Ημέρες Παιδείας και Πολιτισμού

.............................................................................................

Η επικοινωνία με το σχολείο θα εξακολουθήσει να γίνεται τηλεφωνικά και μέσω του email 2gympeir@sch.gr

..........................................................................................................................................

Ωράριο λειτουργίας

..........................................................................................................................................

NEO! [31.5.23] Συνεχής ενημέρωση για τη διαδικασία εισαγωγής στην Α΄ τάξη: Πίνακας εισακτέων

.............................................................................................

NEO! [14.5.23] Ενημέρωση γονέων και κηδεμόνων (για μαθητές και μαθήτριες του σχολείου)

30.3.23. Κ.Υ.Α. για τον COVID-19

.............................................................................................

Στη μνήμη όσων χάθηκαν άδικα στα Τέμπη 28/2/23

Αριθμός εισακτέων στην Α΄τάξη: 156
Αρχική σελίδα / Erasmus / Erasmus - Erasmus

Erasmus

Βίντεο δραστηριοτήτων Erasmus+ VOLEERA - Νορμανδία

Erasmus

Παρακολουθήστε το βίντεο των δραστηριοτήτων για το Erasmus+ project "Valeurs de l’Olympisme en Europe: Excellence, Respect, Amitié" στη Νορμανδία 30 Απριλίου - 5 Μαΐου 2022 εδώ.

 

Γαλλοφωνία και Ολυμπισμός: Η γαλλική αντιπροσωπεία του ευρωπαϊκού προγράμματος VOLEERA στο σχολείο μας

 

3 Γάλλοι εκπαιδευτικοί στο σχολείο μας

Τη γαλλική αντιπροσωπεία συντελεστών του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ «Ολυμπιακές Αξίες στην Ευρώπη, Αριστεία, Σεβασμός, Φιλία - VOLEERA» υποδεχτήκαμε την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2021 στο 2ο Πρότυπο Γυμνάσιο Αθηνών.

Το συγκεκριμένο ευρωπαϊκό πρόγραμμα αποτελεί ένα από τα 9 σχέδια Erasmus που υλοποιούνται στο πλαίσιο του προγράμματος «Ας μοιραστούμε όλοι μαζί το πάθος των Αγώνων» με τη στήριξη της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα και υπό τον συντονισμό, για την Ελλάδα, του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος σε συνεργασία με την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία.

Αποσκοπούν στη δημιουργία γεφυρών επικοινωνίας μεταξύ Ελλήνων και Γάλλων μαθητών από τη Νορμανδία, εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού 2024, δίνοντας την ευκαιρία στους μαθητές να μοιραστούν την Ιστορία και τις Ολυμπιακές και Παραολυμπιακές αξίες, να ανακαλύψουν την καθημερινότητα των συμμαθητών τους και να αναδείξουν την πορεία και τις εμπειρίες των Ελλήνων και Γάλλων αθλητών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Στα πλαίσια του προγράμματος, 27 γαλλόφωνοι μαθητές του σχολείου μας, θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στην Νορμανδία, στην πόλη Caen, ώστε να γνωρίσουν από κοντά τους Γάλλους μαθητές με τους οποίους συνεργάζονται ήδη από το περσινό σχολικό έτος.

Οι Γάλλοι εκπαιδευτικοί του σχολείου «Collège Jacques Prévert Saint Pierre en Auge» επισκέφθηκαν το σχολείο μας ώστε να συζητήσουμε την περαιτέρω συνεργασία μας, καθώς και να διοργανώσουμε τις κινητικότητες των μαθητών μας.

Είχαμε, επίσης, την ευκαιρία να τους υποδεχθούμε στις τάξεις μας και να συνδιαλλαγούν με τους μαθητές μας. Αντάλλαξαν πληροφορίες στο μάθημα των γαλλικών για την καθημερινότητα, τα ενδιαφέροντά τους, την καραντίνα, ενώ παρακολούθησαν μάθημα στα αγγλικά στην λογοτεχνία και στα μαθηματικά. Επίσης, έδειξαν ενδιαφέρον και συμμετείχαν ενεργά στον όμιλο "Υγεία και Ευεξία", παίζοντας τένις, καθώς και στον όμιλο "Αρχαίων Ελληνικών και κόμικ", όπου διάβασαν αρχαίο κείμενο σε ερασμιακή προφορά.

Οι Γάλλοι εκπαιδευτικοί θα παραμείνουν στην Ελλάδα μέχρι και την Παρασκευή.

Η παιδαγωγική ομάδα του προγράμματος

 

 

 

Erasmus+ SMILE (Υλοποίηση - Συμπεράσματα)

Το Erasmus+ SMILE αφορούσε την εφαρμογή ενός εκπαιδευτικού μοντέλου χωρίς αποκλεισμούς. Στο Ευρωπαϊκό έργο συμμετείχαν σχολεία από Πορτογαλία, Ρουμανία και Βουλγαρία που είχε το συντονιστικό ρόλο. Στο σχολείο μας, η εφαρμογή ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2019 και ολοκληρώθηκε επιτυχημένα στο τέλος Οκτωβρίου του 2020. Την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή συνάντηση με τη συντονιστική ομάδα του έργου σχετικά με την εφαρμογή και την εξαγωγή συμπερασμάτων. Δείτε τη διαδικασία υλοποίησης και τα τελικά συμπεράσματα όσον αφορά τη σχολική μας μονάδας εδώ.

 

Πρόσκληση διεύρυνσης ομάδας του πρόγραμματος Erasmus +SEED

Πρόσκληση διεύρυνσης ομάδας του πρόγραμματος Erasmus +SEED

Οι μαθητές και μαθήτριες Α και Β γυμνασίου που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην ομάδα μας του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus + SEED

Sustainability and Citizenship: an Educacion Challenge for the Future, να προσέλθουν την Τρίτη 6.4. και ώρα 13.30 στην πλατφόρμα της συνάντησης.

Περισσότερες πληροφορίες και  δήλωση συμμετοχής κηδεμόνα  στην η-τάξη του προγράμματος.

ΕΛΕΝΗ ΚΟΥΒΑΡΗERASMUS+ KA 2, Sustainabilty and Citizensphip: The Education Challenge for the Future. https://eclass.sch.gr/courses/G32820/

 

 

Erasmus + ΚΑ2, SEED - Our song for the European Green Women

Erasmus + ΚΑ2,  SEED - Our song for the European Green Women

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Εrasmus + KA2, SEED, Sustainability and Citizenship και με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας τα παιδιά από τα σχολεία της Πολωνίας, της Ισπανίας, της Ρουμανίας και του σχολείου μας επέλεξαν και ηχογράφησαν τραγούδια με θέμα την γυναίκα.

1.POLAND Dni których nie znamy song- Erasmus project

https://youtu.be/X6s0Gdqce9k

2. SPAIN O baile de Noró, Xabier Diaz & Αdufeiras de Salitre

https://youtu.be/5JbtZZt42gk

3. GREECE Λιγνά Κορίτσια

https://youtu.be/rS_AXVjCYNc

4.  ROMANIA E ziua ta mamico

https://youtu.be/yzHEEWN_vGw

„Fata de păstor”, de Teodor Teodorescu - Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin, https://youtu.be/RZ2vVHHklqA.

 
Περισσότερα Άρθρα...
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Click for Αθήνα, Ελλάδα Forecast