*** Η  γραμματεία του σχολείου είναι ανοιχτή για το κοινό τις εργάσιμες μέρες  από 11.00 π.μ. έως 13.15 μ.μ. ***

Αρχική σελίδα / Εργασίες μαθητών σε μαθήματα Γλώσσας

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Τμήματα Β1, Γ5

Υπεύθυνη καθηγήτρια: Ξένη Σκαρτσή

Στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας οι μαθητές των τμημάτων Β1 και Γ5 διάβασαν βιβλία από την πολύ πλούσια βιβλιοθήκη του σχολείου και έκαναν βιβλιοπαρουσιάσεις.

Σκοπός της δράσης ήταν η αξιοποίηση της βιβλιοθήκης μας, η ενίσχυση της φιλαναγνωσίας και η καλλιέργεια της ικανότητας των παιδιών να αποδίδουν σύντομα και συγκροτημένα το περιεχόμενο και την άποψή τους για τα βιβλία που διάβασαν.

Ελπίζουμε τα αρχεία αυτά να εμπλουτιστούν τον επόμενο χρόνο με περισσότερες παρουσιάσεις βιβλίων από τα παιδιά.

 

Παρουσιάζονται εδώ όσες από τις βιβλιοπαρουσιάσεις παραδόθηκαν σε ηλεκτρονική μορφή.

 

Ταξίδια του νου

Μια συλλογή από χαϊκού των μαθητών του Α1

στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας

υπεύθυνη καθηγήτρια: Χ. Καλλιτσάκη

Attachments:
Download this file (χαϊκού α1 2013-2014.pdf)χαϊκού α1 2013-2014.pdf[τα χαϊκου του Α1]]435 Kb
 

Στάσεις ζωής στην ποίηση

10 ποιήματα που έφτιαξαν 10 μαθητές του Γ4 σχετικά με την ενότητα "Στάσεις ζωής στην ποίηση" στο μάθημα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας.

Διαβάστε στο συνημμένο αρχείο τις προσπάθειες των παιδιών.

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Νατάσσα Κλημεντιώτη

 

ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΒΡΕΤΤΑΚΟΣ, Ο ΠΟΙΗΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΤΟΥ

ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΒΡΕΤΤΑΚΟΣ, Ο ΠΟΙΗΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΤΟΥ

Με αφορμή το Έτος Βρεττάκου (2012) για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση του ποιητή, στα πλαίσια του μαθήματος Νεοελληνικής Λογοτεχνίας της Α΄ Γυμνασίου, την περσινή σχολική χρονιά (2012-2013) πραγματοποιήσαμε τη Δράση με τίτλο: Νικηφόρος Βρεττάκος, ο ποιητής και ο τόπος του. Στα πλαίσια της δράσης οι μαθητές των περσινών τμημάτων Α΄5 και Α΄6 (υπεύθυνες καθηγήτριες Θ. Πανοπούλου και Ο. Παπαδοπούλου, αντίστοιχα), πέραν των ποιημάτων Τα δεκατέσσερα παιδιά και Της Σπάρτης οι πορτοκαλιές καθώς και αποσπασμάτων από την Οδύνη, μελέτησαν τα ακόλουθα ποιήματα: Έτσι μου στάθηκε ο Ταΰγετος, Το γεράκι, Ειρήνη, Προετοιμασία μάχης, Δυο μητέρες νομίζουν πως είναι μόνες στον κόσμο, Το περιβόλι, Ο άνθρωπος και τα φαινόμενα, Ο στρατιώτης, Το μεγάλο καταφύγιο, Προετοιμασία της κυρα-Βγένας, Η αναχώρηση, Διάλογος με την ποίηση, Χωρίς διάλειμμα και Βασιλική δρυς. Παράλληλα παρακολουθήσαμε το ντοκιμαντέρ Περιουσιακά Στοιχεία και συζητήσαμε με την σκηνοθέτιδα.

Στις 12 και 13 Απριλίου επισκεφτήκαμε την Σπάρτη όπου οι μαθητές παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης της πόλης και ήρθαν σε επαφή με το αρχείο του ποιητή που φυλάσσεται εκεί. Ταξιδέψαμε επίσης στην Πλούμιτσα, επισκεφτήκαμε το σπίτι του ποιητή και αφουγκραστήκαμε τον τόπο όπου μεγάλωσε ο Νικηφόρος Βρεττάκος. Είδαμε τον Ταΰγετο και τη θάλασσα για την οποία μιλά με τόση λαχτάρα στην Οδύνη. Τέλος, την επόμενη μέρα επισκεφτήκαμε τον Μυστρά και το Μουσείο Ελιάς της Σπάρτης.

 

Στο κείμενο που επισυνάπτεται περιλαμβάνονται ποιήματα που έγραψαν οι μαθητές χρησιμοποιώντας λέξεις και στίχους του ποιητή, οι εντυπώσεις τους από την εκδρομή καθώς και κάποιες απαντήσεις τους σε ερωτήσεις που είχαν στο μάθημα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας.

Attachments:
Download this file (Δραση Βρεττάκος α5 χωρις φωτογραφίες.doc)Δραση Βρεττάκος α5 χωρις φωτογραφίες.doc[Η εργασία του περσινού Α5, χωρίς τις εικόνες]240 Kb
 

Με αφορμή τον Πρεβέρ

Με αφορμή τον Πρεβέρ

Η ζωγραφιά που ακολουθεί είναι δημιουργία της μαθήτριας Εύας Γιαννακοπούλου από το Α1 στο πλαίσιο του μαθήματος της Λογοτεχνίας. Βασίζεται στο ποίημα του Ζακ Πρεβέρ "Σελίδα γραπτού".

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: κ. Χ. Καλλιτσάκη 

Εργασία μαθητών του Α1, στο μάθημα "Αρχαία Ελληνική Γραμματεία: Οδύσσεια".

Attachments:
Download this file (kalypso2.doc)kalypso2.doc[Εργασία μαθητών "Καλυψώ"]1472 Kb
 
Περισσότερα Άρθρα...

Click for Αθήνα, Ελλάδα Forecast