Από τη Δευτέρα 18/5/2020 ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ η είσοδος επισκεπτών στο σχολείο.
Η επικοινωνία θα εξακολουθήσει να γίνεται μέσω του email 2gympeir@sch.gr
Ενημέρωση γονέων της Α' τάξης --εδώ--
*********************************
Ενημερωθείτε για το επικαιροποιημένο Πλαίσιο Λειτουργίας του Σχολείου --εδώ--
*********************************
Χρήσιμες συμβουλές για γονείς αν το παιδί σας παρουσιάζει συμπτώματα συμβατά με τον ιό Sars Covid 19 --εδώ--
*********************************
Γενικές και Ειδικές (για γονείς και μαθητές) οδηγίες του ΕΟΔΥ για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (9/9/2020) --εδώ--
Αρχική σελίδα / ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εκδηλώσεις που έγιναν

Διακρίσεις μαθητών μας - Βιντεομουσεία: Η δική μας γνώμη

Στην πανελλήνια μαθητική δράση διαγωνισμού γραπτής κριτικής "Βιντεομουσεία: Η δική μας γνώμη" βραβεύτηκε ο μαθητής του σχολείου μας Αλέξης Αθανασίου (Β1), ενώ τιμήθηκαν με διακρίσεις και οι μαθητές Αγγελάκος Νίκος (Β1), Βανταράκη Ειρήνη (Β1) και Στάμου Ευαντίνη (Β6).

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που πήραν μέρος στο διαγωνισμό!


 

Οι Encardia στο σχολείο μας

Τη Δευτέρα 21 Δεκέμβρη, οι Encardia, με τις κιθάρες, τα βιολιά τους και κύμβαλα κάθε λογής ήρθαν στο σχολείο μας και έδωσαν μια ξεχωριστή παράσταση για τους μαθητές της Β τάξης, με μουσικές, τραγούδια και χορούς από τα ελληνόφωνα χωριά της Κάτω Ιταλίας.

 

Οι Encardia αφηγήθηκαν παραμύθια, ζωντάνεψαν ιστορίες στη γκρεκάνικη διάλεκτο και μύησαν τα παιδιά στο χορό της ταραντέλας. Ήταν μια μοναδική εμπειρία!


 

Δράσεις αλληλεγγύης- Κάνε μια ευχή

Το σχολείο μας συμμετείχε φέτος στο πρόγραμμα «Αστέρι της Ευχής» του Μake-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος).

Το πρόγραμμα βοηθά στην πραγματοποίηση των επιθυμιών παιδιών από 3 έως 18 ετών, με σοβαρές και απειλητικές ασθένειες, ενισχύοντας τον αγώνα τους για ζωή, με χαρά, δύναμη και ελπίδα.

Με τη βοήθεια του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου, μαθητές και καθηγητές συγκεντρώσαμε χρήματα, μαζέψαμε αστεράκια και βοηθήσαμε να πραγματοποιηθούν τα όνειρα παιδιών, για τα οποία το να πηγαίνουν σχολείο δεν είναι αυτονόητο.


 

Δράσεις αλληλεγγύης

Την Tετάρτη 30 Σεπτεμβρίου, το πρωί κατά την προσέλευση των μαθητών, ο Σύλλογος Γονέων σε συνεργασία με την Διεύθυνση του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Αθήνας συγκέντρωσε υλικό για τους πρόσφυγες, το δράμα των οποίων μας αγγίζει όλους.

Τα πράγματα που συγκεντρώσαμε ταξίδεψαν ήδη από το λιμάνι του Πειραιά προς τη Λέσβο, τη Σάμο, τη Χίο, τη Λέρο, την Κω και την Ειδομένη. Όλο αυτό δε θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς τη βοήθεια της ΜΕΤΑδρασης, η οποία συντονίζει τη δράση καθώς και της Taxibeat που παρέλαβε το υλικό από την είσοδο του σχολείου μας.

Ευχαριστούμε όλους όσους συνέβαλαν στην πετυχημένη αυτή δράση αλληλεγγύης.

 

Συμπληρωματική δοκιμασία εισαγωγής στον Όμιλο Κινηματογράφου

Όσοι μαθητές δεν πήραν μέρος στη δοκιμασία εισαγωγής στον Όμιλο Κινηματογράφου, την Παρασκευή λόγω ασθενείας, καλούνται την Τρίτη 6 Οκτωβρίου στις δύο το μεσημέρι στην αίθουσα πολυμέσων.

 
Περισσότερα Άρθρα...
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Click for Αθήνα, Ελλάδα Forecast