Ημέρες Παιδείας και Πολιτισμού

.............................................................................................

Η επικοινωνία με το σχολείο θα εξακολουθήσει να γίνεται τηλεφωνικά και μέσω του email 2gympeir@sch.gr

..........................................................................................................................................

Ωράριο λειτουργίας

..........................................................................................................................................


Νέο! [26.11.23] Ενημέρωση γονέων & κηδεμόνων

Αριθμός εισακτέων στην Α΄τάξη: 156
Αρχική σελίδα / Erasmus

Erasmus

Erasmus SEED: Απολογιστική έκθεσην 2022-23

Αναρτούμε την απαογοστική έκθεση του προγράμματος Erasmus: SEED, για το σχ. έτος 2022-23.

Μπορείτε να τη βρείτε συνημμένη.

Attachments:
Download this file (Erasmus SEED 22-23, Eκθεση απολογιστική.pdf)SEED - απολογιστική 22-23[ ]1960 Kb
 

Erasmus SEED: Παραγόμενα βίντεο μαθητών/τριών

Erasmus+ SEED, Greek students´ report, C4, Azores

Erasmus+ SEED, Greek students´ report, C5, Poland, Rzeszow

Erasmus+ SEED, Greek students´ report, C2, Romania, Buzau

Erasmus+ SEED, Greek students´ report, C1, Spain, Pontevedra

Greek students´report, Greece, C3, Athens

 

Erasmus SEED: Μετακίνηση στην Πορτογαλία, Terceira (Azores)

Από τις 5.3-12.3 ομάδα του σχολείου, μαθητών/τριών της Β΄ και Γ΄ τάξης και 2 συνοδών καθηγητριών μεταβήκαμε στο νησί Τερσέιρα των Αζορών, προκειμένου να συμμετάσχουμε στις εργασίες του προγράμματος σχολικών συμπράξεων Erasmus+ SEED, Sustainability and Citizenship: The Education Challenge For The Future. Το ταξίδι μας παρατάθηκε για δύο μέρες καθώς οι καιρικές συνθήκες δεν μας επέτρεψαν να φύγουμε εγκαίρως από το αεροδρόμιο Lajes και έτσι είχαμε τη δυνατότητα να διαμείνουμε και να ξεναγηθούμε στην πρωτεύουσα της Πορτογαλίας τη Λισαβόνα.

«Τα ταξίδια σε διαφορετικές περιοχές και σε άλλες χώρες μπορούν να προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες και μας δίνουν την ευκαιρία να γνωρίσουμε έναν ξένο πολιτισμό. Από το ταξίδι αυτό γνωρίσαμε διάφορα νέα πρόσωπα, αρκετά από τα οποία μιλούσαν μία, άγνωστη σε εμάς γλώσσα, τα πορτογαλικά. Επικοινωνώντας στα αγγλικά με αυτά τα άτομα μάθαμε πως είναι η καθημερινότητα των κατοίκων του νησιού και ήρθαμε σε επαφή με μία νέα κουλτούρα. Θαυμάσαμε τα αξιοθέατα και την φυσική ομορφιά του νησιού και γευτήκαμε τα τοπικά εδέσματά του. Ενημερωθήκαμε σχετικά με τα οικολογικά επιτεύγματα και προβλήματα του νησιού. Μάθαμε επίσης για την ιστορία και την παράδοση του πορτογαλικού λαού και λάβαμε σημαντικές πληροφορίες όσον αφορά τις οικολογικές ανησυχίες τους.»

“Αυτό το ταξίδι μας πρόσφερε την ευκαιρία να γνωρίσουμε άλλα άτομα της ηλικίας μας και να αποκτήσουμε μοναδικές εμπειρίες μαζί τους σε μια διαφορετική χώρα…..Δε θα ξεχάσουμε ποτέ τα παιδιά από τις Αζόρες, όπως και αυτό το ταξίδι.

 

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας προσκαλούμε στην Παρουσίαση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων Erasmus+ KA2: 1) Stay healthy, Enjoy life, 2) VOLEERA και 3) SEED, στα οποία συμμετείχε το σχολείο μας, την Παρασκευή 5/5/2023 στην αίθουσα πολυμέσων και ώρα 12.30’ -14.00΄.

Από το 2ο Πρότυπο Γυμνάσιο Αθηνών

Attachments:
Download this file (5-5 erasmus neo.pdf)Prosklisi[ ]164 Kb
 

Erasmus + ΚΑ2, SEED - Athens 9-15.10

 

Erasmus + ΚΑ2, SEED - Athens 9-15.10