Η επικοινωνία με το σχολείο θα εξακολουθήσει να γίνεται τηλεφωνικά και μέσω του email 2gympeir@sch.gr

..........................................................................................................................................

Ωράριο λειτουργίας

..........................................................................................................................................

8.9.22 Πρωτόκολλο λειτουργίας COVID-19

..........................................................................................................................................

Γιάννης Ρίτσος, Ειρήνη

Αριθμός εισακτέων στην Α΄τάξη: 156
Αρχική σελίδα / eTwinning / Καθηγητές / Εκδήλωση του Ομίλου «Διάλογοι Φιλίας», με τη συμμετοχή του Συνήγορου του Παιδιού

Εκδήλωση του Ομίλου «Διάλογοι Φιλίας», με τη συμμετοχή του Συνήγορου του Παιδιού

Εκδήλωση του Ομίλου «Διάλογοι Φιλίας», με τη συμμετοχή του Συνήγορου του Παιδιού για θέματα Ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Την Δευτέρα 11 Νοεμβρίου, 3μμ θα διεξαχθεί στο σχολείο μας εκδήλωση του Ομίλου «Διάλογοι Φιλίας», με την παρουσία και τη συμμετοχή του κ. Γ. Μόσχου (Συνήγορος του παιδιού).

Το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο εφαρμόζει πρακτικές ενεργητικής συμμετοχής από το 2010, όπως ο Όμιλος ?Διάλογοι Φιλίας? που δίνει την ευκαιρία σε μαθητές να εκπαιδεύονται και να εφαρμόζουν ενεργητική ακρόαση, διαμεσολάβηση σε συγκρούσεις και διαχείριση επιθετικότητας συνομηλίκων καθώς και διαχείριση συγκρούσεων γενικά στο σχολείο.

Η εκδήλωση έχει στόχο να ενημερωθούμε από την πλευρά του Συνήγορου του Παιδιού και να παρουσιάσουν οι μαθητές μας τις δράσεις τους, ώστε να ευαισθητοποιηθούν οι εκπαιδευτικοί  και οι γονείς για την ανάγκη ενεργής εφαρμογής των δικαιωμάτων των μαθητών και να παραχθούν περισσότερες ιδέες στήριξης των νέων μας στις δύσκολες εποχές που διανύουμε.

Ακολουθεί η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ προς του ΓΟΝΕΙΣ/ΚΗΔΕΜΟΝΕΣτων μαθητλων του σχολείου μας


Προς γονείς και κηδεμόνες των μαθητών

Συνάντηση με τον Συνήγορο του Παιδιού για Θέματα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Αγαπητοί γονείς,

Έχουμε την τιμή να σας προσκαλέσουμε σε εκδήλωση στο σχολείο μας την Δευτέρα 11 Νοεμβρίου, 3μμ. Σε συνεργασία με τον κ. Γιώργο Μόσχο, Συνήγορο του Παιδιού.

Το 2ο Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο εφαρμόζει πρακτικές ενεργητικής συμμετοχής των μαθητών ώστε να είναι ο μαθησιακός χώρος ασφαλής και το σχολείο τόπος παραγωγής πολιτισμού. Υπάρχουν δράσεις διαχείρισης κρίσεων από το 2010, όπως ο Όμιλος ?Διάλογοι Φιλίας? που δίνει την ευκαιρία σε μαθητές να εκπαιδεύονται και να εφαρμόζουν ενεργητική ακρόαση, διαμεσολάβηση σε συγκρούσεις καθώς και διαχείριση συγκρούσεων γενικά στο σχολείο.

Η εκδήλωση έχει στόχο να σας παρουσιάσουν οι μαθητές μας τις ως τώρα δράσεις τους και να συζητηθούν οι δυνατότητες ενεργοποίησης παραπέρα για όλους μας, ώστε να υπάρχει ενεργή εφαρμογής των δικαιωμάτων των μαθητών. Ελπίζουμε να παραχθούν περισσότερες ιδέες στήριξης των νέων μας στις δύσκολες εποχές που διανύουμε.

Ο διευθυντής του Σχολείου, Γιάννης Αντωνίου

 

Η υπεύθυνη καθηγήτρια, Νίκη Ρουμπάνη

 

Click for Αθήνα, Ελλάδα Forecast