Η επικοινωνία με το σχολείο θα εξακολουθήσει να γίνεται τηλεφωνικά και μέσω του email 2gympeir@sch.gr

Υπενθυμίζεται ότι οι κηδεμόνες των μαθητών /τριών που δεν έχουν εμβολιαστεί ή νοσήσει, μπορούν να παραλαμβάνουν 6 δωρεάν self tests από τα φαρμακεία μέχρι την Παρασκευή 17/9, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες διενέργειας των αυτοδιαγνωστικών ελέγχων για τον μήνα Σεπτέμβριο.

Νέο! Δείτε τα αποτελέσματα του τεστ δεξιοτήτων για την εισαγωγή στην Α΄ τάξη

Νέο! Δείτε τα αποτελέσματα της κλήρωσης για τις θέσεις 155 και 156 εισακτέων στην Α΄ τάξη και για τον πίνακα επιλαχόντων

Εγγραφές Α΄ τάξης: Πατήστε ΕΔΩ

Νέο! Αποτελέσματα εξετάσεων για την πλήρωση κενών θέσεων Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου σχολικού έτους 2021-22

Νέο! Καθημερινή προσέλευση και αποχώρηση από το σχολείο

Ευχαριστίες


 

Αριθμός εισακτέων στην Α΄τάξη: 156
Αρχική σελίδα / ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εκδηλώσεις που έγιναν

ΤΗΝ ΚΑΝΑΜΕ (ΠΡΑΣΙΝΗ) ΤΑΡΑΤΣΑ!

Ολοκληρώθηκε το έργο της κατασκευής του πράσινου δώματος στο σχολείο μας!

Αφού έγινε η στατική μελέτη και αποκαταστάθηκε η μόνωση, τοποθετήθηκε υπόστρωμα, έγινε εγκατάσταση αρδευτικού συστήματος και φύτευση αρωματικών κυρίως φυτών.

Τα οφέλη είναι πολλαπλά για το κτίριο, καθώς έχει διαπιστωθεί ότι υπάρχει περίπου 8% μείωση της απαιτούμενης ενέργειας θέρμανσης το χειμώνα, αλλά και αντίστοιχα περίπου 8% για την ψύξη του κτιρίου, τους ζεστούς μήνες, ενώ η πρακτική αυτή βοηθά και το μικροκλίματης περιοχής.

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε από τον Δήμο Αθηναίων και στοχεύει, εκτός των άλλων, και στο να ευαισθητοποιήσει τη μαθητική κοινότητα σε θέματα που αφορούν την κλιματική αλλαγή, το περιβάλλον, το αστικό τοπίο, καθώς και την παρουσία και την αξία των φυτών στον αστικό χώρο.
Πριν (Πηγή: Bing maps) 

Διακρίσεις μαθητών μας στο διαγωνισμό ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας

Συγχαίρουμε θερμά τις μαθήτριές μας Γρηγοράτου Αλεξία-Ζήνα της Β΄ Γυμνασίου, Βασιλειάδη Νεφέλη και Ηλιάδη Ανδρονίκη της Γ' Γυμνασίου για την επιτυχία τους στο διαγωνισμό ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.

Τα κορίτσια συνεχίζουν στην επόμενη φάση ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ.

Καλή επιτυχία!

 

Διακρίσεις μαθητών μας - Βιντεομουσεία: Η δική μας γνώμη

Στην πανελλήνια μαθητική δράση διαγωνισμού γραπτής κριτικής "Βιντεομουσεία: Η δική μας γνώμη" βραβεύτηκε ο μαθητής του σχολείου μας Αλέξης Αθανασίου (Β1), ενώ τιμήθηκαν με διακρίσεις και οι μαθητές Αγγελάκος Νίκος (Β1), Βανταράκη Ειρήνη (Β1) και Στάμου Ευαντίνη (Β6).

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που πήραν μέρος στο διαγωνισμό!


 

Οι Encardia στο σχολείο μας

Τη Δευτέρα 21 Δεκέμβρη, οι Encardia, με τις κιθάρες, τα βιολιά τους και κύμβαλα κάθε λογής ήρθαν στο σχολείο μας και έδωσαν μια ξεχωριστή παράσταση για τους μαθητές της Β τάξης, με μουσικές, τραγούδια και χορούς από τα ελληνόφωνα χωριά της Κάτω Ιταλίας.

 

Οι Encardia αφηγήθηκαν παραμύθια, ζωντάνεψαν ιστορίες στη γκρεκάνικη διάλεκτο και μύησαν τα παιδιά στο χορό της ταραντέλας. Ήταν μια μοναδική εμπειρία!


 

Δράσεις αλληλεγγύης- Κάνε μια ευχή

Το σχολείο μας συμμετείχε φέτος στο πρόγραμμα «Αστέρι της Ευχής» του Μake-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος).

Το πρόγραμμα βοηθά στην πραγματοποίηση των επιθυμιών παιδιών από 3 έως 18 ετών, με σοβαρές και απειλητικές ασθένειες, ενισχύοντας τον αγώνα τους για ζωή, με χαρά, δύναμη και ελπίδα.

Με τη βοήθεια του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου, μαθητές και καθηγητές συγκεντρώσαμε χρήματα, μαζέψαμε αστεράκια και βοηθήσαμε να πραγματοποιηθούν τα όνειρα παιδιών, για τα οποία το να πηγαίνουν σχολείο δεν είναι αυτονόητο.


 
Περισσότερα Άρθρα...

Click for Αθήνα, Ελλάδα Forecast