Ημέρες Παιδείας και Πολιτισμού

.............................................................................................

Η επικοινωνία με το σχολείο θα εξακολουθήσει να γίνεται τηλεφωνικά και μέσω του email 2gympeir@sch.gr

..........................................................................................................................................

Ωράριο λειτουργίας

..........................................................................................................................................


Νέο! [2.12.23] Ενημέρωση γονέων & κηδεμόνων

Αριθμός εισακτέων στην Α΄τάξη: 156
Αρχική σελίδα / Εισαγωγή μαθητών

Τρόπος εισαγωγής στα ΠΠ Σχολεία - Διαδικασία δοκιμασίας/τεστ επιλογής

Ανακοίνωση του προγράμματος Erasmus+ SuCi για ανακύκλωση στο σχολείο την εβδομάδα 30/10 - 3/11

Ακολουθεί ανακοίνωση των μαθητών και μαθητριών του προγράμματος Erasmus+ SuCi (ASCFTF):

 

THE GREEN CITY PROJECT


"Είμαστε από το πρόγραμμα Erasmus+ ASCFTF, και θέλουμε να σας ενημερώσουμε για την δράση μας σε συνεργασία με το THE GREEN CITY. Με τη συμμετοχή στο πρόγραμμα ανακύκλωσης THE GREEN CITY όλοι οι συµµετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να ανακυκλώνουν και να έχουν άµεσο κέρδος. Έτσι συμβάλλουμε όλοι στην προστασία του περιβάλλοντος, στη µείωση αποβλήτων, στην εξοικονόµηση ενέργειας και στην προώθηση της βιώσιµης ανάπτυξης.

Από μεριά σας, μπορείτε τις επόμενες μέρες (μέχρι την Παρασκευή 3.11.2023) να συγκεντρώσετε ανακυκλώσιμα υλικά:

1. πλαστικά (pet, διάφανοι και μη διάφανοι περιέκτες υγρών, τροφίμων και ποτών)

2. αλουμίνια (δίσκοι από αλουμίνιο, μαγειρικά σκεύη, , βάσεις, γλαστράκα, μπωλ, διακοσμητικά, περιέκτες τροφίμων και ποτών)

3. μεταλλικά αντικείμενα (ανοξείδωτα σκεύη, συσκευές γραφείου, μεταλλικά σκεύη κουζίνας, παγούρια νερού, μαχαιροπίρουνα, ντενεκέδες, εργαλεία, κλειδιά, πόμολα, κρεμάστρες, κεραίες)

4. μικρές ηλεκτρικές συσκευές (οικιακές ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, κινητά, laptops, tablets, φορτιστές, CD, DVD)

και να τα φέρετε στο ταρατσάκι, 2ο και 3ο διάλειμμα.

Από εκεί, η ομάδα των μαθητών ErasmusΑ sustainable City for the Future , θα τα μεταφέρει στην αποθήκη του σχολείου και στις 7/11 θα τα παραλάβει το φορτηγάκι τηςGreen City για να τα ανακυκλώσει.

Στις τάξεις της  Β΄ θα υπάρχουν κάδοι ανακύκλωσης χαρτιού!"

 

Attachments:
Download this file (Green City Poster.pdf)Green city[ ]206 Kb
 

Συμμετοχή μαθήτριας του σχολείου μας στην εθνική ομάδα ποδοσφαίρου.

Θερμά συγχαρητήρια στην μαθήτρια της Γ΄ τάξης Τριανταφυλλοπούλου Χριστίνα, η οποία προκρίθηκε στην Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου παγκορασίδων Κ15.

Και εις ανώτερα!

 

 

Ανακοίνωση για τον Όμιλο ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ: «Ελεύθερο Σχέδιο και Δημόσιος Χώρος

Καλούνται οι μαθητές και οι μαθήτριες που δήλωσαν 1η ή 2ηπροτίμηση τον Όμιλο ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ, να παραστούν τη ΔΕΥΤΕΡΑ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023 στο εργαστήριο Εικαστικών, μετά την ολοκλήρωση των μαθημάτων τους (6η ή 7η ώρα αντίστοιχα). Εκτιμώμενος χρόνος αποχώρησης 15:00.

Ο υπεύθυνος του Ομίλου

Φ. Σοφικίτης

 

Ανακοίνωση για τη διαδικασία επιλογής στους Ομίλους "Κινηματογράφος και Ιστορία" και "Τέχνη και Πολιτισμός"

Η δοκιμασία (τεστ) για την εισαγωγή στους Ομίλους "Κινηματογράφος και Ιστορία" και "Τέχνη και Πολιτισμός" θα γίνει την Τετάρτη 4/10/23 στις 13.15-14.00 για τους υποψηφίους από την Α και Β τάξη και στις 14. 00 για τους υποψηφίους από την Γ τάξη. Στη δοκιμασία μπορούν να πάρουν μέρος οσοι/ες έχουν δηλώσει καθέναν από τους παραπάνω ομίλους ως πρώτη ή δεύτερη επιλογή.

 

Ανακοίνωση για τον Όμιλο Φωτογραφίας

Για την επιλογή τους στον Όμιλο Φωτογραφίας παρακαλούνται τα νέα υποψήφια μέλη να αποστείλουν μέχρι την Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2024 δύο φωτογραφίες με ελεύθερο θέμα μία εξωτερικού και μία εσωτερικού περιβάλλοντος στο παρακάτω e-mail:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Η υπεύθυνη του ομίλου
Κ. Δαβάκη
 

Όμιλοι αριστείας και δημιουργικότητας 2023-24

 

Γενικό πλαίσιο λειτουργίας Ομίλων

Όπως ορίζεται στο νόμο για τη λειτουργία των Πρότυπων & Πειραματικών Σχολείων, από το σχολικό έτος 2012-2013  συγκροτήθηκαν σ’ αυτούς Όμιλοι δημιουργικότητας και αριστείας, με σκοπό την αξιοποίηση των ιδιαίτερων κλίσεων και ενδιαφερόντων των μαθητών σε γνωστικούς τομείς όπως τα μαθηματικά, οι φυσικές επιστήμες, η γλώσσα, η λογοτεχνία και λοιπά πεδία όπως το θέατρο, ο αθλητισμός κ.ά.

Η λειτουργία των Ομίλων ξεκινά αυτό το διδακτικό έτος το πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου και ολοκληρώνεται με το πέρας του διδακτικού έτους. Οι όμιλοι θα λειτουργούν συνήθως μία φορά την εβδομάδα ο κάθε ένας, για δύο διδακτικές ώρες τη φορά.

Κάθε όμιλος έχει από 11 έως 20 μαθητές, από μία ή περισσότερες τάξεις του σχολείου, ή και γειτονικών σχολείων. Όπου χρειάζεται η επιλογή των μαθητών που συμμετέχουν στους Ομίλους γίνεται με τεστ ανίχνευσης δεξιοτήτων και ενδιαφερόντων, κλήρωση ή άλλη πρόσφορη διαδικασία.

Κάθε μαθητής μπορεί να παρακολουθεί έως 2 Ομίλους.

Στο πλαίσιο των Ομίλων, κάθε μαθητής αναλαμβάνει συγκεκριμένες υποχρεώσεις: παραδίδει εργασίες και εκπληρώνει οποιοδήποτε άλλο έργο του αναθέτει στη διάρκεια του έτους ο υπεύθυνος καθηγητής. Με την ολοκλήρωση της επιτυχούς συμμετοχής του στον Όμιλο, και εφόσον δεν υπερβαίνει το όριο των επιτρεπόμενων απουσιών (8 ετησίως), λαμβάνει πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Η εγγραφή των μαθητών στους ομίλους για μαθητές που φοιτούν στις δημόσιες σχολικές μονάδες μιας ορισμένης γεωγραφικής περιοχής γίνεται με απόφαση του ΕΠ.Ε.Σ. του Π.Σ., ύστερα από αίτηση των ασκούντων τη γονική μέριμνα στο ΕΠ.Ε.Σ. και με τη σύμφωνη γνώμη του διευθυντή της σχολικής μονάδας στην οποία φοιτά ο μαθητής.

Διαδικασία δηλώσεων

Δηλώσεις ενδιαφέροντος από τους κηδεμόνες των μαθητών για τη συμμετοχή σε Ομίλους, υποβάλλονται από 15/9/2023 μέχρι και 25/09/2023 ηλεκτρονικά στην παρακάτω φόρμα:

ΦΟΡΜΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ

Παρακαλούνται οι γονείς/κηδεμόνες να υποβάλλουν μόνο μία φορά ηλεκτρονική αίτηση.

Η σειρά υποβολής αίτησης ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΡΟΛΟ στην τυχόν επιλογή των μαθητών.

Η υποβολή δήλωσης ΔΕΝ είναι υποχρεωτική για όλους τους μαθητές του σχολείου.

Οι όμιλοι που προσφέρονται για το σχολικό έτος 2023-24 και οι τάξεις στις οποίες απευθύνονται είναι:

Όμιλος

Α

Β

Γ

ΛΥΚΕΙΟ

Όμιλος ‘Κινηματογράφος και Ιστορία

Χ

Χ

Χ

Χ

Όμιλος ‘Τέχνη και Πολιτισμός’

Χ

Χ

Χ

Όμιλος ‘Πειραματική Μεθοδολογία Φυσικών Επιστημών’

Χ

Όμιλος ΛΕΣΧΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ: ‘Ματιές στον κόσμο από το παράθυρο της Βιβλιοθήκης μας’

Χ

Χ

Χ

Όμιλος «Το Αλφάβητο των Μαθηματικών- Μαθαίνουμε από τα λάθη μας»

Χ

Χ

Όμιλος Ρητορικής

Χ

Χ

Χ

Όμιλος "ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ: Δημόσιος Χώρος και Ελεύθερο Σχέδιο"

Χ

Χ

Χ

Χ

Όμιλος Γαλλικής Γλώσσας και Γαλλικού Πολιτισμού - Προετοιμασίας για τις πιστοποιήσεις της Γαλλικής Γλώσσας

Χ

Χ

Χ

Όμιλος ‘ STEAM και μαθηματική σκέψη - Μαθηματικά,  Διερευνητική μάθηση, καλλιέργεια δεξιοτήτων’

Χ

Χ

Όμιλος ‘Ένα σχολείο για όλα τα παιδιά’

Χ

Χ

Χ

Όμιλος ‘ Βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής

Χ

Χ

Χ

Όμιλος ‘ STEM για την περιβαλλοντική βιωσιμότητα και προστασία’

Χ

Όμιλος Φωτογραφίας

Χ

Χ

Χ

Όμιλος «Φυσικές καταστροφές: από την κλιματική αλλαγή στις δασικές πυρκαγιές και τις πλημμύρες»

Χ

Χ

Χ

Όμιλος ‘Δημιουργικές κατασκευές και Ηλεκτρονικά Κυκλώματα με Arduino!’

Χ

Χ

Όμιλος Μουσικής

Χ

Χ

Χ

Στα συνημμένα, παρακάτω, θα βρείτε:

α) συνοπτικό πίνακα με τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς κάθε ομίλου και τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του,

β) αναλυτική περιγραφή του προγράμματος κάθε ομίλου.

Παρακαλούμε δείτε προσεκτικά τα συνημμένα πριν υποβάλλετε την αίτησή σας.

 

Εγγραφές Α΄ τάξης

 

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών της Α΄ Γυμνασίου,

Οι εγγραφές δύνανται να πραγματοποιηθούν ηλεκτρονικά, με βάση τα τρέχοντα επιδημιολογικά δεδομένα και στο πλαίσιο των μέτρων αποφυγής της διασποράς του covid-19.

Για το λόγο αυτό παρακαλούμε αποκλειστικά  στο διάστημα 2/9/2021-7/9/2021 να αποστείλετε στο μέιλ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ΥΔ (επισυνάπτεται) για την μετεγγραφή του παιδιού σας στο σχολείο μας. Η ΥΔ μπορεί να κατατεθεί με δύο τρόπους: α) τυπώνοντας, υπογράφοντας και σκανάροντας το επισυναπτόμενο υπόδειγμα, αφού θεωρήσετε το γνήσιο της υπογραφής σας  σε ΚΕΠ, ή β) καταθέτοντας ηλεκτρονική ΥΔ μέσω του gov.gr, αντιγράφοντας το κείμενο που επισυνάπτεται στο υπόδειγμα.

Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να κάνετε την εγγραφή σας ηλεκτρονικά και απαιτείται να γίνει διά ζώσης θα υποβάλετε την παραπάνω ΥΔ κατά την επίσκεψή σας στο σχολείο. Οι διά ζώσης εγγραφές θα γίνονται τις ημέρες 2, 3, 6 και 7 Σεπτεμβρίου 2021 από τις 9 π.μ. έως τη 1 μ.μ., στο χώρο του σχολείου (Τ. Φιλήμονος 36-38 & Τσόχα) τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα αποφυγής της διασποράς του COVID-19.

Επισημαίνουμε ότι απαιτείται η αποστολή/υποβολή ξεχωριστής ΥΔ από κάθε γονέα/κηδεμόνα του/της μαθητή/τριας. Η αποστολή των ΥΔ μπορεί να γίνει με το ίδιο μήνυμα ηλ/κού ταχυδρομείου.

Τέλος, θα πρέπει έως τις 24/9/2021 να καταθέσει ο μαθητής ή η μαθήτρια στον καθηγητή Φυσικής Αγωγής του το «Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή» (μόνο την πρώτη σελίδα) υπογεγραμμένο και σφραγισμένο από Ιατρό, προκειμένου να μπορεί να συμμετέχει στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής.

ΑΡΝΗΣΗ ΘΕΣΗΣ: Σε περίπτωση που δεν επιθυμείτε την μετεγγραφή του παιδιού σας στο σχολείο μας, παρακαλούμε να συμπληρώσετε και να στείλετε αποκλειστικά στο διάστημα 2-7/9/21 με έναν από τους προαναφερόμενους τρόπους την ΥΔ που επισυνάπτεται (και οι δύο γονείς).

 

 
Περισσότερα Άρθρα...
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Click for Αθήνα, Ελλάδα Forecast