Ημέρες Παιδείας και Πολιτισμού

.............................................................................................

Η επικοινωνία με το σχολείο θα εξακολουθήσει να γίνεται τηλεφωνικά και μέσω του email 2gympeir@sch.gr

..........................................................................................................................................

Ωράριο λειτουργίας

..........................................................................................................................................


ΝΕΟ! [15.9.23] Υποβολή δηλώσεων για τη συμμετοχή σε όμιλο 2023-24

..........................................................................................................................................

NEO! [8.9.23] Αποτελέσματα εξετάσεων - Πίνακας κατάταξης υποψηφίων για την Β΄γυμνασίου

..........................................................................................................................................

NEO! [5.9.23] Έναρξη σχολικού έτους 2023-24. Αγιασμός.

.............................................................................................


Αριθμός εισακτέων στην Α΄τάξη: 156
Αρχική σελίδα / Δελτίο τύπου για το σύστημα μετακινήσεων μαθητών/τριών 24-4-23

Δελτίο Τύπου 24-04-2023 Συλλόγων Γονέων Προτύπων Σχολείων Αττικής: Στον «αέρα» κινδυνεύει να βρεθεί το σύστημα μετακινήσεων των μαθητών/τριών των Προτύπων σχολείων της Αττικής

Γονείς

Αξιότιμες κυρίες,

 

Αξιότιμοι κύριοι,

Επισυναπτόμενα σας αποστέλλουμε δελτίο τύπου και επιστολή (σε
PDF και Word μορφή) με θέμα τις μεγάλες καθυστερήσεις και αρρυθμίες που διαπιστώνονται στον πρώτο χρόνο λειτουργίας του θεσμού των μετακινήσεων με σχολικά λεωφορεία μέσω δημόσιας σύμβασης στα Πρότυπα σχολεία.

Παρακαλούμε για την δημοσίευση του δελτίου τύπου και της συνοδευτικής επιστολής.

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου:

 

Στον «αέρα» κινδυνεύει να βρεθεί το σύστημα μετακινήσεων των μαθητών/τριών των Προτύπων σχολείων της Αττικής

 

 

 

Ήδη στον πρώτο χρόνο λειτουργίας του θεσμού των μετακινήσεων με σχολικά λεωφορεία μέσω δημόσιας σύμβασης στα Πρότυπα σχολεία, μετά από πολύμηνες κι έντονες διεκδικήσεις των συλλόγων γονέων, διαπιστώνονται σοβαρές αρρυθμίες και καθυστερήσεις.

 

 

 

 

Για πολλούς τα δρομολόγια δεν ξεκίνησαν στην αρχή της σχολικής χρονιάς αλλά με σημαντική καθυστέρηση μηνών, ακόμη και μετά τη μέση της σχολικής περιόδου, ενώ εκατοντάδες δικαιούχοι μαθητές/τριες ακόμη και σήμερα δεν μπορούν να κάνουν χρήση του δικαιώματός τους. Αλλά και για το μεγαλύτερο μέρος των δρομολογίων που προέκυψαν μέσω διαγωνιστικής διαδικασίας δεν έχουν ακόμη υπογραφεί συμβάσεις με τους αναδόχους, ενώ όσα δρομολόγια έχουν υλοποιηθεί κατόπιν προσκλήσεων συμμετοχής σε διαδικασία διαπραγμάτευσης έχουν διάρκεια έως τη λήξη της τρέχουσας σχολικής χρονιάς και αν δεν προκηρυχθούν άμεσα νέοι διαγωνισμοί κινδυνεύουν να μην συνεχίσουν κατά την επόμενη σχολική χρονιά.

 

 

 

 

Σύμφωνα με τη συλλογή και επεξεργασία στοιχείων από τη Συντονιστική Επιτροπή Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Προτύπων Σχολείων Αττικής:

 

 

 

 

· Μόνο το 36% των δρομολογίων που είχαν προκηρυχθεί με διαγωνισμούς, έχουν ανατεθεί σε προσωρινούς αναδόχους (μορφή τριετούς σύμβασης που αφορά στις σχολικές περιόδους 2022-2023, 2023-2024, 2024-2025).

 

· Το 35% των δρομολογίων έχουν ανατεθεί με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης και η ισχύς τους είναι μέχρι το πέρας του τρέχοντος σχολικού έτους, ενώ υπάρχουν Πρότυπα σχολεία στα οποία ποσοστό άνω του 90% των δρομολογίων σε λειτουργία ανήκουν στην κατηγορία αυτή.

 

· Το 29% των δρομολογίων που είχαν προκηρυχθεί ήδη από τον περασμένο Σεπτέμβριο και Οκτώβριο με τους αρχικούς διαγωνισμούς μεταφοράς μαθητών/τριών με σχολικά λεωφορεία από την Περιφέρεια Αττικής, αναδεικνύονται διαρκώς μέχρι και σήμερα άγονα, ενώ υπάρχουν Πρότυπα σχολεία στα οποία όλα τα δρομολόγιά τους αναδεικνύονται συνεχώς άγονα.

 


Πλησιάζοντας πλέον στο τέλος της τρέχουσας σχολικής χρονιάς, υπάρχει έντονη ανησυχία σε εκατοντάδες οικογένειες που αγωνιούναν θα επιτευχθεί τελικά η κάλυψη των άγονων ως σήμερα δρομολογίων αλλά και αν θα εξακολουθήσουν να λειτουργούν τα υπάρχοντα δρομολόγια κατά την επόμενη σχολική χρονιά. Η επισφάλεια δε, για την επίτευξη της επιθυμητήςσταθεροποίησης των δρομολογίων μεταφοράς μαθητών/τριών, για την επόμενη (2023-2024) σχολική περίοδο, εντείνεται καθώςελάχιστες (της τάξης του 5%) είναι οι συμβάσεις που έχουν υπογραφεί μέχρι σήμερα (έως και 8 μήνες μετά τις αρχικές αναθέσεις) με τους προσωρινούς αναδόχους.

 

 

 

 

Παράλληλα η αναμενόμενη ραγδαία αύξηση τόσο σε διάρκεια όσο και σε κίνηση στη φετινή τουριστική περίοδο, οι διαδοχικές εκλογικές διαδικασίες τόσο σε εθνικό όσο και σε αυτοδιοικητικό επίπεδο, οι διαχειριστικές δυστοκίες στα πληροφοριακά συστήματα (my school) που καλούνται να χρησιμοποιήσουν τα σχολεία για τον χαρακτηρισμό των δικαιούχων μεταφοράς με σχολικά λεωφορεία (που, όπως αποδείχτηκε κατά το σχεδιασμό των δρομολογίων από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής τον περασμένο Ιούλιο, εξαίρεσαν παράτυπα δεκάδες μαθητές και μαθήτριες από το δικαίωμα της δωρεάν μετακίνησης), η ανακατάταξη του μαθητικού πληθυσμού με τις αποφοιτήσεις των μαθητών και μαθητριών της Γ΄ Τάξης (Γυμνασίου & Λυκείου) και την ένταξη στο νέο σχεδιασμό δρομολογίων για τους νεοεισερχόμενους μετά από εξετάσεις μαθητές στην Α΄ Τάξη (Γυμνασίου & Λυκείου) θα επιφέρουν αναμφίβολα πρόσθετες δυσκολίες και καθυστερήσεις στην έγκαιρη προκήρυξη των διαγωνισμών.

 

 

 

 

Η Συντονιστική Επιτροπή Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Πρότυπων Σχολείων της Αττικής μέσα από συναντήσεις και επικοινωνίες με τους θεσμικούς και πολιτικούς εκπροσώπους της Περιφέρειας Αττικής και του Υπουργείου Παιδείας κατά το τελευταίο διάστημα και δια της από 05/04/2023 επιστολής της προς όλους τους  αρμόδιους ζητά την άμεση παρέμβαση και συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών για την αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων που έχουν αναδειχθεί στην πράξη και την επιτάχυνση όλων των απαραίτητων διαδικασιών και λήψη των αναγκαίων μέτρων. Συγκεκριμένα, ζητά:

 

 

 

 1. Να επιταχυνθούν οι διαδικασίες υπογραφής συμβάσεων με τους προσωρινούς αναδόχους των δρομολογίων που έχουν ανατεθεί με τη μορφή της τριετούς σύμβασης.

   

 2. Να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα προκειμένου να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατό η διαδικασία της εκ νέου προκήρυξης με ανταγωνιστικούς όρους των διαγωνισμών μεταφοράς μαθητών/τριών με σχολικά λεωφορεία μέσω δημόσιας σύμβασης, για τις περιπτώσεις των άγονων δρομολογίων και των δρομολογίων που λήγουν με το πέρας της τρέχουσας σχολικής περιόδου.

   

 3. Να εξεταστεί από την Περιφέρεια το αίτημα που διατυπώθηκε από τους εκπροσώπους της Συντονιστικής Επιτροπής κατά τη συνάντησή τους με τον Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών κ. Ν. Πέππα στις 22/03/2023 για παράταση της διάρκειας των ενεργών δρομολογίων με τη μορφή διαπραγμάτευσης για το επόμενο σχολικό έτος ώστε να αποφευχθεί η ανατροπή των υφιστάμενων δρομολογίων για εκατοντάδες μαθητές.

   

 4. Να επανεξεταστεί η αποτελεσματικότητα των προκηρυσσόμενων δρομολογίων με την αναβάθμιση των οικονομικών όρων αυτών ώστε να είναι προσιτή και συμφέρουσα η εκτέλεσή τους για να περιοριστεί  και να εξαλειφθεί το ποσοστό των άγονων δρομολογίων.

   

 

 

Η Συντονιστική Επιτροπή Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Προτύπων Σχολείων Αττικής με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους εκατοντάδες γονείς μαθητών/τριών  των Προτύπων σχολείων και στον δίκαιο και έντιμο αγώνα που έδωσε τον τελευταίο χρόνο για να ενταχθούν οι μαθητές/τριες των Προτύπων σχολείων στο πρόγραμμα δωρεάν μετακινήσεων με σχολικά λεωφορεία της Περιφέρειας Αττικής, παρακολουθεί κάθε εξέλιξη και παρεμβαίνει ώστε να διασφαλιστεί η βέλτιστη λειτουργία της δωρεάν μετακίνησης με σχολικά λεωφορεία μέσω δημόσιας σύμβασης των μαθητών/τριών των Προτύπων σχολείων με την έναρξη της επόμενης σχολικής περιόδου.

 

 

 

Επισυνάπτεται η από 05/04/2023 επιστολή που κοινοποιήθηκε στους αρμόδιους φορείς.

 

 

 

 

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Προτύπων Σχολείων:

 

 

 

 

1oυ Προτύπου Γυμνασίου Αθηνών

 

1oυ Προτύπου Γυμνασίου Ιλίου

 

1oυ Προτύπου Λυκείου Αθηνών «Γεννάδειο»

 

2oυ Προτύπου Γυμνασίου Αθηνών

 

2oυ Προτύπου Λυκείου Αθηνών

 

Βαρβακείου Προτύπου Γυμνασίου

 

Ζαννείου Προτύπου Γυμνασίου Πειραιά

 

Ζαννείου Προτύπου Λυκείου Πειραιά

 

Προτύπου Γυμνασίου Αγίων Αναργύρων

 

Προτύπου Γυμνασίου Αναβρύτων

 

Προτύπου Γυμνασίου Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης

 

Προτύπου Γυμνασίου Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά

 

Προτύπου Λυκείου Αγίων Αναργύρων

 

Προτύπου Λυκείου Αναβρύτων

 

Προτύπου Λυκείου Βαρβακείου Σχολής

 

Προτύπου Λυκείου Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης

 

Προτύπου Λυκείου Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά

 

 

 

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας εκπροσώπου: Ιωάννης Φωτιάδης 6944464225
emailinfo@protypa-sgk.gr

 

 
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Click for Αθήνα, Ελλάδα Forecast