Οι διατροφικές συνήθειες των λαών ανάμεσα στις Μεσογειακές χώρες και την κεντρική ή βόρεια Ευρώπη διαφέρουν λόγω της γεωγραφικής θέσης αλλά και των κλιματολογικών συνθηκών. Ωστόσο, ύστερα από συνέντευξη μέσω Skype μεταξύ μαθητριών των δύο χωρών, που συμμετέχουν στο eTwinning έργο ?Stay healthy, stay fit. A web magazine for teenagers?, διαπιστώθηκε, ότι δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας αναφορικά με τους εφήβους. Ανθρακούχα ποτά καταναλώνονται κυρίως σε πάρτι και γιορτές και οι έφηβοι συνηθίζουν να πίνουν χυμούς. Η μέση κατανάλωση φρούτων είναι η ίδια, δηλαδή 1 - 2 φορές την ημέρα. Παρόλα αυτά, ενώ λαχανικά καταναλώνονται σε ίδιο ποσοστό και στις δύο χώρες, στη Γερμανία καταναλώνονται ως επί το πλείστον στο δείπνο σε συνδυασμό με κρέας. Επίσης, σε αντίθεση με την Ελλάδα, όπου τα περισσότερα παιδιά τρώνε πρωινό καθημερινά, στη Γερμανία το μισό ποσοστό των παιδιών κάνουν το ίδιο, ενώ το άλλο μισό καταναλώνει ένα snack στο σχολείο. Αξίζει να σημειωθεί, όμως, πως αυτό ενδεχομένως να οφείλεται στο γεγονός ότι στα Γερμανικά σχολεία παρέχεται μεσημεριανό γεύμα. Όσον αφορά την κατανάλωση έτοιμου φαγητού, τόσο οι Έλληνες όσο και οι Γερμανοί έφηβοι βρίσκουν απόλαυση 3 - 5 φορές το μήνα κατά μέσο όρο.
Συνέντευξη: Βάλη Αρενίκη (Α1)
Επιμέλεια κειμένου: Νίκη Αυγουστίνου (A1)
eTwinning project: ?Stay healthy, stay fit. A web magazine for teenagers? (2014)