Από τη Δευτέρα 18/5/20 ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ η είσοδος επισκεπτών στο σχολείο.
Η επικοινωνία θα εξακολουθήσει να γίνεται μέσω του email 2gympeir@sch.gr

ΠΡΟΣΟΧΗ! Για τις εγγραφές αποφοίτων του Γυμνασίου μας στο Λύκειο, μέσω της εφαρμογής e-eggrafes, διαβάστε οδηγίες ΕΔΩ

 

...............................................................................................................................................................................

 

 

Αριθμός θέσεων στην Α΄ γυμνασίου: 156

ΝΕΟ: Δείτε ΕΔΩ τις βαθμολογίες  των συμμετεχόντων/ουσών στη δοκιμασία δεξιοτήτων για εισαγωγή στο σχολείο μας.


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ε Ι Σ Α Γ Ο Ν Τ Α Ι

Στις πρώτες 141 θέσεις, οι υποψήφιοι με Α/Α από 1 έως 121, δηλαδή όσοι/όσες έχουν ΣΥΝΟΛΟ από 62 μόρια  και πάνω, στον πίνακα βαθμολογιών (οι υποψήφιοι στις θέσεις 121-141 ισοβαθμούν και εισάγονται).

Στις υπόλοιπες 15 θέσεις, δηλαδή από 142 μέχρι 156, οι αναφερόμενοι/ες ΕΔΩ στον πίνακα επιτυχόντων/ουσών, όπως προέκυψε μετά την κλήρωση.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Επιλαχόντες

Δείτε ΕΔΩ τον πίνακα επιλαχόντων/ουσών, με σειρά, όπως προέκυψε από την κλήρωση.

-------------------------------

Δείτε εδώ ΕΔΩ οδηγίες εγγραφής στην Α΄ Γυμνασίου.

...............................................................................................................................................................................

Δείτε ΕΔΩ θέματα και απαντήσεις της δοκιμασίας εισαγωγής 2020

 

Αρχική σελίδα / Φυσική Αγωγή - Αγωγή Υγείας / Δραστήριος Τρόπος Ζωής - Ενεργειακή Ισορροπία

Δραστήριος Τρόπος Ζωής - Ενεργειακή Ισορροπία

Βίντεο "Δραστήριος τρόπος ζωής"

Το βίντεο, που ακολουθεί, αποτελεί προσπάθεια να αποτυπωθούν οι περισσότερες φυσικές δραστηριότητες, που πραγματοποιήθηκαν από μαθητές του σχολείου στα πλαίσια του eTwinning «Stay healthy, stay fit. A web magazine for teenagers» και του ομίλου «Δραστήριος τρόπος ζωής ? Ενεργειακή ισορροπία» κατά το σχολικό έτος 2013-2014.

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.

 

 

Εκδρομή στα νομό Ιωαννίνων

Στις 10 με 13 Απριλίου 2014 μαθητές του ομίλου "Δραστήριος τρόπος ζωής - Ενεργειακή ισορροπία" έζησαν αξέχαστες εμπειρίες πραγματοποιώντας εκδρομή στο νομό Ιωαννίνων και πλαισίωσαν έτσι τη θεματολογία με την οποία ασχολήθηκαν κατά τη φετινή σχολική χρονιά. Παρατίθενται μερικές φωτογραφίες.

 

Οι διατροφικές συνήθειες των λαών ανάμεσα στις Μεσογειακές χώρες και την κεντρική ή βόρεια Ευρώπη διαφέρουν λόγω της γεωγραφικής θέσης αλλά και των κλιματολογικών συνθηκών. Ωστόσο, ύστερα από συνέντευξη μέσω Skype μεταξύ μαθητριών των δύο χωρών, που συμμετέχουν στο eTwinning έργο ?Stay healthy, stay fit. A web magazine for teenagers?, διαπιστώθηκε, ότι δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας αναφορικά με τους εφήβους. Ανθρακούχα ποτά καταναλώνονται κυρίως σε πάρτι και γιορτές και οι έφηβοι συνηθίζουν να πίνουν χυμούς. Η μέση κατανάλωση φρούτων είναι η ίδια, δηλαδή 1 - 2 φορές την ημέρα. Παρόλα αυτά, ενώ λαχανικά καταναλώνονται σε ίδιο ποσοστό και στις δύο χώρες, στη Γερμανία καταναλώνονται ως επί το πλείστον στο δείπνο σε συνδυασμό με κρέας. Επίσης, σε αντίθεση με την Ελλάδα, όπου τα περισσότερα παιδιά τρώνε πρωινό καθημερινά, στη Γερμανία το μισό ποσοστό των παιδιών κάνουν το ίδιο, ενώ το άλλο μισό καταναλώνει ένα snack στο σχολείο. Αξίζει να σημειωθεί, όμως, πως αυτό ενδεχομένως να οφείλεται στο γεγονός ότι στα Γερμανικά σχολεία παρέχεται μεσημεριανό γεύμα. Όσον αφορά την κατανάλωση έτοιμου φαγητού, τόσο οι Έλληνες όσο και οι Γερμανοί έφηβοι βρίσκουν απόλαυση 3 - 5 φορές το μήνα κατά μέσο όρο.

Συνέντευξη: Βάλη Αρενίκη (Α1)

Επιμέλεια κειμένου: Νίκη Αυγουστίνου (A1)

eTwinning project: ?Stay healthy, stay fit. A web magazine for teenagers? (2014)

 

Στο ενδοχολικό πρωτάθλημα αντισφαίρισης κοριτσιών, που πραγματοποιήθηκε για την Α' γυμνασίου στα γήπεδα αντισφαίρισης του Α.Ο. Γαλατσίου στο άλσος Βεΐκου στις 14 Μαρτίου 2014, έλαβαν μέρος 8 μαθήτριες. Νίκη Αυγουστίνου (Α1) και Μαρίλια Δούκα (Α2) αναμετρήθηκαν στον τελικό με νικήτρια τη δεύτερη.

 

Παιχνίδια στα βήματα των Ολυμπιονικών

Στις 28 Φεβρουαρίου 2014 και στα πλαίσια του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής οι μαθητές των τμημάτων Α1, Α2, Α4 και Α6 επισκέφτηκαν τις Ολυμπιακές αθλητικές εγκαταστάσεις. Έμαθαν και έπαιξαν Ολυμπιακά αθλήματα στους φυσικούς τους χώρους μέσα σε ψυχαγωγικό κλίμα προάγοντας ταυτόχρονα την οικοδόμηση της εμπιστοσύνης και της συνεργασίας. Ασχολήθηκαν με τα εξής αθλήματα: τοξοβολία, σκοποβολή, ποδόσφαιρο σάλας, επιτραπέζια αντισφαίριση, αντιπτέριση, χόκεϊ, τραμπολίνο, ποδόσφαιρο και στίβο (ταχύτητες και σκυταλοδρομίες). Στις αθλητικές δραστηριότητες συμμετείχαν και μερικοί καθηγητές, που ξανάνιωσαν παιδιά. 
Περισσότερα Άρθρα...
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Click for Αθήνα, Ελλάδα Forecast