.............................................................................................

Η επικοινωνία με το σχολείο γίνεται τηλεφωνικά και μέσω του email 2gympeir@sch.gr

..........................................................................................................................................

Ωράριο λειτουργίας

..........................................................................................................................................

Έκδοση βεβαίωσης φοίτησης

..........................................................................................................................................

Νέο! [26.6.24] Επείγον! Εγγραφές μαθητών και μαθητριών της Γ΄ τάξης του 2ου Πρότυπου Γυμνασίου Αθηνών στο Λύκειο

..........................................................................................................................................


 

Αριθμός εισακτέων στην Α΄τάξη: 156
Αρχική σελίδα / Εισαγωγή μαθητών

Τρόπος εισαγωγής στα ΠΠ Σχολεία - Διαδικασία δοκιμασίας/τεστ επιλογής

Οδηγίες για την εγγραφή στην Α' τάξη

ΟΔΗΓΙΕΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

ΣΤΗΝ Α ΤΑΞΗ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2016-2017

 

· Οι γονείς των μαθητών που κληρώθηκαν στις 22 /6 /2016 πρέπει να προσέλθουν στο σχολείο  στο διάστημα από 2 Σεπτεμβρίου μέχρι και 7 Σεπτεμβρίου και ώρες  09:00 με 13:00 προκειμένου να  ολοκληρώσουν τη διαδικασία εγγραφής των παιδιών τους .

· Οι γονείς πρέπει να έχουν μαζί τους αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο και  πρόσφατο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

 

· Επιπλέον οι γονείς των μαθητών που κληρώθηκαν από την ειδική κατηγορία «αδέρφια» πρέπει να προσκομίσουν βεβαίωση φοίτησης του μεγαλύτερου αδερφού/ής από το 2ο Πειραματικό ΓΕΛ Αθηνών.

 

Αποτελέσματα κλήρωσης για την εισαγωγή στην Α' τάξη

Από τη διαδικασία της κλήρωσης για την εισαγωγη μαθητών στην Α' τάξη του σχολικού έτους 2016-2017, προέκυψαν τα αποτελέσματα που επισυνάπτονται.

Ο πίνακας επιτυχόντων είναι σε αλφαβητική σειρά.

Οι πίνακες των επιλαχόντων (αγόρια-κορίτσια) είναι με σειρά κλήρωσης.

Οδηγίες για τη διαδικασία εγγραφής θα αναρτηθούν στην πορεία.

22 Ιουνίου 2016

 

[ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ 17/6/2016] Κατάσταση αιτήσεων για Α' τάξη (επικαιροποιημένες) και διαδικασία κλήρωσης

Κλήρωση για την επιλογή μαθητών/τριών Α? Γυμνασίου για το σχολικό έτος 2016-17

Η κλήρωση για την επιλογή των μαθητών/μαθητριών της Α? Γυμνασίου, για το σχολικό 2016-17, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016, στις 9 π.μ. στο αμφιθέατρο του σχολείου, σύμφωνα με την Υ.Α. 47381/Δ6 (ΦΕΚ 847/β/2016).

Διαθέσιμες θέσεις: 162

Με βάση το νέο πίνακα που μας έστειλε η ΔΕΠΠΣ σήμερα 17/6/2016 και επισυνάπτεται στην παρούσα ανακοίνωση τα αριθμητικά δεδομένα της επικείμενης κλήρωσης είναι τα παρακάτω.

Σύνολο αιτήσεων: (392) 393 [Δείτε τα στοιχεία των αιτήσεων στο αρχείο που επισυνάπτεται]

Αγόρια: 195

Κορίτσια: (197) 198

Ειδικές κατηγορίες: (74) 75 περιπτώσεις (*)

α) Δίδυμα: 28 (14 ζευγάρια)

β) Αδέλφια μαθητών που φοιτούν στο σχολείο μας ή στο 2ο Πειραματικό Λύκειο, πλην αυτών που φοιτούν στη Γ? Λυκείου το τρέχον έτος: (44) 45

γ) Παιδιά εκπαιδευτικών που υπηρετούν με 5ετή θητεία στο σχολείο μας: 2

(*) 4 παιδιά (δυο ζεύγη διδύμων), συμμετέχουν και στην κατηγορία (β) καθώς έχουν και αδελφό/αδελφή στο σχολείο μας ή στο 2ο Π. Λύκειο.

Η διαδικασία της κλήρωσης έχει ως εξής:

1. Ορισμός τριμελούς επιτροπής γονέων

2. Αντιπαραβολή καταστάσεων και κλήρων

3. Η πρώτη κλήρωση πραγματοποιείται σε δύο φάσεις, μία για τα αγόρια και μία για τα κορίτσια και κληρώνεται το 80% των διαθέσιμων θέσεων, ήτοι 130 μαθητές και μαθήτριες (65 αγόρια και 65κορίτσια).

4. Η δεύτερη κλήρωση γίνεται για την πλήρωση του 20% των θέσεων (32 θέσεις), που αντιστοιχούν στις ειδικές κατηγορίες μαθητών/τριών. Προηγούνται οι δίδυμοι αδελφοί/ές, των οποίων ένα από τα αδέλφια κληρώθηκε στην πρώτη κλήρωση και ακολουθούν με χωριστή κλήρωση οι αδελφοί και αδελφές των μαθητών που φοιτούν στο σχολείο μας ή στο 2ο Πειραματικό Λύκειο, με την προϋπόθεση ότι δεν φοιτούν στην τελευταία τάξη του Λυκείου το τρέχον έτος. Ακολουθεί εάν υπάρχουν ακόμη θέσεις κλήρωση ανάμεσα στα παιδιά εκπαιδευτικών που υπηρετούν με 5ετή θητεία στο σχολείο.

5. Τέλος ακολουθεί η κλήρωση 60 επιλαχόντων/χουσών μαθητών/τριών (30 αγόρια και 30 κορίτσια).

6. Μετά το τέλος της διαδικασίας, συντάσσεται πρακτικό από την επιτροπή γονέων με τις καταστάσεις των κληρωθέντων/θεισών και των επιλαχόντων/χουσών. Το πρακτικό επικυρώνεται από το ΕΠ.Ε.Σ του σχολείου και οι σχετικές καταστάσεις των κληρωθέντων/θεισών αναρτώνται στον πίνακα ανακοινώσεων και στην οικεία ιστοσελίδα.

 

Η Διεύθυνση του Σχολείου

 

 

Ανάρτηση Καταλόγου υποψηφίων μαθητών για την Α΄ τάξη του σχολείου και διαδικασία διόρθωσης λαθών καταχώρισης από τους γονείς.

Στο αρχείο που επισυνάπτεται αναρτώνται τα βασικά στοιχεία των αιτήσεων των υποψηφίων μαθητών για την Α΄ τάξη (ονοματεπώνυμο και πατρώνυμο).

Οι γονείς-κηδεμόνες καλούνται να ελέγξουν την ορθότητα των στοιχείων.

Αν εντοπιστούν λάθη ή παραλείψεις από την καταχώριση των στοιχείων, οι γονείς-κηδεμόνες καλούνται να προσέλθουν οι γονείς στο σχολείο μέχρι τις 25.5. 2016 για τις διορθώσεις.

Το σχολείο μας επειδή λειτουργεί ως εξεταστικό κέντρο θα δέχεται τις αιτήσεις των γονέων για διόρθωση των καταχωρήσεων ως ακολούθως:

Παρασκευή 20 Μαΐου 2-3 μμ

Δευτέρα 23 Μαΐου 2-3 μμ

Τρίτη 24 Μαΐου 8.30πμ ? 1.30μμ

Τετάρτη 25 Μαΐου 2-3 μμ

 

Οι οριστικές καταστάσεις μετά τις τυχόν διορθώσεις που θα προκύψουν θα αναρτηθούν στις 27 Μαΐου 2016

 

Ιστοσελίδα για αιτήσεις, για εισαγωγή στα Π.&Π. Σχολεία

Σας ενημερώνουμε οτι η εφαρμογή για τις αιτήσεις των μαθητών, για την εισαγωγή τους στα Π.&Π.Σχολεία έχει ανοίξει και λειτουργεί στο σύνδεσμο  https://www.iep.edu.gr/pps/ .

Επισης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μπαίνουν και απο την ιστοσελίδα της ΔΕΠΠΣ

 

Αριθμός εισακτέων στα Π & Π Σχολεία

Σας ενημερώνουμε ότι στην ιστοσελίδα της ΔΕΠΠΣ  depps.minedu.gov.gr αναρτήθηκε ο πίνακας των κενών θέσεων για την εισαγωγή των μαθητών στα Πειραματικά και στα Πρότυπα Σχολεία για το σχ. έτος 2016-2017.

 

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΗΝ Α? ΤΑΞΗ για το σχολικό έτος 2016?2017.

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΗΝ Α? ΤΑΞΗ για το σχολικό έτος 2016?2017.

Οι θέσεις του σχολείου μας για την Α΄τάξη είναι 162.

Η κλήρωση θα γίνει την Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016.

Οι γονείς/κηδεμόνες πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της Δ.Ε.Π.Π.Σ., κατά το χρονικό διάστημα από 11 Απριλίου έως και 13 Μαΐου 2016.

 

Για το πλήρες κείμενο της εγκυκλίου δείτε ***εδώ***

http://www.minedu.gov.gr/eidiseis/18875-21-03-16-gia-tin-eisagogi-sta-protypa-kai-peiramatika

 

Για περισσότερες λεπτομέρειες θα  υπάρξει μελλοντική ανάρτηση στην ιστοσελίδα


 
Περισσότερα Άρθρα...
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Click for Αθήνα, Ελλάδα Forecast