Η επικοινωνία με το σχολείο θα εξακολουθήσει να γίνεται τηλεφωνικά και μέσω του email 2gympeir@sch.gr

Το σχολείο θα είναι ανοιχτό τον Ιούλιο και τον Αύγουστο κάθε Τετάρτη 8.30 πμ με 13.30 πμ

Καλό Καλοκαίρι! Ραντεβού τον Σεπτέμβριο!

..........................................................................................................................................
Για γονείς μαθητών που αποφοίτησαν από Γ΄ γυμνασίου: ΚΛΙΚ ΕΔΩ
(επισημαίνεται ότι υπάρχει καταληκτική ημερομηνία)

..........................................................................................................................................

11.7.22 Προκήρυξη θέσεων εκπαιδευτικών με θητεία σε ΠΣ και ΠΕΙΣ (και ανακοινοποίηση 12.7.22)

..........................................................................................................................................

Για τη διαδικασία εισαγωγής στην Α΄ τάξη του σχολείου 2022-23

24.06.2022! Οδηγίες για την ολοκλήρωση της εγγραφής στην Α΄ τάξη: Εδώ

31.05.2022! Τελικός πίνακας εισακτέων για εγγραφή στην Α΄ τάξη: Εδώ

Ιστορικό σχετικών αναρτήσεων: Εδώ

.......................................................................................................................................

15.04.2022! Προετοιμασία για την έναρξη λειτουργίας των e-εγγραφών 2022-23 Κάντε κλικ:Εδώ

.......................................................................................................................................

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «ΣτηρίΖΟΥΜΕ Βόρεια Εύβοια», για το σχολικό έτος 2021-22


 

Γιάννης Ρίτσος, Ειρήνη

Αριθμός εισακτέων στην Α΄τάξη: 156
Αρχική σελίδα / Όμιλος Θεάτρου

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Πρόσκληση στη θεατρική παράσταση

Ο όμιλος θεάτρου σας προσκαλεί στην παράστασή μας που θα δοθεί στο Μέγαρο Μουσικής στις 26/3 (Τετάρτη) και στο αμφιθέατρο του σχολείου μας στις 28 & 29/3 (Παρασκευή & Σάββατο).

Δείτε την αφίσα και το ενημερωτικό δίπτυχο που επισυνάπτονται.

Attachments:
Download this file (2ptyho_.pdf)2ptyho_.pdf[Δίπτυχο εκδήλωσης (μεσαία ανάλυση)]428 Kb
Download this file (Afissa_.pdf)Afissa_.pdf[Αφίσα εκδήλωσης (μεσαία ανάλυση)]679 Kb
 

Ο όμιλος θεάτρου στο Μέγαρο Μουσικής

Η θεατρική ομάδα του σχολείου μας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Η θεατρική ομάδα του σχολείου μας, επέλεξε αποσπάσματα θεατρικών έργων που αναφέρονται στην επιστήμη, μέσα από διάφορες οπτικές.

Τα αποσπάσματα επιλέχθηκαν με μία ιστορική σειρά και αναφέρονται σε θεατρικά κείμενα που η ομάδα επεξεργάστηκε και παρουσίασε στα 10 χρόνια της λειτουργίας της.

Η παράσταση με το γενικό τίτλο-θέμα «Θέατρο και επιστήμη» θα φιλοξενηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, για μια μοναδική παράσταση.

Ημερομηνία: 26 Μαρτίου 2014

Ώρα έναρξης: 19:00

Χώρος: Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας

Η είσοδος είναι ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας. Η διανομή των δελτίων αρχίζει στις 5:30 μ.μ.


Σας περιμένουμε όλους!!!

 

Για πληροφορίες από το δικτυακό τόπο του Μεγάρου [εδώ]

Η θεατρική ομάδα του 2ου Προτύπου Πειραματικού Γυμνασίου Αθηνών ==>
 

Το χειροκρότημα

Με παρατεταμένα χειροκροτήματα, έκλεισαν και οι τρεις παραστάσεις του ομίλου θεάτρου. Έτσι ολοκληρώθηκε με επιτυχία η προσπάθεια μιας ολόκληρης χρονιάς.

Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές και ... περιμένουμε του χρόνου τη συνέχεια!!!

 

κωμικοτραγωδία

 

Σας προσκαλούμε,

στην παρουσίαση της παράστασης του θεατρικού ομίλου του σχολείου μας
στις
19, 20 και 21 Απριλίου 2013 στις 8μμ.
(Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή)
στο αμφιθέατρο του σχολείου (Φιλήμονος και Τσόχα).

Τη φετινή χρονιά ο όμιλος ανεβάζει
το θεατρικό έργο (
κωμικοτραγωδία)
του Φ. Γκ. Λόρκα
"Ο Δον Κριστομπάλ και η κυρά Ροζίτα"

Don Cristobal y la sena Rosita

 

 

Θεατρική ομάδα 2012-2013

Don Cristobal y la sena Rosita
Federico Garcia Lorca

Ο θεατρικός όμιλος του σχολείου μας, για το 2012-13 θα παρουσιάσει στις 19, 20 και 21 Απριλίου 2013, το θεατρικό έργο (τραγικωμωδία) του Φ. Γκ. Λόρκα "Ο Δον Κριστομπάλ και η κυρά Ροζίτα", στο πλαίσιο αφιερώματος στον ποιητή.

 

ΕΚΚΛΗΣΙΑΖΟΥΣΕΣ

ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2011-2012

κάντε κλικ και κατεβάστε την αφίσα ΕΚΚΛΗΣΙΑΖΟΥΣΕΣ

 

Σχολική χρονιά 2004-2005 Γεννιέται η θεατρική ομάδα του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Αθήνας. Οι καθηγητές που τόλμησαν την οργάνωση της ομάδας υποστηρίχθηκαν με αγάπη και ενθουσιασμό από γονείς,μαθητές και καθηγητές. Πρώτη προσπάθεια ? πρώτη διάκριση Ο «Ρωμαίος και Ιουλιέττα του Μποστ συμμετοχή στους πανελλήνιους μαθητικούς καλλιτεχνικούς αγώνες θεάτρου με ειδική διάκριση. Υπεύθυνοι καθηγητές : Σωτηροπούλου Ελενα, Κούβαρη Σταυρούλα, Λυμπεροπούλου Ελένη, Βαρόπουλος Δημοσθένης 2005-2006 «Ϋπηρέτης δύο αφεντάδων» του Κάρλο Γκολντόνι. Ο ενθουσιασμός της προηγούμενης χρονιάς δυνάμωσε, συγκεντρώσαμε πολλά στοιχεία για την ιστορία του θεάτρου και ιδιαίτερα για την comedia del arte. Μελετήσαμε την τέχνη της Βενετίας του 18ου αιώνα. Με πολύ δουλειά φτάσαμε σε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. 2η συμμετοχή στους πανελλήνιους μαθητικούς καλλιτεχνικούς αγώνες θεάτρου και αποσπάσαμε το 1ο βραβείο. Υπεύθυνες καθηγήτριες Σωτηροπούλου Έλενα, Κούβαρη Σταυρούρα, Λυμπεροπούλου Ελένη. 2006-2007 Στο πολιτιστικό πρόγραμμα : «Θέατρο στο σχολείο» επέλεξε για αυτή τη σχολική χρονιά τον Μολιέρο με το έργο του «Ο Αρχοντοχωριάτης». Η ομάδα πιο έμπειρη από τις προηγούμενες προσπάθειες άνοιξε τον χώρο του προγράμματος προσκαλώντας και άλλες ομάδες με πολιτιστική δραστηριότητα να πλαισιώσουν την θεατρική ομάδα. Η καθηγήτρια της μουσικής Μαρία Κοκκολάκη δίδαξε στους μαθητές στο πιάνο, στην κιθάρα και στο βιολί τα τραγούδια και τη μουσική του έργου του Μολιέρου. Οι καθηγήτριες Παπαδαντωνάκη Μαίρη και Πετροπούλου Αγγελική οργάνωσαν συγγραφική ομάδα δημιουργώντας ένα εκπληκτικό βιβλίο-πρόγραμμα για την εποχή και το έργο του Μολλιέρου καθώς και το θέατρο της εποχής του Μπαρόκ μαζί με ένα πληρέστατο χρονολόγιο για τη ζωή, την εποχή και το έργο του Μολλιέρου. Η προσπάθειά μας απέσπασε το 3ο βραβείο στους Πανελλήνιους μαθητικούς καλλιτεχνικούς αγώνες θεάτρου ? Υπεύθυνες καθηγήτριες Σωτηροπούλου Έλενα, Κούβαρη Σταυρούλα, Λυμπεροπούλου Λέλα 2006-2007 «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας», του Σαίξπηρ. Ήταν να μη μπλέξουμε μαθητές και καθηγητές στο μαγικό κόσμο του θεάτρου, γιατί είτε από πρόθεση, είτε από ανάγκη, είτε από θαυμασμό, βρεθήκαμε μπροστά στον Γκολντόνι και στο Μολιέρο. Βοηθοί μας η ανάλυση των κειμένων των συγγραφέων μας, η ιστορία και οι θεατρικές παραστάσεις που είδαμε στα θέατρα της Αθήνας. Οι συνεργάτες της προσπάθειας, μαθητές 13-14 χρονών, αγωνίστηκαν να λειτουργήσουν σαν ομάδα και να βιώσουν καταστάσεις μέσα από αυτοσχεδιασμούς λόγου, κίνησης, υποκριτικής. Υπεύθυνες καθηγήτριες : Κούβαρη Σταυρούλα και Λυμπεροπούλου Ελένη

Το Θέατρο στο Σχολείο ? Τριετία 2008-2011

Η τριετία 2008-2011 ήταν μια πλούσια θεατρική περίοδος με ενδιαφέροντα έργα.

Οι συναντήσεις της ομάδας-πρόβες πραγματοποιήθηκαν δύο φορές την εβδομάδα από τις 2 ως τις 3 και μισή, μετά το ωρολόγιο πρόγραμμα υπερβαίνοντας το χρόνο πολλές φορές. Επίσης αφιερώσαμε πολλά Σάββατα και Κυριακές πριν από τις παραστάσεις , οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στο τέλος κάθε σχολικής χρονιάς.

2008-2009

Η πολύ μεγάλη προσέλευση των μαθητών στο πρόγραμμα «Το θέατρο στο σχολείο» κατά το σχολικό έτος 2008-2009 μα ς ανάγκασε να τολμήσουμε να παρουσιάσουμε 4 έργα :

  1. «Το Μάθημα» , του Ευγένιου Ιονέσκο που απέσπασε το δεύτερο βραβείο στους περιφερειακούς αγώνες θεάτρου 2009 και παρουσιάστηκε στο 1ο μαθητικό φεστιβάλ δημιουργίας «School Fest 2009? του Δήμου Αθηναίων στην Τεχνόπολη με εξαιρετική επιτυχία.
  2. «Οι Πανουργίες του Μπερτόλδου» του Γεωργίου Σκούρτη ,
  3. Το Quad του Σαμιουελ Μπέκετ , στην ουσία μια άσκηση-ένα παιχνίδι-κίνησης και χρώματος στο χώρο βασισμένη στα μαθηματικά.

Και

4. «Ο Θείος Όνειρος» του Γρηγόριου Ξενόπουλου. Με ενθουσιασμό όλα τα παιδιά της θεατρικής ομάδας ανέδειξαν το πρώιμο ταλέντο τους.

 

.

Ήταν μια χρονιά υπερπαραγωγής που καταφέραμε να τη φέρουμε εις πέρας με επιτυχία και πάρα πολύ καλές κριτικές.

2009-2010

Η ομάδα για την Ιστορία της Επιστήμης του σχολείου μας αποφάσισε να κάνει ένα αφιέρωμα με κεντρικό αντικείμενο έρευνας το έργο του Γαλιλαίου με τίτλο «Ο Γαλιλαίος-Αγγελιοφόρος των Άστρων». Έτσι και εμείς επηρρεασμένοι από αυτό αποφασίσαμε να επιλέξουμε ένα θεατρικό έργο που λειτούργησε διαθεματικά : «Η Ζωή του Γαλιλαίου του Μπέρτολτ Μπρεχτ».

Για την κατανόηση του έργου και του επιστημονικού του πλαισίου μας βοήθησε πολύ ο Διευθυντής μας , κύριος Γιάννης Αντωνίου, με εισηγήσεις για την εποχή και το έργο του Γαλιλαίου.

 

Ο Μπέρτολτ Μπρέχτ χρησιμοποιεί στα έργα του τραγούδια. Στην παράστασή μας με εκπληκτική επιτυχία, τους στίχους του Μπρεχτ μελοποίησε η συμμαθήτριά μας Σμαράγδα Ζαζάνη.

Ακολούθησε ένα υπέροχο ταξίδι στην Ιταλία στα ίχνη του Γαλιλαίου. Θα μας μείνει αξέχαστος ο ενθουσιασμός του Διευθυντή του μουσείου της επιστήμης της φυσικής στη Φλωρεντία μόλις έμαθε το λόγο της επίσκεψής μας.

Η θεατρική παράσταση που έγινε το Μάιο του 2010 απόσπασε πολύ καλές κριτικές από το σύλλογο των καθηγητών, μαθητών και γονέων.

2010-2011

Η προηγούμενη χρονιά, με την πρόταση διαθεματικότητας μας οδήγησε σε διαδρόμους συμπληρωματικής γνώσης και γι? αυτό επιλέξαμε το έργο: «Η Ισαβέλλα, τρεις καραβέλες και ένας παραμυθάς», του Ντάριο Φο , εποχή σημαντική για την Ευρώπη με τα κοινωνικοπολιτικά της προβλήματα και την ανακάλυψη της Αμερικής από τον Χριστόφορο Κολόμβο.

Η φιλόλογος κυρία Χαρά Σταθοπούλου μας βοήθησε στην κατανόηση του ιστορικού πλαισίου της εποχής του Κολόμβου.

Αυτή τη χρονιά ένα νέο μέλος μπήκε στην ομάδα μας, η κυρία Ελένη Κούβαρη, συνεπίθετη της κυρίας Σταυρούλας Κούβαρη που συνέβαλε στην προσπάθειά μας, δίνοντας μικρές θαυματουργές συμβουλές. Ο μόνος χαρακτηρισμός που θα μπορούσα να βρω, αν και δεν μπορεί να συμπεριλάβει όλα τα συναισθήματά μου για την τριετία αυτή είναι ότι ήταν δημιουργική. Τώρα με γνώσεις, αγάπη και μικρή δόση πίκρας που αφήνουμε το Γυμνάσιο, ανοίγουμε τις πόρτες για νέες προκλήσεις όχι μόνο στο λύκειο αλλά εφόρου ζωής.

Αυτή τη χρονιά η ομάδα άλλαξε. Έφυγαν πολλά παιδιά για το Λύκειο, αλλά ήρθε και νέο αίμα, όσον αφορά τους καινούργιους μαθητές αλλά και τους καθηγητές.

Αυτό που ανεβάσαμε φέτος ήταν επίσης ένα πάρα πολύ ωραίο έργο και μας γοήτευσε ο ανατρεπτικός λόγος του Ντάριο Φο. Είχαμε και την τιμή και τη χαρά να μας παραχωρηθεί για χρήση από τον ίδιο τον κύριο Χρήστο Λεοντή η πρωτότυπη μουσική της παράστασης του συγκεκριμένου έργου, η οποία μας βοήθησε ώστε η παράσταση μας να φτάσει στο ανώτατο επιθυμητό όριο. Στα τέλη Μαϊου που ανεβάσαμε την παράσταση, ο ενθουσιασμός ήταν μεγάλος αφού καταφέραμε να ξεπεράσουμε τα διάφορα προβλήματα που εμφανίστηκαν καθ΄όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Αυτό το αίσθημα, όμως, του ενθουσιασμού συνοδεύτηκε από την ανησυχία και το φόβο μήπως στο μέλλον δεν μας δοθεί η ευκαιρία να ασχοληθούμε ξανά με το θέατρο.

Ανακαλύψαμε σαν τον Κολόμβο μια άλλη διάσταση του σχολείου μέσα από την έμπευνση , τη γνώση , την υπευθυνότητα, την ομαδικότητα.

 

 

 
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Click for Αθήνα, Ελλάδα Forecast