.............................................................................................

Η επικοινωνία με το σχολείο γίνεται τηλεφωνικά και μέσω του email 2gympeir@sch.gr

..........................................................................................................................................

Ωράριο λειτουργίας

..........................................................................................................................................

Έκδοση βεβαίωσης φοίτησης

..........................................................................................................................................

[16.3.24] Εισαγωγή μαθητών και μαθητριών σε ΠΣ για το 2024-2025

Νέο! [16.3.24] Ενημέρωση γονέων & κηδεμόνων

..........................................................................................................................................


 

Αριθμός εισακτέων στην Α΄τάξη: 156
Αρχική σελίδα / Εισαγωγή μαθητών

Τρόπος εισαγωγής στα ΠΠ Σχολεία - Διαδικασία δοκιμασίας/τεστ επιλογής

Αιτήσεις για Α τάξη και διαδικασία κλήρωσης

Κλήρωση για την επιλογή μαθητών/τριών Α? Γυμνασίου για το σχολικό έτος 2015-16

Η κλήρωση για την επιλογή των μαθητών/μαθητριών της Α? Γυμνασίου, για το σχολικό 2015-16, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015, στις 9 π.μ. στο αμφιθέατρο του σχολείου, σύμφωνα με την εγκύκλιο της Δ.Ε.Π.Π.Σ., 15/5/2015.

Διαθέσιμες θέσεις: 162

Σύνολο αιτήσεων: 467

Αγόρια: 235

Κορίτσια: 232

Ειδικές κατηγορίες: 57

α) Δίδυμα: 16 (8 ζευγάρια)

β) Αδέλφια μαθητών που φοιτούν στο σχολείο μας ή στο 2ο Πειραματικό Λύκειο, πλην αυτών που φοιτούν στη Γ? Λυκείου το τρέχον έτος: 41.

Η διαδικασία της κλήρωσης έχει ως εξής:

1. Ορισμός τριμελούς επιτροπής γονέων

2. Αντιπαραβολή καταστάσεων και κλήρων

3. Η πρώτη κλήρωση πραγματοποιείται σε δύο φάσεις, μία για τα αγόρια και μία για τα κορίτσια και κληρώνεται το 80% των διαθέσιμων θέσεων, ήτοι 130 μαθητές και μαθήτριες (65 αγόρια και 65 κορίτσια).

4. Η δεύτερη κλήρωση γίνεται για την πλήρωση του 20% των θέσεων (32 θέσεις), που αντιστοιχούν στις ειδικές κατηγορίες μαθητών/τριών. Προηγούνται οι δίδυμοι αδελφοί/ές, των οποίων ένα από τα αδέλφια κληρώθηκε στην πρώτη κλήρωση και ακολουθούν με χωριστή κλήρωση οι αδελφοί και αδελφές των μαθητών που φοιτούν στο σχολείο μας ή στο 2ο Πειραματικό Λύκειο, με την προϋπόθεση ότι δεν φοιτούν στην τελευταία τάξη του Λυκείου το τρέχον έτος.

5. Τέλος ακολουθεί η κλήρωση 60 επιλαχόντων/χουσών μαθητών/τριών (30 αγόρια και 30 κορίτσια).

 

6. Μετά το τέλος της διαδικασίας, συντάσσεται πρακτικό από την επιτροπή γονέων με τις καταστάσεις των κληρωθέντων/θεισών και των επιλαχόντων/χουσών. Το πρακτικό επικυρώνεται από το ΕΠ.Ε.Σ του σχολείου και οι σχετικές καταστάσεις των κληρωθέντων/θεισών αναρτώνται στο πίνακα ανακοινώσεων και στην οικεία ιστοσελίδα.

Από τη διεύθυνση του σχολείου

 

 

Αιτήσεις για εισαγωγή στην Α' τάξη

Για την εισαγωγή στην Α' τάξη του σχολείου μας του σχολ. έτους 2015-2016, έχουν υποβληθεί 467 αιτήσεις για 162 θέσεις.

Τα στοιχεία των μαθητών που έχουν υποβάλλει αίτηση περιέχονται στον κατάλογο που επισυνάπτεται.

Η κατάσταση αναρτάται με την επιφύλαξη τυχόν αλλαγών που θα προκύψουν από τη διόρθωση λαθών. Η οριστικοποιημένη κατάσταση θα αναρτηθεί εκ νέου μετά το πέρας της προθεσμίας υποβολής διορθώσεων.

Υποβολή δηλώσεων για διόρθωση στοιχείων από 10 έως 12/6/15 στη Γραμματεία του σχολείου.
Αν η αλλαγή αφορά "αλλαγή σχολείου προτίμησης" ΔΕΝ μπορεί να γίνει από το σχολείο και πρέπει nα επικοινωνήσετε με τη ΔΕΠΠΣ στο mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Επισυνάπτεται και η σχετική εγκύκλιος.

 

 

Ιστοσελίδα υποβολής αιτήσεων για εισαγωγή στην Α' τάξη

Οι αιτήσεις για την εισαγωγή στην Α' τάξη

υποβάλλονται στη σελίδα

www.iep.edu.gr/pps (επιλογή "αιτήσεις")

από 22 Μαΐου έως και 9 Ιουνίου

 

Εισαγωγή μαθητών και σχετικές ρυθμίσεις στα Πειραματικά Γυμνάσια για το σχολικό έτος 2015?2016

Δείτε στα αρχεία που επισυνάπτονται

α) την εγκύκλιο για τη διαδικασία εισαγωγής

β) τον πίνακα των θέσεων σε κάθε πειραματικό σχολείο (Οι θέσεις εισαγωγής στο σχολείο μας είναι 162)

Βασικά σημεία:

Κάθε ενδιαφερόμενος για εισαγωγή δικαιούται να συμμετέχει στις διαδικασίες επιλογής μίας και μόνο σχολικής μονάδας, είτε μίας Πρότυπης, είτε μίας Πειραματικής.

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς και κηδεμόνες για την εισαγωγή των μαθητών στο Γυμνάσιο οφείλουν να υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της Δ.Ε.Π.Π.Σ., στην οποία θα δηλώνουν το Πειραματικό Γυμνάσιο που επιθυμούν, κατά το χρονικό διάστημα από 22 Μαΐου έως και 9 Ιουνίου 2015.

Αν ο συνολικός αριθμός των υποψηφίων μαθητών και μαθητριών είναι μεγαλύτερος από τον αριθμό των προβλεπόμενων θέσεων, επιλέγονται με κλήρωση (γενική και ειδική), σε ίσο αριθμό από κάθε φύλο, όσοι μαθητές ή όσες μαθήτριες απαιτούνται για την πλήρωση οπωσδήποτε όλων των θέσεων.

Η ανωτέρω κλήρωση θα διεξαχθεί τη Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2015 μέσα στο οικείο διδακτήριο και ενώπιον των ενδιαφερομένων γονέων, από τριμελή επιτροπή γονέων, που ορίζεται από τους ίδιους.

Τα έγγραφα, τα οποία ορίζει ο νόμος για την εγγραφή των μαθητών, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που τυχόν δικαιολογούν την ένταξη των μαθητών στην ειδική κλήρωση του 20%, θα κατατεθούν από τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών που θα κληρωθούν, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας της κλήρωσης και στο πλαίσιο της διαδικασίας εγγραφής.

 

Σε αναμονή εξελίξεων, για την εισαγωγή των μαθητών στην Α' τάξη

Περιμένοντας νομοθετική ρύθμιση, η τελευταία σχετική ενημέρωση από τη νέα ΔΕΠΠΣ είναι διαθέσιμη - εδώ -

[ http://depps.minedu.gov.gr/?p=1617 ]

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Διοικούσα Επιτροπή των Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων (ΔΕΠΠΣ), που ορίσθηκε με βάση το υπ? αριθμό 176/27-­3-­2015 ΦΕΚ, συνεδρίασε σε ολομέλεια την 1η Απριλίου 2015.

Ενημερώνουμε το εκπαιδευτικό προσωπικό των Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων, καθώς και τους γονείς που ενδιαφέρονται να καταθέσουν τη σχετική αίτηση ότι στη συνεδρίαση συζητήθηκε και το θέμα των διαδικασιών επιλογής των μαθητών και μαθητριών που θα φοιτήσουν για πρώτη φορά σε κάποια από τις μονάδες των Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων.

Καθώς αναμένεται η τροπολογία του Νόμου 3966/2011, η οποία θα διαχωρίσει τα Πειραματικά από τα Πρότυπα σχολεία, να ψηφιστεί από το Ελληνικό Κοινοβούλιο εντός του Απριλίου 2015, η ΔΕΠΠΣ σχεδίασε χρονικά τις διαδικασίες επιλογής μαθητών και μαθητριών και θα είναι έτοιμη να τις ενεργοποιήσει αμέσως μετά την ψήφιση της τροπολογίας. Με βάση αυτόν τον σχεδιασμό, οι διαδικασίες αναμένεται να εξελιχθούν ως εξής:

Α) Ανακοίνωση του αριθμού των θέσεων ανά σχολείο και υποβολή των αιτήσεων στο τελευταίο δεκαήμερο του Απριλίου ή στο πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου 2015.

Β) Κληρώσεις ή δοκιμασία εισαγωγής (με βάση την τροποποίηση του Νόμου 3966/2011) στο τελευταίο δεκαήμερο του Ιουνίου 2015. Όσον αφορά τις λεπτομέρειες του τρόπου με τον οποίο θα διεξαχθούν οι εξετάσεις, η ΔΕΠΠΣ θα μελετήσει τις εισηγήσεις των ΕΠΕΣ και των Συλλόγων Διδασκόντων για το θέμα και θα προβεί σε ανακοίνωση, όταν καταλήξει στη διαδικασία.

Εκ μέρους της ΔΕΠΠΣ,
Βασίλης Τσελφές
Πρόεδρος

 

Αποτελέσματα εξετάσεων για την πλήρωση τριών (3) θέσεων στη Γ τάξη

Μετά την ολοκλήρωση της  δοκιμασίας για την πλήρωση τριών (3) θέσεων στη Γ τάξη και της διαδικασίας βαθμολόγησης, οι συμμετέχοντες κατατάσσονται με σειρά επιτυχίας ως ακολούθως:

ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ

1. Σωτηροπούλου Αναστασία

2. Σαρμάς Ιωάννης

3. Πετρίδης Συμεών

ΕΠΙΛΑΧΟΝΤΕΣ

4. Φιλοπούλου Μαργαρίτα

5. Πολιτόπουλος Κων/νος-Δευκαλίων

Από το γραφείο

 

Κατάταξη επιλαχόντων για την Α' τάξη

Σήμερα Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014, και ώρα 9.οο π.μ.  στο γραφείο του Διευθυντή του 2ου Π.Π. Γυμνασίου Αθήνας, διενεργήθηκε κλήρωση για την κατάταξη των ισοβαθμισάντων επιλαχόντων, της δοκιμασίας για την εισαγωγή στην Α΄ τάξη του σχολείου.  Η κλήρωση διενεργήθηκε ενώπιον του Διευθυντή, των υποδιευθυντριών, μελών του ΕΠΕΣ, μελών της επιτροπής εξετάσεων και των ενδιαφερομένων γονέων-κηδεμόνων

Διενεργήθηκαν τρεις κληρώσεις:

Η πρώτη για τις θέσεις 163 έως και 169 μεταξύ των μαθητών που ισοβάθμισαν με 80,5 μόρια.

Η δεύτερη για τις θέσεις 170 έως και 176 μεταξύ των μαθητών που ισοβάθμισαν με 80 μόρια.

Η πρώτη για τις θέσεις 177 έως και 183 μεταξύ των μαθητών που ισοβάθμισαν με 79,5 μόρια.

Από τις κληρώσεις προέκυψε η ακόλουθη κατάταξη:

Α/Α - Επώνυμο - Όνομα - Πατρώνυμο

163 ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

164 ΑΡΑΠΑΤΣΑΝΗ ΦΑΝΟΥΡΙΑ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

165 ΣΑΤΟΛΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ

166 ΠΟΠΠΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΟΠΠΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ

167 ΤΡΑΠΑΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

168 ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΤΑΣΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

169 ΣΤΑΜΟΥΛΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

170 ΚΟΝΙΣΤΗ ΜΑΡΙΑ ΜΙΧΑΗΛ

171 ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ-ΗΛΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

172 ΝΤΖΙΟΚΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

173 ΜΑΥΡΩΤΑ ΔΑΝΑΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ

174 JAUBELLI XHESILDA JETNOR

175 ΓΛΩΣΣΙΩΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

176 ΧΑΜΠΙΔΗ ΕΡΑΤΩ ΛΙΝΤΕ ΠΑΥΛΟΣ

177 ΜΠΟΥΡΑ ΕΛΕΩΝΟΡΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

178 ΤΣΑΛΙΚΗ ΙΩΑΝΝΑ ΑΜΑΡΙΛΙΟΣ

179 ΜΗΤΣΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

180 ΒΟΓΙΑΤΖΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

181 ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΥ ΑΝΝΑ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

182 ΚΟΛΙΔΑΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

183 ΒΟΥΡΑΖΕΛΗ ΜΑΡΙΑ ΑΓΓΕΛΟΣ

 
Περισσότερα Άρθρα...
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Click for Αθήνα, Ελλάδα Forecast