Αριθμός εισακτέων στην Α΄τάξη: 156
Αρχική σελίδα

Ζουμ στα Δικαιώματα των Παιδιών

Με τη συμμετοχή 27 κοριτσιών και αγοριών που γεννήθηκαν από το 2001 μέχρι το 2006 διοργανώθηκε στις 18.11.2018 στην Αθήνα το εργαστήρι διαβούλευσης «Ζουμ στα Δικαιώματα των Παιδιών», στο πλαίσιο του διεθνούς προγράμματος GlobalChild που τελεί υπό την αιγίδα της Επιτροπής Δικαιωμάτων του Παιδιού του ΟΗΕ.

Από το σχολείο μας συμμετείχαν οι μαθητές Βερούχη Μ. και Νίτσιος Θ. από τη Γ’ τάξη, Πολυμερου Α. από τη Β’ τάξη και Ροδιά Χ. από την Α’ τάξη, με συντονίστρια την κα Πασχαλιώρη.

Τα παιδιά, που συγκεντρώθηκαν από διαφορετικά μέρη της Αθήνας, αντάλλαξαν εμπειρίες, απόψεις και προτάσεις σχετικά με την εφαρμογή των βασικών αρχών της Διεθνούς Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

Μέσα από την επικοινωνία τους αναδείχθηκε το διαχρονικό αίτημα των παιδιών να ακούγεται η γνώμη τους στα θέματα που τα αφορούν, να προστατεύονται τα δικαιώματά τους και οι ενήλικοι να τα σέβονται και να λειτουργούν ως καλά παραδείγματα προς αυτά.

Ο Συντονιστής των εργαστηρίων διαβούλευσης με παιδιά στην Ελλάδα, για το πρόγραμμα GlobalChild, Γιώργος Μόσχος, έστειλε ευχαριστήρια επιστολή στο σχολείο μας για την συμμετοχή των μαθητών μας στη διοργάνωση.

Επισυνάπτεται η αφίσα και η σύνοψη της διοργάνωσης

 

Click for Αθήνα, Ελλάδα Forecast