Την θερινή περίοδο το σχολείο θα είναι ανοιχτό για το κοινό κάθε Δευτέρα από τις 8.30 έως τις 13.30
Από τη Δευτέρα 18/5/20 ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ η είσοδος επισκεπτών στο σχολείο.
Η επικοινωνία θα εξακολουθήσει να γίνεται μέσω του email 2gympeir@sch.gr

ΠΡΟΣΟΧΗ! Για τις εγγραφές αποφοίτων του Γυμνασίου μας στο Λύκειο, μέσω της εφαρμογής e-eggrafes, διαβάστε οδηγίες ΕΔΩ

 

...............................................................................................................................................................................

 

 

Αριθμός θέσεων στην Α΄ γυμνασίου: 156

ΝΕΟ: Δείτε ΕΔΩ τις βαθμολογίες  των συμμετεχόντων/ουσών στη δοκιμασία δεξιοτήτων για εισαγωγή στο σχολείο μας.


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ε Ι Σ Α Γ Ο Ν Τ Α Ι

Στις πρώτες 141 θέσεις, οι υποψήφιοι με Α/Α από 1 έως 121, δηλαδή όσοι/όσες έχουν ΣΥΝΟΛΟ από 62 μόρια  και πάνω, στον πίνακα βαθμολογιών (οι υποψήφιοι στις θέσεις 121-141 ισοβαθμούν και εισάγονται).

Στις υπόλοιπες 15 θέσεις, δηλαδή από 142 μέχρι 156, οι αναφερόμενοι/ες ΕΔΩ στον πίνακα επιτυχόντων/ουσών, όπως προέκυψε μετά την κλήρωση.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Επιλαχόντες

Δείτε ΕΔΩ τον πίνακα επιλαχόντων/ουσών, με σειρά, όπως προέκυψε από την κλήρωση.

-------------------------------

Δείτε εδώ ΕΔΩ οδηγίες εγγραφής στην Α΄ Γυμνασίου.

...............................................................................................................................................................................

Δείτε ΕΔΩ θέματα και απαντήσεις της δοκιμασίας εισαγωγής 2020

 

Αρχική σελίδα / Το προφίλ του σχολείου

Το προφίλ του σχολείου

Το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Αθηνών βρίσκεται στο κέντρο της πόλης της Αθήνας και λειτουργεί με βάση τα Αναλυτικά Προγράμματα Σπουδών του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Ο Σύλλογος των Διδασκόντων αποτελείται από 48 εκπαιδευτικούς όλων των προβλεπόμενων ειδικοτήτων και ο αριθμός των μαθητών είναι 486.  Οι μαθητές προέρχονται από διαφορετικά κοινωνικοοικονομικά υπόβαθρα και μαθησιακά περιβάλλοντα.

Το σχολείο, όπως προδίδει και ο τίτλος του, διαφοροποιείται σε σχέση με την πλειονότητα των δημόσιων σχολείων καθότι έχει υιοθετήσει καινοτόμες πρακτικές και προσεγγίσεις. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται διαθεματικές διδασκαλίες στην πλειονότητα των διδακτικών αντικειμένων.

Tο σχολείο έχει τη δυνατότητα να δημιουργεί νέο πρόγραμμα σπουδών σε συνεργασία με το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο της Αθήνας και εφαρμόζει το πιλοτικό πρόγραμμα σπουδών σε επιμέρους γνωστικά αντικείμενα. Επίσης, οργανώνονται επιμορφωτικές συναντήσεις και ημερίδες σε συνεργασία με σχολικούς συμβούλους διαφόρων ειδικοτήτων, ενώ προβλέπονται δειγματικές διδασκαλίες για προπτυχιακούς φοιτητές σε συνεργασία με τμήματα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τoυ Χαροκόπειου Πανεπιστημίου.

Το σχολείο εφαρμόζει τροποποιημένο Αναλυτικό Πρόγραμμα με στόχο την ολοκλήρωση της γλωσσομάθειας και της γλωσσικής καλλιέργειας, καθώς και του τεχνολογικού και οπτικού αλφαβητισμού. Επιπρόσθετα, τα δύο τελευταία χρόνια πραγματοποιείται συγκεκριμένος αριθμός δραστηριοτήτων "εκτός τάξης" που υλοποιούνται σε μουσεία και χώρους περιβαλλοντικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος, οι οποίες κατόπιν αξιολογούνται από τους μαθητές και τους διδάσκοντες και τα αποτελέσματά τους λαμβάνονται υπόψη για τον σχεδιασμό των δραστηριοτήτων της επόμενης χρονιάς. Τέλος, στο σχολείο μετά το πέρας του υποχρεωτικού διδακτικού ωραρίου λειτουργούν όμιλοι αριστείας και καινοτομίας στους οποίους οι μαθητές συμμετέχουν ανάλογα με τις κλίσεις και τα ενδιαφέροντα τους.

Πλαίσιο λειτουργίας του Σχολείου μας

 

 
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Click for Αθήνα, Ελλάδα Forecast