.............................................................................................

Η επικοινωνία με το σχολείο γίνεται τηλεφωνικά και μέσω του email 2gympeir@sch.gr

..........................................................................................................................................

Ωράριο λειτουργίας

..........................................................................................................................................

Έκδοση βεβαίωσης φοίτησης

..........................................................................................................................................

Νέο! [12.6.24] Για την ολοκλήρωση των εγγραφών στην Α΄τάξη 2024-25 (προθεσμία 18.6.24)

[8.4.24] Εγγραφές μαθητών και μαθητριών της Γ΄ τάξης του 2ου Πρότυπου Γυμνασίου Αθηνών στο Λύκειο

[2.4.24] Ενημέρωση γονέων & κηδεμόνων

..........................................................................................................................................


 

Αριθμός εισακτέων στην Α΄τάξη: 156
Αρχική σελίδα / Erasmus / Erasmus - Erasmus

Erasmus

Βίντεο δραστηριοτήτων Erasmus+ VOLEERA - Νορμανδία

Erasmus

Παρακολουθήστε το βίντεο των δραστηριοτήτων για το Erasmus+ project "Valeurs de l’Olympisme en Europe: Excellence, Respect, Amitié" στη Νορμανδία 30 Απριλίου - 5 Μαΐου 2022 εδώ.

 

Γαλλοφωνία και Ολυμπισμός: Η γαλλική αντιπροσωπεία του ευρωπαϊκού προγράμματος VOLEERA στο σχολείο μας

 

3 Γάλλοι εκπαιδευτικοί στο σχολείο μας

Τη γαλλική αντιπροσωπεία συντελεστών του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ «Ολυμπιακές Αξίες στην Ευρώπη, Αριστεία, Σεβασμός, Φιλία - VOLEERA» υποδεχτήκαμε την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2021 στο 2ο Πρότυπο Γυμνάσιο Αθηνών.

Το συγκεκριμένο ευρωπαϊκό πρόγραμμα αποτελεί ένα από τα 9 σχέδια Erasmus που υλοποιούνται στο πλαίσιο του προγράμματος «Ας μοιραστούμε όλοι μαζί το πάθος των Αγώνων» με τη στήριξη της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα και υπό τον συντονισμό, για την Ελλάδα, του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος σε συνεργασία με την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία.

Αποσκοπούν στη δημιουργία γεφυρών επικοινωνίας μεταξύ Ελλήνων και Γάλλων μαθητών από τη Νορμανδία, εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού 2024, δίνοντας την ευκαιρία στους μαθητές να μοιραστούν την Ιστορία και τις Ολυμπιακές και Παραολυμπιακές αξίες, να ανακαλύψουν την καθημερινότητα των συμμαθητών τους και να αναδείξουν την πορεία και τις εμπειρίες των Ελλήνων και Γάλλων αθλητών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Στα πλαίσια του προγράμματος, 27 γαλλόφωνοι μαθητές του σχολείου μας, θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στην Νορμανδία, στην πόλη Caen, ώστε να γνωρίσουν από κοντά τους Γάλλους μαθητές με τους οποίους συνεργάζονται ήδη από το περσινό σχολικό έτος.

Οι Γάλλοι εκπαιδευτικοί του σχολείου «Collège Jacques Prévert Saint Pierre en Auge» επισκέφθηκαν το σχολείο μας ώστε να συζητήσουμε την περαιτέρω συνεργασία μας, καθώς και να διοργανώσουμε τις κινητικότητες των μαθητών μας.

Είχαμε, επίσης, την ευκαιρία να τους υποδεχθούμε στις τάξεις μας και να συνδιαλλαγούν με τους μαθητές μας. Αντάλλαξαν πληροφορίες στο μάθημα των γαλλικών για την καθημερινότητα, τα ενδιαφέροντά τους, την καραντίνα, ενώ παρακολούθησαν μάθημα στα αγγλικά στην λογοτεχνία και στα μαθηματικά. Επίσης, έδειξαν ενδιαφέρον και συμμετείχαν ενεργά στον όμιλο "Υγεία και Ευεξία", παίζοντας τένις, καθώς και στον όμιλο "Αρχαίων Ελληνικών και κόμικ", όπου διάβασαν αρχαίο κείμενο σε ερασμιακή προφορά.

Οι Γάλλοι εκπαιδευτικοί θα παραμείνουν στην Ελλάδα μέχρι και την Παρασκευή.

Η παιδαγωγική ομάδα του προγράμματος

 

 

 

Erasmus+ SMILE (Υλοποίηση - Συμπεράσματα)

Το Erasmus+ SMILE αφορούσε την εφαρμογή ενός εκπαιδευτικού μοντέλου χωρίς αποκλεισμούς. Στο Ευρωπαϊκό έργο συμμετείχαν σχολεία από Πορτογαλία, Ρουμανία και Βουλγαρία που είχε το συντονιστικό ρόλο. Στο σχολείο μας, η εφαρμογή ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2019 και ολοκληρώθηκε επιτυχημένα στο τέλος Οκτωβρίου του 2020. Την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή συνάντηση με τη συντονιστική ομάδα του έργου σχετικά με την εφαρμογή και την εξαγωγή συμπερασμάτων. Δείτε τη διαδικασία υλοποίησης και τα τελικά συμπεράσματα όσον αφορά τη σχολική μας μονάδας εδώ.

 

Πρόσκληση μαθητών για συμμετοχή σε έργο Erasmus+

Erasmus

 

Παρακαλούνται οι μαθητές και μαθήτριες της Α΄και Β΄τάξης που ενδιαφέρονται για το ακόλουθο πρόγραμμα, να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την Τρίτη 27.10.2020. Βρείτε τη δήλωση συμμετοχής εδώ.

Εγκρίθηκε η συμμετοχή του σχολείου μας στο πρόγραμμα Erasmus+/KA2 με τίτλο Sustainabilty and Citizensphip: The Education Challenge for the Future, Αειφόρος ανάπτυξη και ενεργός συμμετοχή, και κωδικό αριθμό 2020-1-ES01-KA229-082689_2, το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση

Διάρκεια : 24 μήνες (12.2020-12.2022)

Συμμετέχουν: Το 2ο Πρότυπο Γυμνάσιο συμπράττει με τα ακόλουθα σχολεία: Ισπανία (ΙES Luis Seoane), Πορτογαλία (EBI Francisco Ferreira Drummond), Ρουμανία (Colegiul Economic Buzau) και Πολωνία (IX Liceum Ogólnoksztal Cace Zoddzialami Dwujezycznymi w Rzeszowie).

Μαθητές: 20 μαθητές και μαθήτριες της Α΄ και Β΄ Γυμνασίου του 2ου Πρότυπου Γυμνασίου Αθήνας.

Κριτήρια συμμετοχής: γλωσσομάθεια (Αγγλικά Β1), συμμετοχή στις συναντήσεις, γνώση ΤΠΕ, θετική εικόνα των μαθητών στο σχολείο. Θα ακολουθήσει ανακοίνωση για τη διαδικασία επιλογής.

Συναντήσεις σχολείο: δύο φορές μηνιαίως, Τρίτη 14.15 - 15.15

Μετακινήσεις: Εφόσον οι συνθήκες της πανδημίας το επιτρέψουν, προβλέπεται να πραγματοποιηθούν συνολικά 5 διεθνείς συναντήσεις, εκ των οποίων η μία θα είναι στην Αθήνα. Κατά το τρέχον σχολικό έτος 2020-21 οι προγραμματισμένες δραστηριότητες μάθησης/διδασκαλίας/κατάρτισης/επιμόρφωσης θα υλοποιηθούν με εικονικό τρόπο με την χρήση διαδικτυακών εργαλείων.

Η παιδαγωγική ομάδα: η διευθύντρια: Χάιδω Καλλιτσάκη, οι καθηγήτριες και καθηγητές: Κούβαρη Ελένη (υπεύθυνη επικοινωνίας), Λαζαρίδης Αλέξανδρος, Δρόλαπας Αργύρης, Παπαδοπούλου Κρυστάλλω, Χατζόγλου Έλενα.

 

Συμμετοχή της Β΄ Γυμνασίου του σχολείου μας σε διετές γαλλόφωνο Erasmus

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,
Έχουμε την χαρά να σας ανακοινώσουμε τη συμμετοχή του σχολείου μας στο γαλλόφωνο Erasmus "Ολυμπιακές Αξίες στην Ευρώπη, Αριστεία, Σεβασμός, Φιλία" που απευθύνεται στους γαλλόφωνους μαθητές της Β΄ Γυμνασίου. Διαβάστε στο επισυναπτόμενο έγγραφο την περιγραφή του προγράμματος και υπογράψτε τη δήλωση συμμετοχής που ακολουθεί και που έχει ήδη μοιραστεί στα παιδιά.

Παρακαλούμε, οι μαθητές και μαθήτριες να φέρουν στο σχολείο συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη τη δήλωση συμμετοχής μέχρι την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου και να την παραδώσουν στον/στην πρόεδρο του τμήματός τους.


Attachments:
Download this file (Ανακοίνωση VOLEERA.doc)Ανακοίνωση VOLEERA.doc[ ]52 Kb
 
Περισσότερα Άρθρα...
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Click for Αθήνα, Ελλάδα Forecast