.............................................................................................

Η επικοινωνία με το σχολείο γίνεται τηλεφωνικά και μέσω του email 2gympeir@sch.gr

..........................................................................................................................................

Ωράριο λειτουργίας

..........................................................................................................................................

Έκδοση βεβαίωσης φοίτησης

..........................................................................................................................................

Νέο! [22.3.24] Εισαγωγή μαθητών και μαθητριών σε ΠΣ για το 2024-2025

Νέο! [23.3.24] Ενημέρωση γονέων & κηδεμόνων

..........................................................................................................................................


 

Αριθμός εισακτέων στην Α΄τάξη: 156
Αρχική σελίδα

Εκδηλώσεις που έγιναν

Δράσεις αλληλεγγύης

Με πρωτοβουλία της Διεύθυνσης και του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου του σχολείου μας, οι μαθητές μας συγκέντρωσαν 480 ευρώ, που προσφέρθηκαν στο ελληνικό τμήμα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, για την αγορά σκηνής, που θα φιλοξενήσει μια οικογένεια προσφύγων.

Η κίνηση αυτή έρχεται να προστεθεί στις προηγούμενες δράσεις συγκέντρωσης ρούχων, τροφίμων και φαρμάκων που έγιναν από το Σύλλογο Διδασκόντων και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, αποδεικνύοντας την έμπρακτη συμβολή της σχολικής μας κοινότητας στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.


 

Διακρίσεις μαθητών μας ? «Ποιητική συλλογή για το Διαδίκτυο», για την καταπολέμηση της ρητορικής μίσους και του διαδικτυακού εκφοβισμού

Το σχολείο μας συμμετείχε με ποιήματα των μαθητών μας Μαρίας Τόσκα & Βάσιας Τζαβέλα (Α6) και Αννίβα Καρανικήτα (Β2),  σε σχετική δράση για την καταπολέμηση της ρητορικής μίσους (online hate speech) και του διαδικτυακού εκφοβισμού (cyberbullying) που διοργανώθηκε από  το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου και τη Δράση Ενημέρωσης «Saferinternet.gr»,

Στη διαδικασία αυτή υποβλήθηκαν πάνω από 300 ποιήματα.

Όλα τα ποιήματα αξιολογήθηκαν ως προς την επιτυχή στόχευση της δοθείσας θεματικής, την εύκολη κατανόηση του μηνύματος που κάθε ποίημα θέλει να προωθήσει (με πολύ σημαντική την εύκολη κατανόηση από μαθητές, καθώς και αυτή η ποιητική συλλογή προορίζεται να στηρίξει δράσεις 'peer-to-peer'), αλλά και τις δοθείσες τεχνικές προδιαγραφές. Επίσης, όπως σε κάθε έργο που λαμβάνει δημοσιότητα, ελέγχθηκε η καλή και ορθή χρήση της Ελληνικής γλώσσας.

Και τα δυο ποιήματα των μαθητών μας επιλέχθηκαν και συμπεριλήφθηκαν στην
Ποιητική συλλογή για το Διαδίκτυο. Ποιήματα μαθητών όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης για την καταπολέμηση της ρητορικής μίσους (online hate speech) και του διαδικτυακού εκφοβισμού (cyberbullying) (στις σελ. 27-28).

Αντιγράφουμε από τον πρόλογο της έκδοσης

Για άλλη μια φορά, η καταπολέμηση της ρητορικής μίσους ξεκινάει από την παιδεία. Στο πλαίσιο αυτό, και λαμβάνοντας υπόψη ότι ο καλύτερος τρόπος ευαισθητοποίησης των παιδιών είναι μέσα από ενεργή και διασκεδαστική συμμετοχή, η Δράση Ενημέρωσης & Ευαισθητοποίησης Saferinternet.gr προσκάλεσε τους μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης να δημιουργήσουν πρωτότυπα ποιήματα που προάγουν την καταπολέμηση της ρητορικής μίσους και του διαδικτυακού εκφοβισμού.

Μετά από αξιολόγηση αναφορικά με την πρωτοτυπία και τη στόχευση της δοθείσας θεματικής, το Saferinternet.gr παρουσιάζει στην παρούσα συλλογή 181 πρωτότυπα ποιήματα από 118 σχολικές μονάδες όλης της χώρας, με σειρά υποβολής τους.

Επισυνάπτεται ολόκληρη η έκδοση.

 

 

ΤΗΝ ΚΑΝΑΜΕ (ΠΡΑΣΙΝΗ) ΤΑΡΑΤΣΑ!

Ολοκληρώθηκε το έργο της κατασκευής του πράσινου δώματος στο σχολείο μας!

Αφού έγινε η στατική μελέτη και αποκαταστάθηκε η μόνωση, τοποθετήθηκε υπόστρωμα, έγινε εγκατάσταση αρδευτικού συστήματος και φύτευση αρωματικών κυρίως φυτών.

Τα οφέλη είναι πολλαπλά για το κτίριο, καθώς έχει διαπιστωθεί ότι υπάρχει περίπου 8% μείωση της απαιτούμενης ενέργειας θέρμανσης το χειμώνα, αλλά και αντίστοιχα περίπου 8% για την ψύξη του κτιρίου, τους ζεστούς μήνες, ενώ η πρακτική αυτή βοηθά και το μικροκλίματης περιοχής.

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε από τον Δήμο Αθηναίων και στοχεύει, εκτός των άλλων, και στο να ευαισθητοποιήσει τη μαθητική κοινότητα σε θέματα που αφορούν την κλιματική αλλαγή, το περιβάλλον, το αστικό τοπίο, καθώς και την παρουσία και την αξία των φυτών στον αστικό χώρο.




Πριν (Πηγή: Bing maps)



 

Διακρίσεις μαθητών μας στο διαγωνισμό ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας

Συγχαίρουμε θερμά τις μαθήτριές μας Γρηγοράτου Αλεξία-Ζήνα της Β΄ Γυμνασίου, Βασιλειάδη Νεφέλη και Ηλιάδη Ανδρονίκη της Γ' Γυμνασίου για την επιτυχία τους στο διαγωνισμό ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.

Τα κορίτσια συνεχίζουν στην επόμενη φάση ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ.

Καλή επιτυχία!

 

Διακρίσεις μαθητών μας - Βιντεομουσεία: Η δική μας γνώμη

Στην πανελλήνια μαθητική δράση διαγωνισμού γραπτής κριτικής "Βιντεομουσεία: Η δική μας γνώμη" βραβεύτηκε ο μαθητής του σχολείου μας Αλέξης Αθανασίου (Β1), ενώ τιμήθηκαν με διακρίσεις και οι μαθητές Αγγελάκος Νίκος (Β1), Βανταράκη Ειρήνη (Β1) και Στάμου Ευαντίνη (Β6).

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που πήραν μέρος στο διαγωνισμό!


 
Περισσότερα Άρθρα...
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Click for Αθήνα, Ελλάδα Forecast