Η επικοινωνία με το σχολείο θα εξακολουθήσει να γίνεται τηλεφωνικά και μέσω του email 2gympeir@sch.gr

Υπενθυμίζεται ότι οι κηδεμόνες των μαθητών /τριών που δεν έχουν εμβολιαστεί ή νοσήσει, μπορούν να παραλαμβάνουν 6 δωρεάν self tests από τα φαρμακεία μέχρι την Παρασκευή 17/9, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες διενέργειας των αυτοδιαγνωστικών ελέγχων για τον μήνα Σεπτέμβριο.

Νέο! Δείτε τα αποτελέσματα του τεστ δεξιοτήτων για την εισαγωγή στην Α΄ τάξη

Νέο! Δείτε τα αποτελέσματα της κλήρωσης για τις θέσεις 155 και 156 εισακτέων στην Α΄ τάξη και για τον πίνακα επιλαχόντων

Εγγραφές Α΄ τάξης: Πατήστε ΕΔΩ

Νέο! Αποτελέσματα εξετάσεων για την πλήρωση κενών θέσεων Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου σχολικού έτους 2021-22

Νέο! Καθημερινή προσέλευση και αποχώρηση από το σχολείο

Ευχαριστίες


 

Αριθμός εισακτέων στην Α΄τάξη: 156
Αρχική σελίδα

Το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Αθήνας πρώτο στην κατάταξη των προτύπων - πειραματικών γυμνασίων

(δείτε εδώ αναλυτικά στοιχεία, τη βαθμολογία και τα αξιολογικά κριτήρια)

Η ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης και η επιλογή των 45 προτύπων ? πειραματικών σχολείων αποτελεί σημαντική εξέλιξη για το δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα. Ουσιαστικά για πρώτη φορά τα τελευταία 40 χρόνια επιχειρήθηκε μία συστηματική αποτίμηση του εκπαιδευτικού έργου 76 σχολείων όλων των βαθμίδων με συγκεκριμένα και διαφανή κριτήρια. Η ίδρυση του δικτύου των  προτύπων ? πειραματικών σχολείων φέρνει στο προσκήνιο εκπαιδευτικές αξίες όπως η αριστεία, ο πειραματισμός και η αξιολόγηση. Οι αξίες αυτές, ενοχοποιημένες και εξόριστες από την εκπαιδευτική πράξη των δημόσιων σχολείων για πολλά χρόνια, διαμορφώνουν ένα ισχυρό αντιπαράδειγμα στην κουλτούρα του εξισωτισμού προς τα κάτω, την αρχή της ήσσονος προσπάθειας και την αναξιοκρατία που αποτελούν δομικά στοιχεία της παθογένειας που ταλαιπωρεί τη δημόσια εκπαίδευση.

Είμαστε υπερήφανοι για την κατάταξη του σχολείου μας στην πρώτη θέση των προτύπων πειραματικών γυμνασίων. Αυτή η διάκριση, εκτός των άλλων, αποτελεί επιβράβευση της προσπάθειας των εκπαιδευτικών, των μαθητών μας και των γονέων.

Συγχαρητήρια σε όλους.

Γιάννης Αντωνίου

Διευθυντής

2ου Πρότυπου-Πειραματικού Γυμνασίου

 

 

Click for Αθήνα, Ελλάδα Forecast