Η επικοινωνία με το σχολείο θα εξακολουθήσει να γίνεται τηλεφωνικά και μέσω του email 2gympeir@sch.gr

Καθημερινή προσέλευση και αποχώρηση από το σχολείο

..........................................................................................................................................

Για τη διαδικασία εισαγωγής στην Α΄ τάξη του σχολείου 2022-23

23.05.2022! Ενημέρωση για τη διαδικασία μη αποδοχής θέσης επιτυχόντος: Εδώ

16.05.2022! Κυρωμένοι πίνακες επιτυχόντων και επιλαχόντων. Κάντε κλικ: Εδώ

13.05.2022! Αποτελέσματα δοκιμασίας εισαγωγής. Κάντε κλικ: Εδώ

Ιστορικό σχετικών αναρτήσεων: Εδώ

.......................................................................................................................................

29.04.2022! Νέα πρωτόκολλα COVID-19. Κάντε κλικ: Εδώ

15.04.2022! Προετοιμασία για την έναρξη λειτουργίας των e-εγγραφών 2022-23 Κάντε κλικ:Εδώ

.......................................................................................................................................

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «ΣτηρίΖΟΥΜΕ Βόρεια Εύβοια», για το σχολικό έτος 2021-22


 

Γιάννης Ρίτσος, Ειρήνη

Αριθμός εισακτέων στην Α΄τάξη: 156
Αρχική σελίδα / ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εκδηλώσεις που έγιναν

Πρόσκληση στη Χριστουγεννιάτικη γιορτή

 

"Σκηνές από το Ρωμαίος και Ιουλιέτα" - Το Γ1 στο Μέγαρο Μουσικής

Την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 20.00-22.00, το σχολείο μας συμμετέχει με 18 μαθητές από το τμήμα Γ1 σε παράσταση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, παρουσιάζοντας το θεατρικό δρώμενο "Σκηνές από το Ρωμαίος και Ιουλιέτα", στο πλαίσιο της διοργάνωσης Shakespeare lives in Schools του British Council.
Περισσότερες πληροφορίες για τη διοργάνωση στο https://www.britishcouncil.gr/programmes/shakespeare-lives
Η παρουσίαση αποτελεί συνέχεια διαδασκαλίας CLIL, που πραγματοποιήθηκε στο ίδιο τμήμα, στα αντικείμενα Λογοτεχνία και Αγγλική Γλώσσα, κατά το τρίτο τρίμηνο της περσινής σχολικής χρονιάς.
Σύνδεσμος στη σελίδα του Μεγάρου Μουσικής όπου φαίνεται και το πρόγραμμα:
Εύγε στα παιδιά και στις συναδέλφους.
Καλή Επιτυχία!!!
 

Οι μαθητές του προγράμματος «Κοινωνική Επιχειρηματικότητα ? Ανάπτυξη Δραστηριοτήτων» στη Μαθητική Εμπορική-Trade Fair

Την Παρασκευή 1 Απριλίου 2016, επτά μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ Γυμνασίου, οι Νεκτάριος Αναστασίου, Σωτήρης Ανδριανός, Δημήτρης Ζαγοραίος, Γιάννης Ηλιόπουλος, Δήμητρα Ροδιά, Χρύσα Συροπούλου, Βασίλης Σωνάκης, μέλη του προγράμματος Αγωγής Σταδιοδρομίας «Κοινωνική Επιχειρηματικότητα ? Ανάπτυξη Δραστηριοτήτων» που υλοποιείται κατά το τρέχον έτος στο σχολείο μας, συνοδευόμενοι από τους γονείς τους & τις εκπαιδευτικούς Π. Σπανέα και Σ. Πασχαλιώρη, υπεύθυνης καθηγήτριας του προγράμματος, συμμετείχαν στη Μαθητική Εμπορική-Trade Fair που διοργάνωσε το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων (ΣΕΝ/JA Greece) στο The Mall Athens στο Μαρούσι.

Δείτε στο αρχείο που επισυνάπτεται περισσότερες λεπτομέρειες.

 

Περισσότερες πληροφορίες για τη «ΜΕΤΑ» και το έργο της, βίντεο για την κυκλική οικονομία, την ανακύκλωση, κουίζ και παιχνίδια μπορείτε να βρείτε στις ιστοσελίδες της μαθητικής κοινωνικής επιχείρησης www.metamathitiki.weebly.com & www.metaschoolenterprise.wix.com/meta.

Attachments:
Download this file (meta-εκθεση.doc)meta-εκθεση.doc[ ]1926 Kb
 

Δράσεις αλληλεγγύης

Με πρωτοβουλία της Διεύθυνσης και του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου του σχολείου μας, οι μαθητές μας συγκέντρωσαν 480 ευρώ, που προσφέρθηκαν στο ελληνικό τμήμα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, για την αγορά σκηνής, που θα φιλοξενήσει μια οικογένεια προσφύγων.

Η κίνηση αυτή έρχεται να προστεθεί στις προηγούμενες δράσεις συγκέντρωσης ρούχων, τροφίμων και φαρμάκων που έγιναν από το Σύλλογο Διδασκόντων και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, αποδεικνύοντας την έμπρακτη συμβολή της σχολικής μας κοινότητας στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.


 

Διακρίσεις μαθητών μας ? «Ποιητική συλλογή για το Διαδίκτυο», για την καταπολέμηση της ρητορικής μίσους και του διαδικτυακού εκφοβισμού

Το σχολείο μας συμμετείχε με ποιήματα των μαθητών μας Μαρίας Τόσκα & Βάσιας Τζαβέλα (Α6) και Αννίβα Καρανικήτα (Β2),  σε σχετική δράση για την καταπολέμηση της ρητορικής μίσους (online hate speech) και του διαδικτυακού εκφοβισμού (cyberbullying) που διοργανώθηκε από  το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου και τη Δράση Ενημέρωσης «Saferinternet.gr»,

Στη διαδικασία αυτή υποβλήθηκαν πάνω από 300 ποιήματα.

Όλα τα ποιήματα αξιολογήθηκαν ως προς την επιτυχή στόχευση της δοθείσας θεματικής, την εύκολη κατανόηση του μηνύματος που κάθε ποίημα θέλει να προωθήσει (με πολύ σημαντική την εύκολη κατανόηση από μαθητές, καθώς και αυτή η ποιητική συλλογή προορίζεται να στηρίξει δράσεις 'peer-to-peer'), αλλά και τις δοθείσες τεχνικές προδιαγραφές. Επίσης, όπως σε κάθε έργο που λαμβάνει δημοσιότητα, ελέγχθηκε η καλή και ορθή χρήση της Ελληνικής γλώσσας.

Και τα δυο ποιήματα των μαθητών μας επιλέχθηκαν και συμπεριλήφθηκαν στην
Ποιητική συλλογή για το Διαδίκτυο. Ποιήματα μαθητών όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης για την καταπολέμηση της ρητορικής μίσους (online hate speech) και του διαδικτυακού εκφοβισμού (cyberbullying) (στις σελ. 27-28).

Αντιγράφουμε από τον πρόλογο της έκδοσης

Για άλλη μια φορά, η καταπολέμηση της ρητορικής μίσους ξεκινάει από την παιδεία. Στο πλαίσιο αυτό, και λαμβάνοντας υπόψη ότι ο καλύτερος τρόπος ευαισθητοποίησης των παιδιών είναι μέσα από ενεργή και διασκεδαστική συμμετοχή, η Δράση Ενημέρωσης & Ευαισθητοποίησης Saferinternet.gr προσκάλεσε τους μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης να δημιουργήσουν πρωτότυπα ποιήματα που προάγουν την καταπολέμηση της ρητορικής μίσους και του διαδικτυακού εκφοβισμού.

Μετά από αξιολόγηση αναφορικά με την πρωτοτυπία και τη στόχευση της δοθείσας θεματικής, το Saferinternet.gr παρουσιάζει στην παρούσα συλλογή 181 πρωτότυπα ποιήματα από 118 σχολικές μονάδες όλης της χώρας, με σειρά υποβολής τους.

Επισυνάπτεται ολόκληρη η έκδοση.

 

 
Περισσότερα Άρθρα...
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Click for Αθήνα, Ελλάδα Forecast