Η επικοινωνία με το σχολείο θα εξακολουθήσει να γίνεται τηλεφωνικά και μέσω του email 2gympeir@sch.gr

Υπενθυμίζεται ότι οι κηδεμόνες των μαθητών /τριών που δεν έχουν εμβολιαστεί ή νοσήσει, μπορούν να παραλαμβάνουν 6 δωρεάν self tests από τα φαρμακεία μέχρι την Παρασκευή 17/9, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες διενέργειας των αυτοδιαγνωστικών ελέγχων για τον μήνα Σεπτέμβριο.

Νέο! Δείτε τα αποτελέσματα του τεστ δεξιοτήτων για την εισαγωγή στην Α΄ τάξη

Νέο! Δείτε τα αποτελέσματα της κλήρωσης για τις θέσεις 155 και 156 εισακτέων στην Α΄ τάξη και για τον πίνακα επιλαχόντων

Εγγραφές Α΄ τάξης: Πατήστε ΕΔΩ

Νέο! Αποτελέσματα εξετάσεων για την πλήρωση κενών θέσεων Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου σχολικού έτους 2021-22

Νέο! Καθημερινή προσέλευση και αποχώρηση από το σχολείο

Ευχαριστίες


 

Αριθμός εισακτέων στην Α΄τάξη: 156
Αρχική σελίδα / Erasmus / Erasmus - Erasmus

Erasmus

Erasmus+ SMILE (Υλοποίηση - Συμπεράσματα)

Το Erasmus+ SMILE αφορούσε την εφαρμογή ενός εκπαιδευτικού μοντέλου χωρίς αποκλεισμούς. Στο Ευρωπαϊκό έργο συμμετείχαν σχολεία από Πορτογαλία, Ρουμανία και Βουλγαρία που είχε το συντονιστικό ρόλο. Στο σχολείο μας, η εφαρμογή ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2019 και ολοκληρώθηκε επιτυχημένα στο τέλος Οκτωβρίου του 2020. Την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή συνάντηση με τη συντονιστική ομάδα του έργου σχετικά με την εφαρμογή και την εξαγωγή συμπερασμάτων. Δείτε τη διαδικασία υλοποίησης και τα τελικά συμπεράσματα όσον αφορά τη σχολική μας μονάδας εδώ.

 

Πρόσκληση διεύρυνσης ομάδας του πρόγραμματος Erasmus +SEED

Πρόσκληση διεύρυνσης ομάδας του πρόγραμματος Erasmus +SEED

Οι μαθητές και μαθήτριες Α και Β γυμνασίου που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην ομάδα μας του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus + SEED

Sustainability and Citizenship: an Educacion Challenge for the Future, να προσέλθουν την Τρίτη 6.4. και ώρα 13.30 στην πλατφόρμα της συνάντησης.

Περισσότερες πληροφορίες και  δήλωση συμμετοχής κηδεμόνα  στην η-τάξη του προγράμματος.

ΕΛΕΝΗ ΚΟΥΒΑΡΗERASMUS+ KA 2, Sustainabilty and Citizensphip: The Education Challenge for the Future. https://eclass.sch.gr/courses/G32820/

 

 

Erasmus + ΚΑ2, SEED - Our song for the European Green Women

Erasmus + ΚΑ2,  SEED - Our song for the European Green Women

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Εrasmus + KA2, SEED, Sustainability and Citizenship και με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας τα παιδιά από τα σχολεία της Πολωνίας, της Ισπανίας, της Ρουμανίας και του σχολείου μας επέλεξαν και ηχογράφησαν τραγούδια με θέμα την γυναίκα.

1.POLAND Dni których nie znamy song- Erasmus project

https://youtu.be/X6s0Gdqce9k

2. SPAIN O baile de Noró, Xabier Diaz & Αdufeiras de Salitre

https://youtu.be/5JbtZZt42gk

3. GREECE Λιγνά Κορίτσια

https://youtu.be/rS_AXVjCYNc

4.  ROMANIA E ziua ta mamico

https://youtu.be/yzHEEWN_vGw

„Fata de păstor”, de Teodor Teodorescu - Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin, https://youtu.be/RZ2vVHHklqA.

 

1η συνάντηση ERASMUS+ SEED

Erasmus

Αγαπητοί μαθητές,

Το πρόγραμμά μας ξεκινάει, παρακαλούμε:

α. αναζητήστε τον φάκελο του μαθήματος στο Google Drive

https://drive.google.com/drive/folders/1QEDXDdOMN6beBLFhnVC8W9KlOs5ipaRd?usp=sharing

και συμπληρώστε τα email σας.

β. τη Δευτέρα 23.11. και ώρα 13.30 έχουμε την πρώτη μας συνάντηση στην πλατφόρμα webex

https://minedu-secondary.webex.com/meet/elenikouvari

Σας περιμένουμε

Η ομάδα του Erasmus + SEED

 

Πρόσκληση μαθητών για συμμετοχή σε έργο Erasmus+

Erasmus

 

Παρακαλούνται οι μαθητές και μαθήτριες της Α΄και Β΄τάξης που ενδιαφέρονται για το ακόλουθο πρόγραμμα, να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την Τρίτη 27.10.2020. Βρείτε τη δήλωση συμμετοχής εδώ.

Εγκρίθηκε η συμμετοχή του σχολείου μας στο πρόγραμμα Erasmus+/KA2 με τίτλο Sustainabilty and Citizensphip: The Education Challenge for the Future, Αειφόρος ανάπτυξη και ενεργός συμμετοχή, και κωδικό αριθμό 2020-1-ES01-KA229-082689_2, το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση

Διάρκεια : 24 μήνες (12.2020-12.2022)

Συμμετέχουν: Το 2ο Πρότυπο Γυμνάσιο συμπράττει με τα ακόλουθα σχολεία: Ισπανία (ΙES Luis Seoane), Πορτογαλία (EBI Francisco Ferreira Drummond), Ρουμανία (Colegiul Economic Buzau) και Πολωνία (IX Liceum Ogólnoksztal Cace Zoddzialami Dwujezycznymi w Rzeszowie).

Μαθητές: 20 μαθητές και μαθήτριες της Α΄ και Β΄ Γυμνασίου του 2ου Πρότυπου Γυμνασίου Αθήνας.

Κριτήρια συμμετοχής: γλωσσομάθεια (Αγγλικά Β1), συμμετοχή στις συναντήσεις, γνώση ΤΠΕ, θετική εικόνα των μαθητών στο σχολείο. Θα ακολουθήσει ανακοίνωση για τη διαδικασία επιλογής.

Συναντήσεις σχολείο: δύο φορές μηνιαίως, Τρίτη 14.15 - 15.15

Μετακινήσεις: Εφόσον οι συνθήκες της πανδημίας το επιτρέψουν, προβλέπεται να πραγματοποιηθούν συνολικά 5 διεθνείς συναντήσεις, εκ των οποίων η μία θα είναι στην Αθήνα. Κατά το τρέχον σχολικό έτος 2020-21 οι προγραμματισμένες δραστηριότητες μάθησης/διδασκαλίας/κατάρτισης/επιμόρφωσης θα υλοποιηθούν με εικονικό τρόπο με την χρήση διαδικτυακών εργαλείων.

Η παιδαγωγική ομάδα: η διευθύντρια: Χάιδω Καλλιτσάκη, οι καθηγήτριες και καθηγητές: Κούβαρη Ελένη (υπεύθυνη επικοινωνίας), Λαζαρίδης Αλέξανδρος, Δρόλαπας Αργύρης, Παπαδοπούλου Κρυστάλλω, Χατζόγλου Έλενα.

 
Περισσότερα Άρθρα...

Click for Αθήνα, Ελλάδα Forecast