Από τη Δευτέρα 18/5/20 ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ η είσοδος επισκεπτών στο σχολείο.
Η επικοινωνία θα εξακολουθήσει να γίνεται μέσω του email 2gympeir@sch.gr

ΠΡΟΣΟΧΗ! Για τις εγγραφές αποφοίτων του Γυμνασίου μας στο Λύκειο, μέσω της εφαρμογής e-eggrafes, διαβάστε οδηγίες ΕΔΩ

 

...............................................................................................................................................................................

 

 

Αριθμός θέσεων στην Α΄ γυμνασίου: 156

ΝΕΟ: Δείτε ΕΔΩ τις βαθμολογίες  των συμμετεχόντων/ουσών στη δοκιμασία δεξιοτήτων για εισαγωγή στο σχολείο μας.


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ε Ι Σ Α Γ Ο Ν Τ Α Ι

Στις πρώτες 141 θέσεις, οι υποψήφιοι με Α/Α από 1 έως 121, δηλαδή όσοι/όσες έχουν ΣΥΝΟΛΟ από 62 μόρια  και πάνω, στον πίνακα βαθμολογιών (οι υποψήφιοι στις θέσεις 121-141 ισοβαθμούν και εισάγονται).

Στις υπόλοιπες 15 θέσεις, δηλαδή από 142 μέχρι 156, οι αναφερόμενοι/ες ΕΔΩ στον πίνακα επιτυχόντων/ουσών, όπως προέκυψε μετά την κλήρωση.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Επιλαχόντες

Δείτε ΕΔΩ τον πίνακα επιλαχόντων/ουσών, με σειρά, όπως προέκυψε από την κλήρωση.

-------------------------------

Δείτε εδώ ΕΔΩ οδηγίες εγγραφής στην Α΄ Γυμνασίου.

...............................................................................................................................................................................

Δείτε ΕΔΩ θέματα και απαντήσεις της δοκιμασίας εισαγωγής 2020

 

Αρχική σελίδα / Όμιλοι Δημιουργικότητας & Αριστείας (διαχρονικά)

Επαναλειτουργία του σχολείου - Οδηγίες προς τους γονείς και κηδεμόνες

 

2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Αθηνών

Σχολικό έτος 2019-20

Επαναλειτουργία του σχολείου

Οδηγίες προς τους γονείς και κηδεμόνες

Η βασική οδηγία:

Προστατέψτε το παιδί σας, την οικογένειά σας και το σχολείο

Πριν την αναχώρηση από το σπίτι

· - Ελέγχετε καθημερινά την κατάσταση της υγείας του παιδιού σας

· - Κρατήστε τα παιδιά στο σπίτι αν νιώθουν άρρωστα, επικοινωνήστε άμεσα με γιατρό της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, κατά προτίμηση με γιατρό που παρακολουθεί συστηματικά τα παιδιά, και ενημερώστε το σχολείο.

Στο σχολείο

· - Πρέπει να καταστεί σαφές και από τη δική σας πλευρά ότι ΟΛΟΙ πρέπει να ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Ενθαρρύνετε τα παιδιά να ακολουθούν τις οδηγίες του ΕΟΔΥ που είναι αναρτημένες στο σχολείο και να εφαρμόζουν τα μέτρα υγιεινής:

· - Να πλένουν συχνά τα χέρια τους με σαπούνι και νερό για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα ειδικά πριν τη λήψη φαγητού και μετά τη χρήση της τουαλέτας. Να έχουν μαζί τους αντισηπτικό τσέπης και αντισηπτικά μαντηλάκια για να απολυμαίνουν τακτικά τα χέρια τους.

·-    Όταν βήχουν ή φτερνίζονται, αυτό να γίνεται στον αγκώνα τους ή σε ένα χαρτομάντιλο, το οποίο θα πετούν αμέσως σε κάδο απορριμμάτων.

· - Να μην βάζουν τα χέρια στο στόμα, στη μύτη ή στα μάτια.

· - Να κρατούν αποστάσεις τουλάχιστον 1,5 μέτρου από τους συμμαθητές και τους καθηγητές τους. Αυτό να τηρείται μέσα στην τάξη και στους άλλους χώρους του σχολείου, καθώς και έξω από το σχολείο.

· - Πρέπει να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των εκπαιδευτικών και όλα τα μέτρα που έχει αποφασίσει το σχολείο για την ασφάλεια των μελών της σχολικής κοινότητας.

· - Μέσα στην αίθουσα κάθονται στην προκαθορισμένη θέση και δεν μετακινούν τη θέση του θρανίου και της καρέκλας τους.

· - Βγαίνουν για διάλειμμα την ώρα και στον χώρο που έχει ορίσει το σχολείο. Δεν επιτρέπεται η επαφή με μαθητές άλλων τμημάτων, ούτε τα ομαδικά παιγνίδια.

· - Δεν επιτρέπεται να κυκλοφορούν σε όλους τους χώρους του σχολείου, παρά μόνο σε όσους υποδεικνύουν οι εκπαιδευτικοί.

· - Πρέπει να έχουν οπωσδήποτε μαζί τους τα δικά τους τετράδια, βιβλία, στυλό , γόμες κλπ. Δεν επιτρέπεται η ανταλλαγή και η κοινή χρήση αντικειμένων. Η απαγόρευση χρήσης κινητού ισχύει. Δεν επιτρέπεται να αφήνουν προσωπικά αντικείμενα, βιβλία, μπλοκ κλπ κάτω από το θρανίο τους.

· - Το κυλικείο δεν λειτουργεί στο σχολείο και οι μαθητές/τριες θα πρέπει να φέρουν μαζί τους φαγητό, το οποίο ΔΕΝ μοιράζονται με τους συμμαθητές/τριές τους. Δεν επιτρέπονται τα κεράσματα λόγω γιορτής, γενεθλίων κλπ.

· - Να ενημερώσουν ΑΜΕΣΩΣ τον καθηγητή/τρια και εσάς σε περίπτωση που εμφανίσει συμπτώματα, όπως βήχα, πυρετό ή δυσκολία στην αναπνοή.

· - Η χρήση μάσκας δεν είναι υποχρεωτική, ωστόσο θεωρούμε ότι είναι ένα μέτρο που βοηθά στον περιορισμό μετάδοσης της νόσου και συνιστούμε τη χρήση της. Αν προσέρχονται στο σχολείο χρησιμοποιώντας ΜΜΜ, θα πρέπει να φορούν μάσκα.

· - Οποιαδήποτε ενέργεια ή αμέλεια των μαθητών/τριών θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των μελών της σχολικής κοινότητας, θα έχει ως συνέπεια την άμεση απομάκρυνση του/της μαθητή/τριας από το χώρο του σχολείου.

 

Σε περίπτωση που μαθητής εμφανίσει συμπτώματα συμβατά με COVID-19

Σε περίπτωση που ένα παιδί εμφανίσει συμπτώματα, θα οδηγηθεί φορώντας μάσκα σε ειδικό χώρο του σχολείου και θα κληθείτε να το παραλάβετε το ταχύτερο, φορώντας και εσείς μάσκα. Πρέπει αμέσως να προβείτε σε ιατρική αξιολόγηση και να ενημερώσετε το σχολείο για τα αποτελέσματα.

 

· - Αν το τεστ βγει θετικό, ο μαθητής θα επιστρέψει στο σχολείο μετά την πάροδο 3 ημερών από την υποχώρηση του πυρετού και την ύφεση των συμπτωμάτων του ΚΑΙ την παρέλευση τουλάχιστον 10ημέρου από την έναρξη των συμπτωμάτων. Αν το τεστ βγει αρνητικό, ο μαθητής επιστρέφει στο σχολείο μετά την πάροδο τουλάχιστον 3 ημερών από την υποχώρηση του πυρετού και την ύφεση των συμπτωμάτων του.

 

Θα ακολουθήσουν αναλυτικές οδηγίες για την ώρα προσέλευσης και αποχώρησης, τις ώρες και το χώρο των διαλειμμάτων, καθώς και τη σύνθεση των υπο-τμημάτων.

 

Αγαπητοί γονείς,

Καλούμαστε όλοι να αντιμετωπίσουμε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα μια πρωτόγνωρη κατάσταση, που οδήγησε στην πολυήμερη διακοπή της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Με στόχο τη σταδιακή επιστροφή στην ομαλότητα, προσβλέπουμε στη συνεργασία σας, ώστε να κυλήσουν όλα ομαλά, χωρίς να κινδυνεύσει κανένα μέλος της σχολικής κοινότητας.

 

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Αθηνών

 

 
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Click for Αθήνα, Ελλάδα Forecast