.............................................................................................

Η επικοινωνία με το σχολείο γίνεται τηλεφωνικά και μέσω του email 2gympeir@sch.gr

..........................................................................................................................................

Ωράριο λειτουργίας

..........................................................................................................................................

Έκδοση βεβαίωσης φοίτησης

..........................................................................................................................................

[16.3.24] Εισαγωγή μαθητών και μαθητριών σε ΠΣ για το 2024-2025

Νέο! [16.3.24] Ενημέρωση γονέων & κηδεμόνων

..........................................................................................................................................


 

Αριθμός εισακτέων στην Α΄τάξη: 156
Αρχική σελίδα / Εισαγωγή μαθητών

Τρόπος εισαγωγής στα ΠΠ Σχολεία - Διαδικασία δοκιμασίας/τεστ επιλογής

Όμιλοι αριστείας και δημιουργικότητας 2023-24

 

Γενικό πλαίσιο λειτουργίας Ομίλων

Όπως ορίζεται στο νόμο για τη λειτουργία των Πρότυπων & Πειραματικών Σχολείων, από το σχολικό έτος 2012-2013  συγκροτήθηκαν σ’ αυτούς Όμιλοι δημιουργικότητας και αριστείας, με σκοπό την αξιοποίηση των ιδιαίτερων κλίσεων και ενδιαφερόντων των μαθητών σε γνωστικούς τομείς όπως τα μαθηματικά, οι φυσικές επιστήμες, η γλώσσα, η λογοτεχνία και λοιπά πεδία όπως το θέατρο, ο αθλητισμός κ.ά.

Η λειτουργία των Ομίλων ξεκινά αυτό το διδακτικό έτος το πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου και ολοκληρώνεται με το πέρας του διδακτικού έτους. Οι όμιλοι θα λειτουργούν συνήθως μία φορά την εβδομάδα ο κάθε ένας, για δύο διδακτικές ώρες τη φορά.

Κάθε όμιλος έχει από 11 έως 20 μαθητές, από μία ή περισσότερες τάξεις του σχολείου, ή και γειτονικών σχολείων. Όπου χρειάζεται η επιλογή των μαθητών που συμμετέχουν στους Ομίλους γίνεται με τεστ ανίχνευσης δεξιοτήτων και ενδιαφερόντων, κλήρωση ή άλλη πρόσφορη διαδικασία.

Κάθε μαθητής μπορεί να παρακολουθεί έως 2 Ομίλους.

Στο πλαίσιο των Ομίλων, κάθε μαθητής αναλαμβάνει συγκεκριμένες υποχρεώσεις: παραδίδει εργασίες και εκπληρώνει οποιοδήποτε άλλο έργο του αναθέτει στη διάρκεια του έτους ο υπεύθυνος καθηγητής. Με την ολοκλήρωση της επιτυχούς συμμετοχής του στον Όμιλο, και εφόσον δεν υπερβαίνει το όριο των επιτρεπόμενων απουσιών (8 ετησίως), λαμβάνει πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Η εγγραφή των μαθητών στους ομίλους για μαθητές που φοιτούν στις δημόσιες σχολικές μονάδες μιας ορισμένης γεωγραφικής περιοχής γίνεται με απόφαση του ΕΠ.Ε.Σ. του Π.Σ., ύστερα από αίτηση των ασκούντων τη γονική μέριμνα στο ΕΠ.Ε.Σ. και με τη σύμφωνη γνώμη του διευθυντή της σχολικής μονάδας στην οποία φοιτά ο μαθητής.

Διαδικασία δηλώσεων

Δηλώσεις ενδιαφέροντος από τους κηδεμόνες των μαθητών για τη συμμετοχή σε Ομίλους, υποβάλλονται από 15/9/2023 μέχρι και 25/09/2023 ηλεκτρονικά στην παρακάτω φόρμα:

ΦΟΡΜΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ

Παρακαλούνται οι γονείς/κηδεμόνες να υποβάλλουν μόνο μία φορά ηλεκτρονική αίτηση.

Η σειρά υποβολής αίτησης ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΡΟΛΟ στην τυχόν επιλογή των μαθητών.

Η υποβολή δήλωσης ΔΕΝ είναι υποχρεωτική για όλους τους μαθητές του σχολείου.

Οι όμιλοι που προσφέρονται για το σχολικό έτος 2023-24 και οι τάξεις στις οποίες απευθύνονται είναι:

Όμιλος

Α

Β

Γ

ΛΥΚΕΙΟ

Όμιλος ‘Κινηματογράφος και Ιστορία

Χ

Χ

Χ

Χ

Όμιλος ‘Τέχνη και Πολιτισμός’

Χ

Χ

Χ

Όμιλος ‘Πειραματική Μεθοδολογία Φυσικών Επιστημών’

Χ

Όμιλος ΛΕΣΧΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ: ‘Ματιές στον κόσμο από το παράθυρο της Βιβλιοθήκης μας’

Χ

Χ

Χ

Όμιλος «Το Αλφάβητο των Μαθηματικών- Μαθαίνουμε από τα λάθη μας»

Χ

Χ

Όμιλος Ρητορικής

Χ

Χ

Χ

Όμιλος "ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ: Δημόσιος Χώρος και Ελεύθερο Σχέδιο"

Χ

Χ

Χ

Χ

Όμιλος Γαλλικής Γλώσσας και Γαλλικού Πολιτισμού - Προετοιμασίας για τις πιστοποιήσεις της Γαλλικής Γλώσσας

Χ

Χ

Χ

Όμιλος ‘ STEAM και μαθηματική σκέψη - Μαθηματικά,  Διερευνητική μάθηση, καλλιέργεια δεξιοτήτων’

Χ

Χ

Όμιλος ‘Ένα σχολείο για όλα τα παιδιά’

Χ

Χ

Χ

Όμιλος ‘ Βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής

Χ

Χ

Χ

Όμιλος ‘ STEM για την περιβαλλοντική βιωσιμότητα και προστασία’

Χ

Όμιλος Φωτογραφίας

Χ

Χ

Χ

Όμιλος «Φυσικές καταστροφές: από την κλιματική αλλαγή στις δασικές πυρκαγιές και τις πλημμύρες»

Χ

Χ

Χ

Όμιλος ‘Δημιουργικές κατασκευές και Ηλεκτρονικά Κυκλώματα με Arduino!’

Χ

Χ

Όμιλος Μουσικής

Χ

Χ

Χ

Στα συνημμένα, παρακάτω, θα βρείτε:

α) συνοπτικό πίνακα με τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς κάθε ομίλου και τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του,

β) αναλυτική περιγραφή του προγράμματος κάθε ομίλου.

Παρακαλούμε δείτε προσεκτικά τα συνημμένα πριν υποβάλλετε την αίτησή σας.

 

Ωρολόγιο πρόγραμμα

Ωρολόγιο πρόγραμμα 2023-24

Attachments:
Download this file (programma istoselidas.pdf)programma[ ]327 Kb
 

Εγγραφές Α΄ τάξης

 

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών της Α΄ Γυμνασίου,

Οι εγγραφές δύνανται να πραγματοποιηθούν ηλεκτρονικά, με βάση τα τρέχοντα επιδημιολογικά δεδομένα και στο πλαίσιο των μέτρων αποφυγής της διασποράς του covid-19.

Για το λόγο αυτό παρακαλούμε αποκλειστικά  στο διάστημα 2/9/2021-7/9/2021 να αποστείλετε στο μέιλ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ΥΔ (επισυνάπτεται) για την μετεγγραφή του παιδιού σας στο σχολείο μας. Η ΥΔ μπορεί να κατατεθεί με δύο τρόπους: α) τυπώνοντας, υπογράφοντας και σκανάροντας το επισυναπτόμενο υπόδειγμα, αφού θεωρήσετε το γνήσιο της υπογραφής σας  σε ΚΕΠ, ή β) καταθέτοντας ηλεκτρονική ΥΔ μέσω του gov.gr, αντιγράφοντας το κείμενο που επισυνάπτεται στο υπόδειγμα.

Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να κάνετε την εγγραφή σας ηλεκτρονικά και απαιτείται να γίνει διά ζώσης θα υποβάλετε την παραπάνω ΥΔ κατά την επίσκεψή σας στο σχολείο. Οι διά ζώσης εγγραφές θα γίνονται τις ημέρες 2, 3, 6 και 7 Σεπτεμβρίου 2021 από τις 9 π.μ. έως τη 1 μ.μ., στο χώρο του σχολείου (Τ. Φιλήμονος 36-38 & Τσόχα) τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα αποφυγής της διασποράς του COVID-19.

Επισημαίνουμε ότι απαιτείται η αποστολή/υποβολή ξεχωριστής ΥΔ από κάθε γονέα/κηδεμόνα του/της μαθητή/τριας. Η αποστολή των ΥΔ μπορεί να γίνει με το ίδιο μήνυμα ηλ/κού ταχυδρομείου.

Τέλος, θα πρέπει έως τις 24/9/2021 να καταθέσει ο μαθητής ή η μαθήτρια στον καθηγητή Φυσικής Αγωγής του το «Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή» (μόνο την πρώτη σελίδα) υπογεγραμμένο και σφραγισμένο από Ιατρό, προκειμένου να μπορεί να συμμετέχει στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής.

ΑΡΝΗΣΗ ΘΕΣΗΣ: Σε περίπτωση που δεν επιθυμείτε την μετεγγραφή του παιδιού σας στο σχολείο μας, παρακαλούμε να συμπληρώσετε και να στείλετε αποκλειστικά στο διάστημα 2-7/9/21 με έναν από τους προαναφερόμενους τρόπους την ΥΔ που επισυνάπτεται (και οι δύο γονείς).

 

 

Πίνακας αποτελεσμάτων κλήρωσης

Αναρτούμε τον πίνακα εισακτέων στις θέσεις 155 και 156 και επιλαχόντων/επιλαχουσών μαθητών/τριών για εισαγωγή στην Α΄ τάξη, όπως προέκυψε από την κλήρωση που έγινε σήμερα 2/7/2021 στο αμφιθέατρο του σχολείου μας, σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία.

Βρείτε τον πίνακα παρακάτω.


 

Αποτελέσματα - Βαθμολογίες τεστ δεξιοτήτων για την εισαγωγή στην Α΄ τάξη

Στον παρακάτω σύνδεσμο θα βρείτε πίνακα με τους βαθμούς των υποψηφίων για την εισαγωγή στην Α΄ τάξη του 2ου Πρότυπου Γυμνασίου Αθηνών, σε φθίνουσα σειρά (κατάταξη).

 

 

Σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ. 16 του άρθρου Α1 της ΥΑ  58877/Δ6/25-5-2021, αναρτούμε τα αποτελέσματα της δοκιμασίας εισαγωγής που έγινε στο σχολείο μας τη Δευτέρα 28/6/21 με αναφορά αποκλειστικά στον κωδικό αίτησης των υποψηφίων.

Σύμφωνα με την παρ. 17 της ίδιας ΥΑ, σε  περίπτωση ισοβαθμίας στην τελευταία θέση των επιτυχόντων/ουσών γίνεται  κλήρωση μεταξύ των ισοβαθμούντων/ουσών μαθητών/τριών, με ευθύνη του 
ΕΠ.Ε.Σ.. και παρουσία των ενδιαφερομένων  γονέων και/ή κηδεμόνων. Επειδή  υπάρχει ισοβαθμία, για τις  θέσεις 155 και 156  θα διενεργηθεί κλήρωση μεταξύ όσων έχουν βαθμό εισαγωγής 70 (δηλαδή όσοι βρίσκονται στις θέσεις 155-182). Οι 2 πρώτοι υποψήφιοι  που θα κληρωθούν, θα συμπληρώσουν τον πίνακα εισαγομένων, ενώ οι υπόλοιποι, με τη σειρά που θα κληρωθούν, θα απαρτίσουν τον πίνακα επιλαχόντων/ουσών, που έχει ισχύ μέχρι τις 20/1/22.

Στη συνέχεια, θα γίνει κλήρωση μεταξύ όσων συγκέντρωσαν 68 μόρια (θέσεις 183-214), ώστε να  δημιουργηθεί πίνακας κατάταξης επιλαχόντων, ο οποίος θα χρησιμοποιηθεί μόνο στην περίπτωση εξάντλησης του προηγουμένου.

Η κλήρωση  για τις θέσεις 155-182 θα γίνει την Παρασκευή 2/7/21 στις 10.00 πμ και καλούνται οι ενδιαφερόμενοι γονείς να παραβρεθούν, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας κατά της διασποράς του Covid 19. Η κλήρωση για τις θέσεις 183-214 θα γίνει την ίδια μέρα, στις 11.00 και καλούνται οι ενδιαφερόμενοι γονείς να παραβρεθούν, τηρώντας επίσης όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας κατά της διασποράς του Covid.

 

Attachments:
Download this file (bathmologies_2gymp.pdf)Πίνακας βαθμολογιών[ ]199 Kb
 

Για την ΕΓΚΑΙΡΗ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ των μαθητών τη Δευτέρα 28/6/2021

 

Παρακαλούμε τους γονείς των υποψηφίων που συμμετέχουν στη δοκιμασία εισαγωγής στο σχολείο μας τη Δευτέρα 28/6/2021 να προσέλθουν εγκαίρως, ώστε να γίνει με ηρεμία και χωρίς συνωστισμό ο έλεγχος των στοιχείων ταυτοπροσωπίας των παιδιών.

Σύμφωνα με τις οδηγίες της ΔΕΠΠΣ, η προσέλευση θα γίνει στις 9.00 πμ, συνιστούμε όμως να προσέλθετε 30 λεπτά νωρίτερα. Από τη στιγμή της αποστολής των θεμάτων δεν θα επιτρέπεται η είσοδος μαθητών και μαθητριών στο εξεταστικό κέντρο.

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία.

Καλή επιτυχία!

 

 

ΦΕΚ Διεξαγωγής εξετάσεων στα Πρότυπα σχολεία και εφαρμογή του υποχρεωτικού μέτρου για διαγνωστικό έλεγχο για covid-19

Επισυνάπτεται το ΦΕΚ (24/6/2021) με θέμα: "Τρόπος διεξαγωγής της δοκιμασίας (τεστ) δεξιοτήτων για την εισαγωγή των μαθητών/τριών στην Α΄ τάξη των Προτύπων Γυμνασίων και την εισαγωγή μαθητών/τριών για την πλήρωση κενών θέσεων στην Α΄ τάξη των Προτύπων Λυκείων για το σχολικό έτος 2021-2022 και εφαρμογή του υποχρεωτικού μέτρου του διαγνωστικού ελέγχου νόσησης (δωρεάν αυτοδιαγνωστικός έλεγχος) από τον κορωνοϊό COVID -19"

(Στο  ΦΕΚ περιλαμβάνεται και φόρμα υποβολής δήλωσης αποτελέσματος self-test)

 
Περισσότερα Άρθρα...
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Click for Αθήνα, Ελλάδα Forecast