέσματα τα οποία οι Γάλλοι συνομίληκοί τους δοκίμασαν ενώ τους δίδαξαν και χόρεψαν όλοι μαζί Καλαματιανό. Επίσης, πρόβαλαν παρουσίαση και τους παρείχαν σε έντυπη μορφή υλικό ξενάγησης στη Γαλλική γλώσσα για το Παναθηναϊκό Στάδιο (Καλλιμάρμαρο) το οποίο επισκέφτηκαν στις 7 Μαρτίου 2019. Εκεί συμμετείχαν σε αγώνες ταχύτητας με σκοπό τον ευγενή συναγωνισμό.

Για την παρουσίαση πατήστε εδώ.

Για το έντυπο ξενάγησης στους Γάλλους μαθητές πατήστε εδώ.

 

 

 

Ανακαλύπτοντας την Troyes (Πολιτιστικό παιχνίδι στη Γαλλία-Βίντεο)

Δύο ομάδες μαθητών του σχολείου κατά τη διάρκεια επίσκεψης στη Γαλλία στα πλαίσια του eTwinning έργου έπαιξαν παιχνίδι προσανατολισμού ανακαλύπτοντας την πόλη της Troyes. Τους δόθηκαν γραπτές οδηγίες, σύμφωνα με τις οποίες έπρεπενα βρουν κάποια σημεία της πόλης. Τα μέλη κάθε ομάδας συνεργάστηκαν για να τα φωτογραφίσουν αποδεικνύοντας, έτσι, ότι τα βρήκαν ενώ απάντησαν σε ερωτήσεις, που αφορούσαν την πολιτιστική κληρονομιά, μαντεύοντας ή κάνοντας υποθέσεις. Εφαρμόζοντας τη μέθοδο της κατευθυνόμενης διερεύνησης και της αυτοανακάλυψης, ο σκοπός του παιχνιδιού ήταν η μάθηση σε συνδυασμό με την ανάπτυξη συνεργασίας μεταξύ των μελών της ομάδων. (Οι οδηγίες είναι στην Αγγλική γλώσσα και υποστηρίζονται Ελληνικοί και Αγγλικοί υπότιτλοι πατώντας το κουμπί στη μπάρα του βίντεο).

Πατήστε εδώ.

 

 
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Click for Αθήνα, Ελλάδα Forecast