.............................................................................................

Η επικοινωνία με το σχολείο γίνεται τηλεφωνικά και μέσω του email 2gympeir@sch.gr

..........................................................................................................................................

Ωράριο λειτουργίας

..........................................................................................................................................

Έκδοση βεβαίωσης φοίτησης

..........................................................................................................................................

Νέο! [8.4.24] Εγγραφές μαθητών και μαθητριών της Γ΄ τάξης του 2ου Πρότυπου Γυμνασίου Αθηνών στο Λύκειο

[29.3.24] Εισαγωγή σε ΠΣ για το 2024-2025: διαδικασία αίτησης

Νέο! [2.4.24] Ενημέρωση γονέων & κηδεμόνων

..........................................................................................................................................


 

Αριθμός εισακτέων στην Α΄τάξη: 156
Αρχική σελίδα / Erasmus

Erasmus

Γαλλοφωνία και Ολυμπισμός: Η γαλλική αντιπροσωπεία του ευρωπαϊκού προγράμματος VOLEERA στο σχολείο μας

 

3 Γάλλοι εκπαιδευτικοί στο σχολείο μας

Τη γαλλική αντιπροσωπεία συντελεστών του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ «Ολυμπιακές Αξίες στην Ευρώπη, Αριστεία, Σεβασμός, Φιλία - VOLEERA» υποδεχτήκαμε την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2021 στο 2ο Πρότυπο Γυμνάσιο Αθηνών.

Το συγκεκριμένο ευρωπαϊκό πρόγραμμα αποτελεί ένα από τα 9 σχέδια Erasmus που υλοποιούνται στο πλαίσιο του προγράμματος «Ας μοιραστούμε όλοι μαζί το πάθος των Αγώνων» με τη στήριξη της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα και υπό τον συντονισμό, για την Ελλάδα, του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος σε συνεργασία με την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία.

Αποσκοπούν στη δημιουργία γεφυρών επικοινωνίας μεταξύ Ελλήνων και Γάλλων μαθητών από τη Νορμανδία, εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού 2024, δίνοντας την ευκαιρία στους μαθητές να μοιραστούν την Ιστορία και τις Ολυμπιακές και Παραολυμπιακές αξίες, να ανακαλύψουν την καθημερινότητα των συμμαθητών τους και να αναδείξουν την πορεία και τις εμπειρίες των Ελλήνων και Γάλλων αθλητών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Στα πλαίσια του προγράμματος, 27 γαλλόφωνοι μαθητές του σχολείου μας, θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στην Νορμανδία, στην πόλη Caen, ώστε να γνωρίσουν από κοντά τους Γάλλους μαθητές με τους οποίους συνεργάζονται ήδη από το περσινό σχολικό έτος.

Οι Γάλλοι εκπαιδευτικοί του σχολείου «Collège Jacques Prévert Saint Pierre en Auge» επισκέφθηκαν το σχολείο μας ώστε να συζητήσουμε την περαιτέρω συνεργασία μας, καθώς και να διοργανώσουμε τις κινητικότητες των μαθητών μας.

Είχαμε, επίσης, την ευκαιρία να τους υποδεχθούμε στις τάξεις μας και να συνδιαλλαγούν με τους μαθητές μας. Αντάλλαξαν πληροφορίες στο μάθημα των γαλλικών για την καθημερινότητα, τα ενδιαφέροντά τους, την καραντίνα, ενώ παρακολούθησαν μάθημα στα αγγλικά στην λογοτεχνία και στα μαθηματικά. Επίσης, έδειξαν ενδιαφέρον και συμμετείχαν ενεργά στον όμιλο "Υγεία και Ευεξία", παίζοντας τένις, καθώς και στον όμιλο "Αρχαίων Ελληνικών και κόμικ", όπου διάβασαν αρχαίο κείμενο σε ερασμιακή προφορά.

Οι Γάλλοι εκπαιδευτικοί θα παραμείνουν στην Ελλάδα μέχρι και την Παρασκευή.

Η παιδαγωγική ομάδα του προγράμματος

 

 

 

Aνακοίνωση συνάντησης μαθητών Εrasmus + KA2 SEED

 

Παρακαλούνται οι μαθητές και μαθήτριες του προγράμματος που επιθυμούν και φέτος να συμμετάσχουν να προσέλθουν την Τρίτη 14.00-15.00 στην πρώτη μας συνάντηση  που θα γίνει στο αμφιθέατρο  του σχολείου. Η παρουσία σας κρίνεται απαραίτητη.

 

Θέματα συνάντησης

Εργασίες και προετοιμασία της διαδικτυακής συνάντησης 3.12 με θέμα "Καρποί της Γης" (Fruits of the Earth)

Eνημέρωση σχετικά με τις μετακινήσεις στο εξωτερικό, την φιλοξενία στην Αθήνα και τα μέτρα υγειονομικής προστασίας

 

 

Ανακοίνωση Erasmus+ KA2 SEED

 

Στο πλαίσιο διεθνικής συνάντησης μεταξύ των εταίρων του προγράμματος Erasmus + KA 2 SEED επισκέφτηκε το σχολείο μας 12-17.10 αποστολή συναδέλφων από σχολεία της Ισπανίας, Πορτογαλίας, και Πολωνίας. Οι συνάδελφοι ήρθαν σε επαφή με τον αρχαίο, νεότερο και σύγχρονο πολιτισμό της Ελλάδας, ενημερώθηκαν για το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα,  παρακολούθησαν μαθήματα στις τάξεις της κ. Χιόνη, Γ1΄και της κ. Ξανθάκου Γ5΄. Συζητήθηκαν επίσης εκτενώς οι όροι και προϋποθέσεις εφαρμογής του σχεδίου και αποφασίστηκε για το τρέχον σχ. έτος 2021-22 να υλοποιηθούν δύο μετακινήσεις με τους μαθητές του προγράμματος, στις 13-19.3 στην Pontevedra της Ισπανίας και 8-14.5 στην πόλη Buzau στη Ρουμανία.

 

 

Erasmus+ "Stay Healthy - Enjoy Life” - Διαδικτυακές δραστηριότητες (2ο θέμα)

Την εβδομάδα 17-21 Μαΐου 2021, λόγω της απαγόρευσης των μετακινήσεων εξαιτίας της πανδημίας, διεξήχθησαν διαδικτυακές δραστηριότητες, που αφορούσαν το Erasmus+ Ευρωπαϊκό έργο Stay Healthy - Enjoy Life”. Η θεματολογία ήταν “Fundamentals of a healthy diet” με συντονίστρια χώρα την Ισπανία. Χρησιμοποιήθηκε η πλατφόρμα του Zoom. Αρχικά, έγιναν δραστηριότητες για «σπάσιμο του πάγου», τα παιδιά έπαιξαν κουίζ για τους κανόνες της υγιεινής διατροφής και, στη συνέχεια, παρουσιάστηκαν εργασίες σχετικές με τη θεματολογία από τα σχολεία και των 5 χωρών. Παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της συμπλήρωσης του ερωτηματολογίου που αφορούσε τις υγιεινές διατροφικές συνήθειες των μαθητών των σχολείων, που συμμετέχουν βγάζοντας χρήσιμα συμπεράσματα μέσα από τις στατιστικές συσχετίσεις. Επίσης, πραγματοποιήθηκαν δραστηριότητες τύπου εργαστηρίου καθώς τα παιδιά μοιράστηκαν τυχαία σε ομάδες και σύμφωνα με τις εργασίες, που είχαν δημιουργήσει, συζήτησαν για τις διατροφικές πυραμίδες, τα εβδομαδιαία υγιεινά μενού και τους διατροφικούς μύθους.


 

Οι εργασίες των Ελλήνων μαθητών για τη θεματολογία αυτή βρίσκονται αναρτημένες εδώ και μαζί με όλων των υπόλοιπων χωρών στον ιστότοπο του Ευρωπαϊκού έργου: http://stayhealthyenjoylife.wordpress.com

 

Erasmus+ SMILE (Υλοποίηση - Συμπεράσματα)

Το Erasmus+ SMILE αφορούσε την εφαρμογή ενός εκπαιδευτικού μοντέλου χωρίς αποκλεισμούς. Στο Ευρωπαϊκό έργο συμμετείχαν σχολεία από Πορτογαλία, Ρουμανία και Βουλγαρία που είχε το συντονιστικό ρόλο. Στο σχολείο μας, η εφαρμογή ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2019 και ολοκληρώθηκε επιτυχημένα στο τέλος Οκτωβρίου του 2020. Την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή συνάντηση με τη συντονιστική ομάδα του έργου σχετικά με την εφαρμογή και την εξαγωγή συμπερασμάτων. Δείτε τη διαδικασία υλοποίησης και τα τελικά συμπεράσματα όσον αφορά τη σχολική μας μονάδας εδώ.

 
Περισσότερα Άρθρα...
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Click for Αθήνα, Ελλάδα Forecast