*** Η  γραμματεία του σχολείου είναι ανοιχτή για το κοινό τις εργάσιμες μέρες  από 11.00 π.μ. έως 13.15 μ.μ. ***
Αρχική σελίδα / Φυσική Αγωγή - Αγωγή Υγείας / Δράσεις - Δραστηριότητες

Δράσεις - Δραστηριότητες

Αγώνας ανωμάλου δρόμου

Στις 6-3-2013 οι μαθητές της Γ΄τάξης Σαλαπάτας Άρης και Σαρλάνης Γιώργος έλαβαν μέρος στον αγώνα δρόμου σε ανώμαλο έδαφος (3.000 μ.) των Γυμνασίων της Α΄Δ/νσης Δ.Ε. Αθήνας που διεξήχθη στον Εθνικό Κήπο. Οι δυο μαθητές πραγματοποίησαν αξιοπρεπή εμφάνιση καταλαμβάνοντας την 11η και 15η θέση αντίστοιχα σε σύνολο 35 συμμετασχόντων (γεννηθέντες το 1998 αλλά και μαθητές παρελθόντων ετών γεννηθέντες το 1996-97).

 

Συνεργασία με Αγγλικό σχολείο

Στις 29 Ιανουαρίου 2013 ξεκίνησε επίσημη συνεργασία με το σχολείο ?UCL Academy? του Λονδίνου. Υπεύθυνοι για την εκπαιδευτική δράση είναι οι καθηγητές Φυσικής Αγωγής Αλέξανδρος Λαζαρίδης και George Demetriou.

Η συνεργασία έχει έντονο διαθεματικό χαρακτήρα. Δημιουργήθηκε ιστοσελίδα στην Αγγλική γλώσσα με σκοπό την προβολή  δραστηριοτήτων, δράσεων και εργασιών στα πλαίσια του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής και των προγραμμάτων - ομίλων με περιεχόμενο, που αφορούν την Αγωγή Υγείας και την Περιβαλλοντική Eκπαίδευση. Οι συνομιλίες ή τα projects θα αφορούν τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, τον Ολυμπισμό, τη διατροφή και την περιβαλλοντική συνείδηση - ευαισθητοποίηση των μαθητών. Οι μαθητές θα επικοινωνούν μέσω διαδικτύου (ζωντανή βίντεο-σύνδεση) ή μέσω της κατασκευασμένης ιστοσελίδας αναρτώντας υλικό και κάνοντας χρήση της Αγγλικής γλώσσας.

 

http://2ndexperimentalofathens.wordpress.com

 

 

 

"Get Set" 2012 School Linking Programme

Φυσική Αγωγή - Αγωγή Υγείας

Το σχολείο μας είναι ένα από τα 103 σχολεία παγκοσμίως, που συνεργάστηκαν με κάποιο αντίστοιχο της Αγγλίας. Η ενέργεια αυτή έγινε στα πλαίσια του δικτύου "Get Set", του επίσημου εκπαιδευτικού προγράμματος των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου 2012. Η Αγγλική επιτροπή "London 2012 School Linking Programme" μας έστειλε ευχαριστήρια επιστολή για την υποστήριξη αυτής της παγκόσμιας δράσης, που είχε σκοπό την ανταλλαγή απόψεων για τον αθλητισμό και την προβολή αθλητικής κουλτούρας των χωρών.

 

Αναμνηστική αφίσα της συμμετοχής μας

 

Επίσκεψη στο ΟΑΚΑ

 

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο ΟΑΚΑ

Στις 13-11-2012 τα τμήματα Α4 και Α6 του σχολείου επισκέφτηκαν το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών (ΟΑΚΑ) και συγκεκριμένα ξεναγήθηκαν στο Ολυμπιακό Στάδιο, στο Ολυμπιακό κλειστό γυμναστήριο, στο Ολυμπιακό κολυμβητήριο και στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο. Η διδακτική αυτή επίσκεψη ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία για τους μαθητές αφού είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τις εγκαταστάσεις όπου έχουν πραγματοποιηθεί αναρίθμητα σπουδαία αθλητικά γεγονότα, με αποκορύφωμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

οακα01

 

 

Δραστηριότητες - Δράσεις

Φυσική Αγωγή - Αγωγή Υγείας

Περισσότερα...

 

Click for Αθήνα, Ελλάδα Forecast