Από τη Δευτέρα 18/5/20 ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ η είσοδος επισκεπτών στο σχολείο.
Η επικοινωνία θα εξακολουθήσει να γίνεται μέσω του email 2gympeir@sch.gr

ΠΡΟΣΟΧΗ! Για τις εγγραφές αποφοίτων του Γυμνασίου μας στο Λύκειο, μέσω της εφαρμογής e-eggrafes, διαβάστε οδηγίες ΕΔΩ

 

...............................................................................................................................................................................

 

 

Αριθμός θέσεων στην Α΄ γυμνασίου: 156

ΝΕΟ: Δείτε ΕΔΩ τις βαθμολογίες  των συμμετεχόντων/ουσών στη δοκιμασία δεξιοτήτων για εισαγωγή στο σχολείο μας.


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ε Ι Σ Α Γ Ο Ν Τ Α Ι

Στις πρώτες 141 θέσεις, οι υποψήφιοι με Α/Α από 1 έως 121, δηλαδή όσοι/όσες έχουν ΣΥΝΟΛΟ από 62 μόρια  και πάνω, στον πίνακα βαθμολογιών (οι υποψήφιοι στις θέσεις 121-141 ισοβαθμούν και εισάγονται).

Στις υπόλοιπες 15 θέσεις, δηλαδή από 142 μέχρι 156, οι αναφερόμενοι/ες ΕΔΩ στον πίνακα επιτυχόντων/ουσών, όπως προέκυψε μετά την κλήρωση.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Επιλαχόντες

Δείτε ΕΔΩ τον πίνακα επιλαχόντων/ουσών, με σειρά, όπως προέκυψε από την κλήρωση.

-------------------------------

Δείτε εδώ ΕΔΩ οδηγίες εγγραφής στην Α΄ Γυμνασίου.

...............................................................................................................................................................................

Δείτε ΕΔΩ θέματα και απαντήσεις της δοκιμασίας εισαγωγής 2020

 

Αρχική σελίδα / Φυσική Αγωγή - Αγωγή Υγείας / Δράσεις - Δραστηριότητες

Δράσεις - Δραστηριότητες

Ενδοσχολικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου

Φυσική Αγωγή - Αγωγή Υγείας

Στις 11 Δεκεμβρίου 2014 πραγματοποιήθηκε ενδοσχολικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου μεταξύ των μαθητών της Γ' γυμνασίου. Έλαβαν μέρος και τα 6 τμήματα. Σχηματίστηκαν δύο όμιλοι των τριών ομάδων. Οι δύο πρώτες ομάδες από κάθε όμιλο διασταυρώθηκαν σε νοκ-άουτ αγώνες για να προκύψει το ζευγάρι του τελικού. Νικήτρια ομάδα αναδείχθηκε αυτή του Γ2 στα πέναλτυ (στην τελευταία φωτογραφία απεικονίζεται η εκτέλεση του νικητήριου τέρματος). Οι καθηγητές Φυσικής Αγωγής του σχολείου, Αλέξανδρος Λαζαρίδης και Κωνσταντίνος Σιδηροκαστρίτης, οργάνωσαν και διατήτευσαν τους αγώνες.

 

Στις 20 Μαΐου 2014 πραγματοποιήθηκε "Ημέρα Αθλητικής Παιδείας" με ενδοσχολικούς αγώνες καλαθοσφαίρισης αγοριών και πετοσφαίρισης κοριτσιών. Νικήτριες ομάδες ήταν αυτές του Γ6 και του Β4 σε καλαθοσφαίριση και πετοσφαίριση αντίστοιχα.

 

Σκοπός της διασχολικής δράσης ήταν η ανακάλυψη της σχέσης του λόγου, της μουσικής και της κίνησης μέσα από την έννοια του ρυθμού. Επιμέρους στόχοι ήταν οι μαθητές: να βιώσουν την εναλλαγή κίνησης σε καθορισμένο χρονικό διάστημα και ορισμένη τάξη, να αναγνωρίσουν την περιοδική κίνηση στα φυσικά φαινόμενα και στον ανθρώπινο οργανισμό, να κατανοήσουν τη συμμετρία  των μερών ενός συνόλου: ευρυθμία vs αρρυθμία, να συνθέσουν διαδοχή τονισμένων και ασθενών μερών για τη δημιουργία μουσικού μέτρου, να δημιουργήσουν ποιητικό μέτρο, να ανακαλύψουν το ρυθμό στα διάφορα καλλιτεχνικά ρεύματα. Η παρουσίαση έγινε στις 9 Μαΐου στο αμφιθέατρο του 2ου Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου Αθηνών με δύο μοντέρνες χορογραφίες από μαθήτριες.

 

 

 

Καθ? όλη τη διάρκεια του τρέχοντος σχολικού έτους υλοποιήθηκε παιδαγωγική ? διαθεματική δράση με τίτλο «Το Βιβλίο των Επιλογών μου ? Για έναν υγιεινό τρόπο ζωής» με το Generation Europe Foundation (Brussels, Belgium), που η Επιστημονική Συμβουλευτική Επιτροπή του απαρτίζεται από τους εξής οργανισμούς: British Nutrition Foundation, Centrum Edukacji Obywatelskiej (Κέντρο για την Εκπαίδευση Αγωγής του Πολίτη), Generation Europe Foundation, International Council of Sport Science and Physical Education, Purely Nutrition και SHE Network (Δίκτυο για την Αγωγή Υγείας στα σχολεία) (CBO). Η δράση έγινε στα πλαίσια του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής (στα τμήματα Β5 και Γ1 ? 2 ώρες κάθε μήνα) και είχε ευρωπαϊκό χαρακτήρα καθώς, επίσης, συμμετείχαν μαθητές και εκπαιδευτικοί από την Αγγλία και τη Γερμανία. Οι στόχοι ήταν οι μαθητές να μάθουν ότι α) έχουν πολλές επιλογές τρόπου ζωής και β) είναι ελεύθεροι να επιλέξουν συνειδητοποιώντας, πως οι επιλογές τους θα επηρεάσουν την ποιότητα της ζωής τους. Χρησιμοποιήθηκαν on-line εργαλεία (blog, ερωτηματολόγια στο διαδίκτυο) για την αξιολόγηση της επίδρασης στους μαθητές, οι οποίοι υλοποίησαν εργασίες, που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο. Με την ολοκλήρωση της πιλοτικής διδασκαλίας υπεύθυνοι του οργανισμού επισκέφτηκαν τη σχολική μονάδα στις 8 Μαΐου 2014 παίρνοντας συνεντεύξεις στην Αγγλική γλώσσα από τον υπεύθυνο καθηγητή Φυσικής Αγωγής και δύο ομάδες μαθητών, που συμμετείχαν σε όλη τη φάση της υλοποίησης. Προβλήθηκαν εργασίες των εμπλεκόμενων μαθητών και ο χαρακτήρας της επίσκεψης ήταν διαδραστικός.

 

Οι μαθητές των τμημάτων Α3 και Α5 συμμετείχαν στο 4ο Πανελλήνιο Πρόγραμμα «Ημέρα Ολυμπιακής Παιδείας» με τίτλο: «1οι Σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες, Αθήνα 6-15 Απριλίου 1896? Αθήνα 11 Απριλίου 2014», στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που συνδιοργάνωσαν το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία (ΕΘΝ.Ο.Α.) υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και στο οποίο συμμετείχαν μαθητές και εκπαιδευτικοί των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλης της χώρας. Στόχος της δράσης ήταν να διδάξει στην ελληνική νεολαία τις ολυμπιακές αξίες και να διοχετεύσει στα μικρά παιδιά μηνύματα που περιέχει η Ολυμπιακή Παιδεία, φέρνοντάς τα κοντά στον αθλητισμό και τις αρετές που περιέχει. Οι χιλιάδες μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα έφεραν μαζί τους λευκά καραβάκια τα οποία τοποθετήθηκαν στον αγωνιστικό χώρο του Παναθηναϊκού Σταδίου σχηματίζοντας ένα γιγάντιο λευκό περιστέρι Ειρήνης, στέλνοντας έτσι από την χώρα και το σημείο που αναβίωσαν οι Σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες το 1896, ένα δυνατό μήνυμα υπέρ του Αθλητισμού. Όλα τα παιδιά, ως συμμετέχοντες, που φοιτούν στα σχολεία της Ελλάδας, μέσα από αυτή τη μοναδική κατασκευή μεταλαμπάδευσαν σε όλο τον κόσμο τις πανανθρώπινες αξίες του Ολυμπισμού: την Ειρήνη, τη Συνεργασία, τη Φιλία, την Αλληλεγγύη, την Αριστεία.

 
Περισσότερα Άρθρα...
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Click for Αθήνα, Ελλάδα Forecast