.............................................................................................

Η επικοινωνία με το σχολείο γίνεται τηλεφωνικά και μέσω του email 2gympeir@sch.gr

..........................................................................................................................................

Ωράριο λειτουργίας

..........................................................................................................................................

Έκδοση βεβαίωσης φοίτησης

..........................................................................................................................................

Νέο! [8.4.24] Εγγραφές μαθητών και μαθητριών της Γ΄ τάξης του 2ου Πρότυπου Γυμνασίου Αθηνών στο Λύκειο

[29.3.24] Εισαγωγή σε ΠΣ για το 2024-2025: διαδικασία αίτησης

Νέο! [2.4.24] Ενημέρωση γονέων & κηδεμόνων

..........................................................................................................................................


 

Αριθμός εισακτέων στην Α΄τάξη: 156
Αρχική σελίδα / Φυσική Αγωγή - Αγωγή Υγείας / Δράσεις - Δραστηριότητες

Δράσεις - Δραστηριότητες

Μια ημέρα στην Αρχαία Ελλάδα

Στις 27 Φεβρουαρίου 2013 οι μαθητές του τμήματος Α5 συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό διαδραστικό πρόγραμμα «Μια ημέρα στην Αρχαία Ελλάδα». Φόρεσαν αρχαίες ενδυμασίες, σύμφωνα με το Δωρικό και το Ιωνικό πρότυπο, και κορδέλες στο μέτωπο με το έμβλημα της οικογένειάς τους.

Στη συνέχεια, εργάστηκαν ως κεραμοποιοί και χαλκουργοί. Με τη χρήση κερομπογιών και οδοντογλυφίδων ζωγράφισαν αγγεία, μελανόμορφα και ερυθρόμορφα, κάνοντας σχέδια πάνω τους, ενώ με γραφίδες έφτιαξαν χαλκογραφίες.

Μυήθηκαν στην αρχιτεκτονική της αρχαίας εποχής και πληροφορήθηκαν για τον τρόπο κατασκευής του Παρθενώνα.

Έκαναν δημοψήφισμα και προσπάθησαν με ρητορικό λόγο να πείσουν ο ένας τον άλλον. Ο καθένας είχε στη διάθεσή του συγκεκριμένο χρόνο, που μετρούνταν με νερό ή χώμα που πέφτει.

Τέλος, στην αγορά μοιράστηκαν σε αγορανόμους, μετρονόμους, σιτοφύλακες, αργυραμοιβούς, πωλητές και αγοραστές βιώνοντας την ιδιαιτερότητα κάθε ρόλου

.

 

Απονεμήθηκε έπαινος για τη συμμετοχή τους.

 

 

Αγώνας ανωμάλου δρόμου

Στις 6-3-2013 οι μαθητές της Γ΄τάξης Σαλαπάτας Άρης και Σαρλάνης Γιώργος έλαβαν μέρος στον αγώνα δρόμου σε ανώμαλο έδαφος (3.000 μ.) των Γυμνασίων της Α΄Δ/νσης Δ.Ε. Αθήνας που διεξήχθη στον Εθνικό Κήπο. Οι δυο μαθητές πραγματοποίησαν αξιοπρεπή εμφάνιση καταλαμβάνοντας την 11η και 15η θέση αντίστοιχα σε σύνολο 35 συμμετασχόντων (γεννηθέντες το 1998 αλλά και μαθητές παρελθόντων ετών γεννηθέντες το 1996-97).

 

Συνεργασία με Αγγλικό σχολείο

Στις 29 Ιανουαρίου 2013 ξεκίνησε επίσημη συνεργασία με το σχολείο ?UCL Academy? του Λονδίνου. Υπεύθυνοι για την εκπαιδευτική δράση είναι οι καθηγητές Φυσικής Αγωγής Αλέξανδρος Λαζαρίδης και George Demetriou.

Η συνεργασία έχει έντονο διαθεματικό χαρακτήρα. Δημιουργήθηκε ιστοσελίδα στην Αγγλική γλώσσα με σκοπό την προβολή  δραστηριοτήτων, δράσεων και εργασιών στα πλαίσια του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής και των προγραμμάτων - ομίλων με περιεχόμενο, που αφορούν την Αγωγή Υγείας και την Περιβαλλοντική Eκπαίδευση. Οι συνομιλίες ή τα projects θα αφορούν τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, τον Ολυμπισμό, τη διατροφή και την περιβαλλοντική συνείδηση - ευαισθητοποίηση των μαθητών. Οι μαθητές θα επικοινωνούν μέσω διαδικτύου (ζωντανή βίντεο-σύνδεση) ή μέσω της κατασκευασμένης ιστοσελίδας αναρτώντας υλικό και κάνοντας χρήση της Αγγλικής γλώσσας.

 

http://2ndexperimentalofathens.wordpress.com

 

 

 

"Get Set" 2012 School Linking Programme

Φυσική Αγωγή - Αγωγή Υγείας

Το σχολείο μας είναι ένα από τα 103 σχολεία παγκοσμίως, που συνεργάστηκαν με κάποιο αντίστοιχο της Αγγλίας. Η ενέργεια αυτή έγινε στα πλαίσια του δικτύου "Get Set", του επίσημου εκπαιδευτικού προγράμματος των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου 2012. Η Αγγλική επιτροπή "London 2012 School Linking Programme" μας έστειλε ευχαριστήρια επιστολή για την υποστήριξη αυτής της παγκόσμιας δράσης, που είχε σκοπό την ανταλλαγή απόψεων για τον αθλητισμό και την προβολή αθλητικής κουλτούρας των χωρών.

 

Αναμνηστική αφίσα της συμμετοχής μας

 

Επίσκεψη στο ΟΑΚΑ

 

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο ΟΑΚΑ

Στις 13-11-2012 τα τμήματα Α4 και Α6 του σχολείου επισκέφτηκαν το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών (ΟΑΚΑ) και συγκεκριμένα ξεναγήθηκαν στο Ολυμπιακό Στάδιο, στο Ολυμπιακό κλειστό γυμναστήριο, στο Ολυμπιακό κολυμβητήριο και στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο. Η διδακτική αυτή επίσκεψη ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία για τους μαθητές αφού είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τις εγκαταστάσεις όπου έχουν πραγματοποιηθεί αναρίθμητα σπουδαία αθλητικά γεγονότα, με αποκορύφωμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

οακα01

 

 
Περισσότερα Άρθρα...
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Click for Αθήνα, Ελλάδα Forecast