.............................................................................................

Η επικοινωνία με το σχολείο γίνεται τηλεφωνικά και μέσω του email 2gympeir@sch.gr

..........................................................................................................................................

Ωράριο λειτουργίας

..........................................................................................................................................

Έκδοση βεβαίωσης φοίτησης

..........................................................................................................................................

Νέο! [24.4.24] Εισαγωγή σε ΠΣ για το 2024-2025: ανακοίνωση προσωρινού καταλόγου υποψηφίων στο εξεταστικό κέντρο του 2ου Πρότυπου Γυμνασίου Αθηνών

[8.4.24] Εγγραφές μαθητών και μαθητριών της Γ΄ τάξης του 2ου Πρότυπου Γυμνασίου Αθηνών στο Λύκειο

[2.4.24] Ενημέρωση γονέων & κηδεμόνων

..........................................................................................................................................


 

Αριθμός εισακτέων στην Α΄τάξη: 156
Αρχική σελίδα / Εισαγωγή μαθητών

Τρόπος εισαγωγής στα ΠΠ Σχολεία - Διαδικασία δοκιμασίας/τεστ επιλογής

Η τέχνη της συντομίας. Δράση μαθητών και μαθητριών του σχολείου

Στον παρακάτω ιστότοπο παρουσιάζεται η συμμετοχή των μαθητών και μαθητριών του 2ου Πρότυπου Γυμνασίου Αθηνών, με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους, στη διασχολική δράση "Η τέχνη της συντομίας: διαβάζουμε μικροαφηγήσεις, δημιουργούμε μικρόκοσμους"

https://shortstories-2pga.webnode.gr/

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Ξένη Σκαρτσή

Συμμετέχουσα εκπαιδευτικός: Μαρία Κονταξής

 

Επιτυχία του Ομίλου Φωτογραφίας στον 10ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φωτογραφίας

Φωτογραφία του Γιώργου Κυριαζόπουλου βραβεύτηκε ανάμεσα σε 1152 φωτογραφίες στον 10ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φωτογραφίας με θέμα "Το Ταξίδι" της Σιβιτανιδείου.

Υπεύθυνη Καθηγήτρια: Κωνσταντίνα Δαβάκη

Attachments:
Download this file (ΕΠΙΤΡ ΚΡΙΣΗΣ_ΒΡΑΒΕΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ.pdf)Επ.Κρίσης[ ]165 Kb
 

Ανακοίνωση του προγράμματος Erasmus+ SuCi για ανακύκλωση στο σχολείο την εβδομάδα 30/10 - 3/11

Ακολουθεί ανακοίνωση των μαθητών και μαθητριών του προγράμματος Erasmus+ SuCi (ASCFTF):

 

THE GREEN CITY PROJECT


"Είμαστε από το πρόγραμμα Erasmus+ ASCFTF, και θέλουμε να σας ενημερώσουμε για την δράση μας σε συνεργασία με το THE GREEN CITY. Με τη συμμετοχή στο πρόγραμμα ανακύκλωσης THE GREEN CITY όλοι οι συµµετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να ανακυκλώνουν και να έχουν άµεσο κέρδος. Έτσι συμβάλλουμε όλοι στην προστασία του περιβάλλοντος, στη µείωση αποβλήτων, στην εξοικονόµηση ενέργειας και στην προώθηση της βιώσιµης ανάπτυξης.

Από μεριά σας, μπορείτε τις επόμενες μέρες (μέχρι την Παρασκευή 3.11.2023) να συγκεντρώσετε ανακυκλώσιμα υλικά:

1. πλαστικά (pet, διάφανοι και μη διάφανοι περιέκτες υγρών, τροφίμων και ποτών)

2. αλουμίνια (δίσκοι από αλουμίνιο, μαγειρικά σκεύη, , βάσεις, γλαστράκα, μπωλ, διακοσμητικά, περιέκτες τροφίμων και ποτών)

3. μεταλλικά αντικείμενα (ανοξείδωτα σκεύη, συσκευές γραφείου, μεταλλικά σκεύη κουζίνας, παγούρια νερού, μαχαιροπίρουνα, ντενεκέδες, εργαλεία, κλειδιά, πόμολα, κρεμάστρες, κεραίες)

4. μικρές ηλεκτρικές συσκευές (οικιακές ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, κινητά, laptops, tablets, φορτιστές, CD, DVD)

και να τα φέρετε στο ταρατσάκι, 2ο και 3ο διάλειμμα.

Από εκεί, η ομάδα των μαθητών ErasmusΑ sustainable City for the Future , θα τα μεταφέρει στην αποθήκη του σχολείου και στις 7/11 θα τα παραλάβει το φορτηγάκι τηςGreen City για να τα ανακυκλώσει.

Στις τάξεις της  Β΄ θα υπάρχουν κάδοι ανακύκλωσης χαρτιού!"

 

Attachments:
Download this file (Green City Poster.pdf)Green city[ ]206 Kb
 

Συμμετοχή μαθήτριας του σχολείου μας στην εθνική ομάδα ποδοσφαίρου.

Θερμά συγχαρητήρια στην μαθήτρια της Γ΄ τάξης Τριανταφυλλοπούλου Χριστίνα, η οποία προκρίθηκε στην Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου παγκορασίδων Κ15.

Και εις ανώτερα!

 

 

Ανακοίνωση για τον Όμιλο ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ: «Ελεύθερο Σχέδιο και Δημόσιος Χώρος

Καλούνται οι μαθητές και οι μαθήτριες που δήλωσαν 1η ή 2ηπροτίμηση τον Όμιλο ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ, να παραστούν τη ΔΕΥΤΕΡΑ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023 στο εργαστήριο Εικαστικών, μετά την ολοκλήρωση των μαθημάτων τους (6η ή 7η ώρα αντίστοιχα). Εκτιμώμενος χρόνος αποχώρησης 15:00.

Ο υπεύθυνος του Ομίλου

Φ. Σοφικίτης

 

Ανακοίνωση για τη διαδικασία επιλογής στους Ομίλους "Κινηματογράφος και Ιστορία" και "Τέχνη και Πολιτισμός"

Η δοκιμασία (τεστ) για την εισαγωγή στους Ομίλους "Κινηματογράφος και Ιστορία" και "Τέχνη και Πολιτισμός" θα γίνει την Τετάρτη 4/10/23 στις 13.15-14.00 για τους υποψηφίους από την Α και Β τάξη και στις 14. 00 για τους υποψηφίους από την Γ τάξη. Στη δοκιμασία μπορούν να πάρουν μέρος οσοι/ες έχουν δηλώσει καθέναν από τους παραπάνω ομίλους ως πρώτη ή δεύτερη επιλογή.

 

Ανακοίνωση για τον Όμιλο Φωτογραφίας

Για την επιλογή τους στον Όμιλο Φωτογραφίας παρακαλούνται τα νέα υποψήφια μέλη να αποστείλουν μέχρι την Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2024 δύο φωτογραφίες με ελεύθερο θέμα μία εξωτερικού και μία εσωτερικού περιβάλλοντος στο παρακάτω e-mail:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Η υπεύθυνη του ομίλου
Κ. Δαβάκη
 
Περισσότερα Άρθρα...
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Click for Αθήνα, Ελλάδα Forecast