Αριθμός εισακτέων στην Α΄τάξη: 156
Αρχική σελίδα

ΗΜΕΡΙΔΑ CLIL

ΗΜΕΡΙΔΑ CLIL

Το Σάββατο 29/11/2014, στον χώρο του 2ου Π.Π.Γ. Αθήνας, πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα : ?Developing Learning Communities through CLIL- Content and Language Integrated Learning? («Αναπτύσσοντας Κοινότητες Μάθησης μέσω της Ολοκληρωμένης Εκμάθησης Περιεχομένου και Γλώσσας»).  Η ημερίδα διοργανώθηκε από το 2ο Π.Π.Γ. Αθήνας και τα Ράλλεια Π.Δ.Σ. Πειραιά, σε συνεργασία με τα τμήματα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΕΚΠΑ και του ΑΠΘ. Η εκδήλωση τελέσθηκε υπό την αιγίδα της ΔΕΠΠΣ.

Έγιναν δύο εισηγήσεις από τις καθηγήτριες Μαρίνα Ματθαιουδάκη του ΑΠΘ και Ευδοκία Καραβά του ΕΚΠΑ με θέματα «CLIL: Από την διδασκαλία στην δημιουργία»  και  «Το CLIL στην Ευρώπη: Ζητήματα και Προοπτικές» αντίστοιχα. Ακολούθησε συζήτηση κατά την οποία εκφράστηκαν ερωτήματα, προβληματισμοί και τοποθετήσεις.

Το δεύτερο μέρος της ημερίδας περιλάμβανε εργαστήρια για την Α΄βάθμια και την Β΄βάθμια εκπαίδευση στα οποία παρουσιάστηκε η εφαρμογή της μεθόδου CLIL σε μεγάλο εύρος γνωστικών αντικειμένων. Ενδεικτικά, για την Α΄βάθμια τα αντικείμενα  ήταν η Ιστορία, Γεωγραφία, Θρησκευτικά, Μελέτη Περιβάλλοντος και Πληροφορική. Για την Β΄βάθμια ήταν Μαθηματικά, Τεχνολογία, Βιολογία, Γεωγραφία, Οικιακή Οικονομία, Ιστορία, Αρχαία Ελληνική Γραμματεία, Λογοτεχνία και Μουσική. (λεπτομέρειες στο πρόγραμμα, που επισυνάπτεται).

 

Συνολικά διεξήχθησαν 19 παρουσιάσεις (7 Α΄βάθμιας και 12 Β΄βάθμιας), για τις οποίες εκδηλώθηκε έντονο ενδιαφέρον από ποικίλες ειδικότητες εκπαιδευτικών.

Attachments:
Download this file (PROGRAMMA HMERIDAS CLIL.doc)PROGRAMMA HMERIDAS CLIL.doc[Πρόγραμμα ημερίδας]46 Kb
 

Click for Αθήνα, Ελλάδα Forecast